A nyugdíjprémium átlagos összege 20 160 forint, a nyugdíjkiegészítésé pedig 11 ezer forint lesz idén, a pénzt novemberben egy összegben kapják meg a nyugdíjasok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, az Idősek Tanácsa ülésén.

Orbán Viktor bejelentette: ennyi pénzt kapnak pluszban a nyugdíjasok

Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár érkezik az Idősek Tanácsának ülésére az Országházban 2019. október 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd

Megjegyezte, a nyugdíjprémium – a nyugdíjasokkal kötött megállapodás alapján – a gazdaság jó teljesítményével, a nyugdíjkiegészítés pedig az infláció mértékével függ össze.

A kormányfő az idősek világnapja alkalmából tartott tanácskozáson emlékeztetett arra is, hogy a nyugdíjasoknak az előző években Erzsébet-utalvány formájában biztosítottak időközönként különböző juttatásokat, idén pedig – miután az Erzsébet-utalvány megszűnt – pénzügyi segítségként rezsiutalványt kaptak.

Arról is beszélt, hogy a családvédelmi akcióterv részeként 2020. január 1-jétől igénybe vehető a nagyszülői gyed. Ezzel kapcsolatban idézett egy olyan felmérést, amely szerint szoros összefüggés van a fiatalok gyermekvállalása és a nagyszülői segítség között, vagyis könnyebben vágnak bele a fiatalok a családalapításba, ha úgy érzik, van mögöttük olyan nagyszülő, akire szükség esetén számíthatnak.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az elmúlt egy évben a gazdaság a kormány reményeinek megfelelően, sőt kicsivel a várakozásai fölött teljesített, ami a nyugdíjasoknak is jó hír.

A magyar gazdaság bővülése idén minden bizonnyal 4 százalék fölött lesz, az óvatos becslések szerint talán 4,6 százalék is lehet

- közölte.

Hozzátette: az európai gazdaság lehetőségei jövőre ugyan szűkebbek lesznek, mint idén, de a magyar gazdaság ezt a következő évben még nem fogja megsínyleni, a kormány ugyanis képes lesz olyan növekedésfenntartó mechanizmusokat elindítani, amelyek 2020-ban is lehetővé teszik a magas növekedést.

Így várhatóan a jövő év második felében is lehet számolni nyugdíjprémium kifizetésével – mondta a miniszterelnök.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A választások előtti héten. Nem kaptok, csak bejelentem. Még 6-szor. Pluszban, értitek, pluszban.

Az inflációkövetés meg mínuszban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
A választások előtti héten. Nem kaptok, csak bejelentem. Még 6-szor. Pluszban, értitek, pluszban.

Az inflációkövetés meg mínuszban.
relatív
Nem a miniszterelnök dolga a törvényben meghatározott állami kifizetések ' bejelentése ', mert az nem rendkívüli - bár függ a gazdaság teljesítésétől IS -, hanem kötelezően maghatározott.

Különösen visszatetsző a bejelentés akkor amikor a nyugdíjasok jövedelme a gazdasági lehetőségek ellenére folyamatosan csökkenő életszínvonat tesznek lehetővé számukra, mivel nincs összhangban az árak drámai emelkedésével.

Az ország folyamatosan ' termeli ' a szegények tömegét a nyugdíjak drámai elszakadásától az árváltozásoktól !

