Egy hét maradt átjelentkezni a választásra, ha valakinek a bejelentett tartózkodási helye más városban van, mint az állandó lakcíme.

Már csak egy hétig, október 9-én 16 óráig lehet átjelentkezési kérelmet benyújtani az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választásra.

Eddig több mint 17 ezren jelezték, hogy a lakóhelyüktől távol, bejelentett tartózkodási helyükön kívánnak szavazni.

Öt évvel ezelőtt 18 461-en jelezték előre, hogy átjelentkezéssel kívánnak szavazni, most egy héttel a határidő lejárta előtt már több mint 17 ezren jelentkeztek át, összesen több mint kétezer településre.

Az átjelentkezéssel szavazók közül a legtöbben a főváros XI. kerületében kívánnak szavazni, több mint 800-an, de mintegy 500-an szavaznának a XIV. kerületben is.

Több ezren már átjelentkeztek az önkormányzati választások miatt

A választáson csak az jelentkezhet át a lakóhelyétől eltérő, másik magyarországi településre, aki legkésőbb a választás kiírása előtt legalább harminc nappal (vagyis június 26-ig) létesített tartózkodási helyet, és a tartózkodási hely érvényessége legalább a szavazás napjáig tart.

Az átjelentkezéssel szavazók nem a lakóhelyük, hanem a tartózkodási helyük jelöltjeire szavazhatnak, ez azt jelenti, hogy az országgyűlési választással ellentétben nem lesznek „utazó voksok”.

Ugyancsak október 9-éig lehet akadálymentes szavazókört igényelni. Minden településen legalább egy szavazókör akadálymentesített, az önkormányzati és nemzetiségi választáson összesen 7353 szavazókör akadálymentes.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Minek kell ez a kavarás ez a ország kicsi pár őra alatt át lehet szelni, tehát tök felesleges ez az egész, ha valaki szavazni akar menjen oda ahol a bejelentett címe van oszt. jónapot !!!
Ez csak arra jó, hogy a ,,billegő,, körzeteket megerősítse a hatalom az átszavazókkal, semmi egyéb célja ennek nincs !!!
Desischado
@papa.49: Akkor nem vagyok hülye, mert én is erre gyanakszom!
papa.49
@Desischado: Ez már nem csak gyanú, ez az igazság, ez kell ahhoz hogy kevésbé legyen feltűnő a csalás sorozat !!!
Most mondom megint be fog jönni gikszer a tájékoztatásban, amikor nem lehet adatokat lekérdezni !!!
Szépiluska meg majd ,,megmagyarázza,, a bizonyítványt !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.