Várhelyi Olivér nagykövetet, a brüsszeli állandó képviselet vezetőjét jelöli Magyarország uniós biztosának Orbán Viktor miniszterelnök, aki ezt hétfő este Budapesten jelentette be.

Orbán Viktor a magyar nép nevében kijelölte Trócsányi utódjátFotó: MTI/Mario Salerno

Az Európai Parlament jogi bizottsága hétfőn megerősítette múlt heti döntését, amely szerint összeférhetetlenség van az eredeti magyar jelölt, Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda tevékenysége között.

Orbán Viktor az Antti Rinne finn miniszterelnökkel tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón kérdésre közölte:

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke azt kérte tőle, jelöljön más biztost.

A miniszterelnök erre azt felelte: "különleges helyzetben" van, tekintettel arra, hogy Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter a Fidesz listavezetője volt az EP-választáson, és előre jelezték, hogy biztosjelöltként számítanak rá. Ez a lista 53 százalékot kapott, "azt gondoltuk, ez egy erős demokratikus legitimáció lesz, és ez megkönnyíti a bizottság elnökasszonyának és az EP-nek a döntését is", de ez nem így történt – fejtette ki.

"Nem utasítottam el az elnökasszony kérését, de abba nem mehetek bele, hogy bárki más, például az EP válogasson magyar politikusok közül a magyar nép helyett"

- közölte a kormányfő, aki ezért – mondta – egy technokratát jelölt a posztra, nem pedig egy politikai delegáltat.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A csutkány lenne a magyar nép véleményének letéteményese? Ez nekem új...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
hmmm...az elnök asszonyt nem érdekelte a magyar néptől szármaró erős legitimáció? Nembaj, van másik...mindenesetre Orbán/Trócsányi nem felejt, nem árt tudnia...
A magyar nép? hááát..azok elvannak valahogy. Főleg, hogy ott van nekik Dobrev
Qqberci
A csutkány lenne a magyar nép véleményének letéteményese? Ez nekem új...
teuton
Na itt az elsö saller Ursitol! Meg be sincs iktatva, de Orbancnak mar odasozott egyet! Megjosoltam elöre, tessek visszaolvasni! Nem lesz benne köszönet ami jön, a jogallamisag betartasat kemenyen meg fogja követelni, az ellenkezest es jogsertest meg fogja kemenyen büntetni! Elbant ö mar többcsillagos tabornokokkal is, ilyen potrohos szakadt vegvari vitezkedö egy kezlegyintessel el van intezve, mint a tragyalegy...
Gauntlet
Mit csinált? Jól mondja az antik világ:
Akit az isten el akar veszíteni, előbb elveszi az eszét!
Ursula meg mit jár itt Orbán kedvêbe? Ki ő? Mi folyik itt?
Desischado
Az én nevemben ne ugasson a potrohos! Capisi?!
papa.49
Orrba baszta a csutit az elnök asszony, ha esetleg nem tudnád csuti ott tisztába vannak a ti ,,erős legitimációtok,, valódi jelentésével, hogy csaltok orrba,szájba !!!
kereső
Hé, orbán ! Azok után , hogy saját bevallásod szerint TE voltál az, aki megpuccsolta az EP választás eredményét- amikor is Európa polgárai a csúcsjelölti rendszer ismeretében szavaztak a jelöltekről, ne merd emlegetni a "demokratikus felhatalmazást". Se te, se senki más aki abban részt vett. Igy jártatok.
dr. prédikátor
O1G te patkány féreg!!!Te csak a fityma csőcselék nevébe ugass, ne a MAGYAR NÉP NEVÉBEN!!!A magyar nép nem azonos veletek!!!MOCSKOS NEMZETVESZTŐ TOLVAJ BANDA!!!Azt hiszem kaptok még pár kokit meg sallert!!!
RonaGyuri
Elképesztően nagyot és pofátlanul hazudott,