Ennek megakadályozása lenne feladata a regnáló miniszterelnöknek, amiben viszont bűnösen nem tesz semmit !
papa.49
Nem volna szükség ,,prémiumra, meg kiegészítésre,, csak vissza kéne állítani a svájci indexszállást !!!
advocat
Viktor! Ehhez mi közöd van. Ez a törvény szerint jár!!! Persze Viktor adta, mondja a sok agymosott! (Én is ebben a korban vagyok, csak nem használ a mosás. Egyelőre!)
tulipan
Jól látható, mennyire RESZKETNEK, a BUKÁSTÓL, csepegtetnek valami LÁTSZAT filléreket, a legnagyobb választói tömegnek!!!
tulipan
@advocat: A még hátralevő időt, bírd már ki!! :)
tulipan
@relatív: Ebben a jogállamiság ELLEN, megfertőzött országban, semmi sem jár, törvényes, hanem az agymosott ,narancsködös bírkák szerint "Viktor kegyes adománya"! Félreértések elkerülése végett, azért is reklámozza annyit, maga, maga az "adományozó, hogy ezt a FELTÉTELEZÉST, jól a fejekbe vésse!!! :(
advocat
@tulipan: Nem lesz könnyű! Mert ugyebár 10 kiló krumpli, egy rezsiutalvány és a sok vénség eldobja magát (én sem tegnap lettem nyugger!) ! Ennyi eszük van.
kereső
Milyen gittegylet ez má ? Idősek Tanácsa?? Ki választotta meg őket?
Azt a kötelezvényt kéne betartani, amit sk.irtál alá anno 2010-ben b+., amelyben vállaltad, te személyesen, hogy megőrzöd a nyugdijak vásárlóértékét. Csak az utóbbi három hónapban a Ft. leértékelődésével 6%-ot romlott a vásárlóérték.
Egynlőre még a nyugdijasok sem toronydaru bizgentyűvel, meg jancsiszöggel táplálkoznak. Meg nem vesznek mindennap toronyórát lánccal. A fránya kosárba meg minden nappal kevesebb áru kerül az 1000 Ft-ért. Orbán takarodj!
cikicakk55
Az elmúlt 9 évben csak a nyugdíjasoktól a tízszeresét loptátok el. Nem fogunk csak azért rád szavazni te csuti bolhaszar,mert 4 évente az adófizetők pénzéből gálánsan löksz nekünk valamennyit.Elfogadjuk,mert kénytelenek vagyunk,mivel hiába dolgoztuk le az életünk javát 60-80.000 ft közt van a legtöbb nyugdíjas fizetése. Persze a 90 éven felülieké már valamivel több,de Ők nagyon kevesen vannak.
jesz
Összesen nyolcmillió választásra jogosultból kétmillió a sajátjogú nyugdíjas. Miért mantrázza némelyik fogyatékos, hogy az öregek Orbán szavazói? A többi hatmillió az mijalófasz? Azok a leghűségesebb fidesz-szavazó...

Ugye milyen szarul hangzik, hogy így általánosságokat puffogtatva olyant állítanak, ami nem igaz..? Jó lenne lenyugodni, és nem az időseket ekézni, akik a hatmillió fiatalabb szavazót felnevelték.

Amit most adnak, az mindenkinek jól jön, akárminek is van pántlikázva. Ha nem adnának semmit, akkor melyik fiatal menne tüntetni a nagymutter nyugdíjáért? Egyik sem.

