Benkő Tibor honvédelmi miniszter mesterlövészpuskából 300 méteres célra leadott telitalálataival avatták fel szerdán a Duna Lőteret Neszmély külterületén.

"A lőteret hosszú időn át tartó közösségi munkával hozták létre civil szervezetek. Az ilyen elhivatottság a haza iránti hűség, lojalitás megtestesítője"

- fogalmazott a megnyitón a miniszter.

Az egykori homokbánya területén a lövészettel és fegyverekkel foglalkozó Bullet Masters Kft. hozta létre a 30 hektáron fekvő lőteret. Mechler Zoltán ügyvezető az MTI-nek elmondta, a lövészet iránt érdeklődő sport- és civil szervezetek tagjaival együttesen mintegy százmillió forint értékű munkát végeztek el.

A területen egy 6 lőállásos, 300 méter hosszú mesterlövészpuska-pályát, egy 30-szor 70 méteres karabélypályát, valamint hét, 10-30 méteres pisztoly- és karabélypályát alakítottak ki.

A lőtér megfelel valamennyi nemzetközi szabálynak és biztonsági feltételnek. A pályák lőirányában 15 kilométerig nincs út és lakott terület, a golyófogótöltések alul 12, felül 6 méter szélesek. A terület vége a tatai 25. Klapka György lövészdandár katonai lőterével határos.

A létesítmény alkalmas versenyek szervezésére, szolgálja a lövészsport iránt érdeklődő civileket, a vadászközösséget, valamint a honvédség és a rendőrség hivatásos állományát. A Duna Lőteret a Magyar Honvédség tagjai szolgálati igazolványuk felmutatásával ingyenesen használhatják – ismertette Mechler Zoltán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. January 28., 07:48
Eltűnt egy négygyermekes siófoki családapa
Itthon - 2021. January 28., 07:40
Újra akarják temetni Gesztesi Károlyt
Szórakozás - 2021. January 28., 07:15
Tolvai Reni 7 hónap alatt 17 kilót fogyott