de még tegnap sem ez volt a legnagyobb arcátlansága

Amit csak tetéz, hogy épp hétfő este a finn kormányfővel közös sajtótájékoztatóján beszélt. Ez az ócska hájpacni nagyot hálátlan némberezett és saját nagyvonalúságát fényezte. Arról beszélt, hogy „Ursula von der Leyen délután szépen megkérte őt, hogy jelöljön másik biztost. ”. S ő kegyes volt pedig:
„abba nem megy bele, hogy az EP válogasson a magyar nép által megválasztott emberek közül.” és ezért „technokratát tud csak delegálni, nem pedig politikai kinevezettet”. Csak úgy belegondútam, ha ez az ócska pártkatona nem az, akkor mi lehet nála a politikai kinevezett??? =))
De – mint említettem – nem ez volt a best-je., hanem: „A sajtótájékoztatón egy finn újságíró arról próbálta kérdezni a finn miniszterelnököt, hogy hogyan juthattak EU-s támogatások Orbán Viktor vejéhez, mit tehet az EU a jövőben a hasonlók ellen, és hogy lehetne visszavonni ezeket a támogatásokat. Rinne helyett azonban Orbán válaszolt:
Bár a kérdés nem hozzám szólt, de ön nem mond igazat, ez egy fake news
– mondta Orbán Viktor, lényegében azt állítva, hogy Tiborcz István nem kapott EU-s támogatásokat
”!
RonaGyuri
Totál értelmezési zavar

persze lehet pillanatnyi értelmezési zavar is, de annak is nagyon ocsmány nyalás

A derék matyar média érdekesen és sajátságosan számol be arról, hogy Trócsányi megbukott, elbukott, alkalmatlannak minősült, … etc. kinek-kinek az ízlése szerint. Maga Őfenesége is meglehetősen sajátságos kommentárokat fűzött hozzá. Azonban az, ahogy néhány portál – köztük címként is – fogalmazott, az a tövig benyalásnak is sok(k)!
„Orbán Viktor döntött: új jelöltet küld Trócsányi helyett”, ami már-már veteszik azzal a baromsággal, hogy önként korlátozta a jogait az EPP-ben!! =))
tulipan
Na, ez érdekes lesz! Én már alíg VÁROM!!! A vádiratot vajon, hány KÖTETESRE tervezik???
hirklikk.hu/kozelet/orban-szamonkereset-kezdemenyezik-jogvedk/355327
Yoda69
O1G! Az en nevemben te beszelj te kocsog geci. Csak a birkaid neveben beszelhetsz legfeljebb.

Kivacsni vagyok ennek az ujabb arcnak milyen vaj lesz a fule mogott.
maci0427
Na akkor lenne demokrácia ha a Nép is szavazhatna erről ! És még sok másról is ! Addig csak "diktatúra" van ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a nép csak nézi azt, hogy mi folyik az országban ! És csodálkozik azon , hogy választásokkor hogyan lehet annyi szavazó amikor nincs is annyi szavazóképes ember az országban !!!
tulipan
Elképzeltem, azt a jelenetet, amint éppen „Ursula von der Leyen délután szépen megkérte őt, hogy jelöljön másik biztost. ” Egy ilyen, most már 9 év alatt, talán már, végre kiismert, hazug, pofátlan, pénznyelő FÉRGET! Alig bírtam magamhoz térni, a röhögéstől!!!
kereső
Orbán olyankor szokott a "magyar nép" mögé bújni, és a magyar népre hivatkozni, amikor xar van a palacsintában. Mert egyébként ő a "magyar nép", az ország, a haza, a nemzeth(y) mimagyarok.
tudode
Magyarra fordítva!
.
.
Akkor a nép nevében lett hazaáruló
-
------- Simicska Lajos: Orbán Viktor hazaáruló és átveri az embereket
.
magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/simicska-lajos-orban-viktor-hazaarulo-es-atveri-az-embereket-3871941/
.
Füszerezve:
.
hvg.hu/itthon/20190411_BernardHenri_Levy_Orban_a_legfelhaboritobb_gazember
-
Akkor nem őfelsége lop, csal, hazudik, hanem a nép, akit leizélt magasról, amikor a rötyi papírjával megfosztotta a vérrel áztatott jogaitól ez a székház tolvaj senkiházi!!!
Aki Én
@Qqberci: ...viccelsz? ő Európa DNS-e, a kereszténység őrzője.
kereső
@Aki Én: ehhez társul a legújabb "önmeghatározása": a jogállam erkölcsi letéteményese.
kereső
@Qqberci: de a "g"- ből még lehet ember, na de o-ból???
simmering73
Milyen nagy bűnt követett el ez a magyar nép, hogy ránk lett szabadítva ez az elmebeteg?
silber13
A magyar népn evében kifejezéstől coki a csúti hippopotámusnak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.