Persze ez is csak pont olyan általánosítás, mint a nyugdíjprémium ekézése. A nyugdíjasnak vannak ám gyermekei, unokái, ezt nem lenne szabad feledni.
fahrenheit451
Orbán Viktor bejelentette: annyi pénzt kapnak pluszban a nyugdíjasok, amennyi remélhetőleg elég ahhoz, hogy ezúttal is a fideszes jelöltekre szavazzanak.
Az első szavazatvásárló pluszpénz nem hozta meg a várt hatást a közhangulatban, ezért van szükség még egy kis plusz pénzre.
Ha ez is kevés, adunk még krumplit is.
papa.49
@kereső: ,,idősek tanácsa,, kérded ki választotta meg őket ???
HÁT ŐK SAJÁT MAGUK KINEVEZTÉK MAGUKAT ENNEK !!!
Eriksson
Erről mindig ugyanaz a véleményem. Senki sem a pártállása miatt kap, vagy nem kap nyugdíjemelést. Minden normálisan gondolkodó nyugger ezt jól tudja, választás ide, vagy oda.
namihami
Na nyuggerek, ezt is beszopjátok? Pedig nem az első...
Macskaszem
Orbán abból lök egy morzsát, amit ő maga vett el a svájci indexálás megszüntetésével. Lehet örömködni, mint amikor ellopják a táskádat az összes értékeiddel, aztán visszaadják a hajgumit.
tulipan
@Eriksson: Nem ÁM, hanem propagandából, aki pedig eléggé narancsosan hülye, az pontosan úgy értelmezi, a nyugdíjas járandóság, pont a választás előttre időzített emelését + a VÁLASZTÁSI reklám adományt (krumpli, zöldség, gyümölcs),ahogy az a szemtelenül és a végletekig cinikusan pimasz KEGYELMESÉK céljainak MEGFELEL!!!
Eriksson
@tulipan: A rászoruló elfogadja, ha nem rászoruló akkor is. Aztán meg szavaz akire akar.
Még sosem hallottam, hogy egy párt által adományozott "(krumpli, zöldség, gyümölcs)", meg ilyesmiről valakik a szegény emberek javára lemondtak volna.
Csak megy a tahó duma ellenzéki biztatásra, "ahogy az a szemtelenül és a végletekig cinikusan pimasz KEGYELMESÉK céljainak MEGFELEL!!! " Mert ők csak ígérgetik a csillagot az égről.
namihami
@Eriksson: Akkor nézd meg pl. az N1 tv által készített kb. 10 perces filmet, amiben a cigánysor több prominense is kamerába mondja, hogy a pénzért, krumpliért, tésztáért és hasonló Fidesz-ajándékért szavazott rájuk.
"" Csakis az Orbán, mert az adott nekünk!""-- nyilatkozza az öreg fajtatestvér minden szégyenkezés és tagadás nélkül. Pusztán az erkölcs, Fidesz iránti elkötelezettség és semmi anyagi juttatás, igaz?
Mondom ezt anélkül, hogy ennek a tv-nek és az általa közvetített mentalitásnak egyáltalán híve lennék.
Qqberci
Akkor most még azt kellene közkinccsé tenni, hogy átlagban havonta mennyit lopott-csalt el O1G bűnbandája az elmúlt 9 évben!...
tulipan
@Eriksson: AHA ÉRTEM! Nektek ez a hitleri "jogállamiság"! EZT SZERETNÉD! Mindenki másm eki nem narancsnyik,.FOGJA be a pofáját, és ENGEDJE, a narancsos pofátlan HIÉNÁKAT, nyugiban pofátlanul ÓCSÁROLNI, IGÉRGETNI, GYÜLÖLKÖDNI! UGYEBÁÁÁÁÁÁÁÁÁR?
tulipan
@namihami: Erkölcs? EZEKNEK a pimasz, CSALÓ, cinukus tolvahok??? Becsüllet? Ugyan! Ne röhögtess már!!!
tulipan
Akkor a NYUGDIJAK, még hatvánxozottan kacsonyabbak lehetnek! TUJ
tulipan
Akkor tehátm a NYUGDÍJAK, még hatványozottabban alacsonyabbak lehetnek, az EU-s átlaghoz képest!!! PONTOSAN TUDJA ezt ez a dagadt törpevezér, ezért van képe, cinikusan röhögve, krumplival, tésztával, zölcséggel és FILLÉREKKEL KISZÚRNI, az idősek és a nagy hangú, ígéretei ellenére is, mély-szegénységben nyomorgó fajtársai szemét!!
Eladott Ország
Csak szólok a nyugdíjprémiumot nem Orbán találta ki,hanem Bajnai hozta a törvényt rá! A nyugdíjprémiumot még a Bajnai-kormány vezette be, ezzel édesítették meg 2009-ben a 13. havi nyugdíj visszavonását, mondván akkor kaphatnak plusz emelést az idősek, ha azt a költségvetés teljesítőképessége megengedi – mert a 13. havi nyugdíjra akkor nem volt meg a fedezet. A nyugdíjprémium jár a nyugdíjasoknak, nem pedig adható, vagyis nincs sem a kormánynak, sem a parlamentnek mérlegelési joga – mondja ki a törvény. Egyébként ez nem más, mint a nyugdíjak befagyasztása. Ha nem állítják vissza a svájci indexállást,a nyugdíjak leszakadnak az aktív dolgozók bérétől és annyit fog érni néhány év múlva mint a lepkefing.
Borsodi
Szerintem dugja fel magának ezt az összeget a rezsi utalványával.Normális nyugdíjat nem érdemelnek,de most kiszúrja a szemét mindenkinek alamizsnával.Pofátlan cinikus undorító ez a lekenyerezés,úgy bánnak az emberekkel mint egy db szarral,akik ennek ellenére rá szavaznak mégis érdemlik,hogy nyomorogjanak.
csetere
@Peller Anikó: Nem kapnak semmit a nyugdíjasok, csak akkor lenne emelés ha a nyugdíj összege magasabb lenne mint az infláció! Mivel csak ősszel kapják meg a különbözetet, azt jelenti, hogy ők adtak gyakorlatilag kölcsönt az államnak. Jövőre ugyanez lesz.
csetere
@jesz: 8,2 millió szavazásra jogosult volt a választásokon és csak 208 millióan szavaztak rá. Ez akárhogy számolom csak egyharmad.
csetere
@csetere: 2,8 millióan szavaztak rá, véletlenül írtam a rossz adatot.
Nessy
@csetere: Vigyázz! A tizedes vessző helyett 0 sikeredett! :-)) 2,8 millió a levelezőtagozatosokkal együtt!
csetere
@Borsodi: A rezsiutalvánnyal azok jártak jól, akik elkészítették és forgalmazzák. Nem 9 ezer forint, hanem 7.086,816.-Ft és 1.913,386.-Ft ÁFA, ami megy vissza a költségvetésbe.
Nessy
@Nessy: Bocs! Nem vettem észre, hogy közben helyesbítettél!
Nessy
@csetere: Megbolondult a gépem. Időnként kengurunak érzi magát és ugrál. Nem magamnak írtam. :-)))
Yoda69
Huzzatok csak a mezesmadzagot te geci. Szerintem atlatnak rajtatok a nyugdijasok. Annyiszor atvertetek mar oket, hogy azt mar a leg szenilesebb sem fogja elfeljeteni, es tudja majd hova tegye az X-et.
Desischado
Aki ezért az alamizsnáért rászavaz, az megérdemli a sorsát. A baj csak az, hogy szívunk mindannyian!
SystemError
Mennyire jön most akkor ki 1kg nyugdijas választások előtt?
kereső
@csetere: Ha "gáz"-ra költi, akkor mind a 9000 oda megy - vissza az állambácsihoz.
vacsi
A képen mosolygó idősek vannak. Nyilván az ő nyugdíjuk annyi, ami alapján a 200 ezres plusz pénzt is megkaphatják. A kép akkor lett volna hiteles, ha azokat a nyugdíjasokat hívják oda, akik 50 ezerből tengetik életüket, és most majd kapnak 5-6 ezret!
sokanvagyunk
Attól, hogy minden nagy horgász beetetéssel kezdi napját, nem biztos, hogy a lógójára is ráharapnak. :)
Nessy
Azért nincs mire büszkének lenni a kormánynak! Hiszen a medián nyugdíj 111 ezer forint, alig 25 ezerrel több!
Az pedig a kormányzat szégyene, élen Orbánnal, hogy 10 ezer forint sok nyugdíjasnak óriás segítség, amiért kezet csókol, és áldó imát mond! És van képe azt írni, hogy az idősek számíthatnak rá!
Az is szégyen, hogy pár ezer forintos "ajándékkal" ( krumpli, stb.) tudja megvásárolni a szavazatukat!
tulipan
@kereső: Vagyis: Te, bármire befűzhető, hiszékeny Nyugdíjas! "Nesze semmi, fogd meg jól" !!!
csetere
@tulipan: Nem lehet megnézni, hibát jelez. Lehet, hogy törölték?
vacsi
@papa.49: Akkor sem volna szükség ilyen alamizsnákra, ha a Nyugdíjigazgatóság tisztességesen, a törvény szerint hozná a határozatait, nem csípne le a szolgálati időkből, a korkedvezményes időkből, stb.
papa.49
@Nessy: Nem vagy egyedül, az enyém is ,,vitustáncot,, jár időnként !!!
papa.49
@vacsi: Én pontosan így jártam mikor 10 éve nyugdíjba mentem, 2.5 év veszett el mert az APEH nem ismerte el a ,,munkaviszony melletti,, vállalkozási időt, persze a befizetett járulékokat természetesen nem adta vissza!!!
Jozefina
Talán be kéne építeni a nyugdíjakba!!! Nem ígérgetni habókra és a korházakban meg hullanak az emberek!!! A gyógyszereket sem tudja egy kis nyugdíjas kifitetni, a tüzelőről nem beszélve!!! 500 Ezer forint feletti nyugdíjasoknak nem lenne szabad semmit sem adni!!!
Eriksson
Most lesz igazán hasznos KariGerire szavazni. A kormány 40ezerjéhez még ő is ígér 20-at. De miért csak a pestieknek?
evacica
És most meg kell hatódnom?! Micsoda nagylelkű ez az Orbán, maguknak meg milliókat adogatnak a közösből!
földlakó
@Eriksson: Akik nem mennek el az adományozásra (krumpli, zöldség, gyümölcs) azok mindannyian lemondanak a szegények javára.
Eladott Ország
@Nessy: 20:56; Másik kérdés, hogy a 2,8 millió szavazó között lévő levelezőtagozatosok/bérszavazók közül mennyi volt a valós és a halottak száma.
Nessy
@Eladott Ország: Holt lelkek! Gogol után kis hazánkban!
Nessy
@Eladott Ország: Minden viccben van komoly alap!
kereső
Törvény szerint jár! És a prémium törvényt se ti hoztátok.
Nessy
@Peller Anikó: Eladott ország 17.15-s válaszának képén! Sajnos, ez nem vicc!
Eladott Ország
@Nessy: tegnap, 17:30; Sajnos ez már nem vicc, mert Magyarországon megszűnt a jogállam! Ez a bűnöző tolvaj fidesz banda/szekta mindent megcsinálhat büntetlenül!
advocat
@kereső: Így igaz! És hol a 13. havi? Ellenzék? Lehetne pofázni ez ügyben is! De hallgatnak, mint kutyagumi a fűben!
advocat
És ezeket a nyuggereket kik bízták meg ezzel a feladattal? Választás, vagy minden 100.000-dik nyugdíjas, a névsorból? Ha meg csak ott vannak akkor bizony barna a nyelvük! És az a kis, kövér köpcös, meg nem okosítson!
libellle
@kereső: Most olvastam, hogy a törvényt A Bajnai Miniszterelnök vezette be. Vagyis törvényszerü nem pedig adomány
Sámannus
Te vagy a leghazugabb akit a Föld hordott a hátán te putyin köcsög.
kereső
@libellle: Igy igaz. Mivel a pénzügyi világválság hatásaként a kormány felfüggesztette a 13. havi nyugdij kifizetését határozatlan időre- úgy, hogy az akkor 80 ezer Ft. alatti nyugdijakba beépitette az egyhavit, és beterjesztették az országgyűlésnek a prémimum Tv.-t. Most meg a don orbán és kormánya??? veri vele a mellét, és úgy tálalják az egészet, mint valami jótéteményt. Még megérteném ezt az öndicséret büdös halmazt, ha a sajátjukból adnák. Bár orbán a sajátjaként kezeli az ország vagyonát, jövedelmét. Mint egy középkori kegyúr, osztogat-és fosztogat
tulipan
Jajj, de fél a vereségtől, ez narancsos zsírbödön!!!
Csizmás Kond
Ne izguljatok gyerekek, ez nem nektek szól hanem csak a nyugdíjasoknak...:)
tulipan
@Csizmás Kond: Há, miért ? Te ennyire izgulsz??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.