Visszautasította a Demokratikus Koalíció (DK) állításait a Belügyminisztérium; szerdai közleményében a tárca kiemelte, hogy a magyar rendőrség nem zaklat polgármesterjelölteket és stábjaikat.

Belügyminisztérium: "Magyarország rendőrsége pártbefolyástól mentesen folytatja tevékenységét"
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A BM arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében azt írta: Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez a Pikó András és csapata ellen indított nyomozás miatt. "Pintér Sándor egy semmitmondó válaszban közölte, hogy szerinte teljesen rendben van, hogy a rendőrség zaklatja a nyolcadik kerületi ellenzéki polgármesterjelöltet és stábját" – fogalmazott a párt.

A BM közleményében leszögezte:

a DK téves adatok alapján minősíti a magyar rendőrség választásokkal kapcsolatos intézkedési gyakorlatát. "Magyarország rendőrsége pártbefolyástól mentesen folytatja tevékenységét, és ettől egyetlen párt megalapozatlan közleménye sem téríti el"

- tették hozzá.

Azt írták: a rendőrség a büntetőeljárásról szóló törvény maradéktalan betartásával intézi a feljelentéseket. Hozzátették, nem igaz az sem, hogy a rendőrség a választásokkal kapcsolatban egyetlen esetben intézkedett. A rendőrség – jellemzően a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt – 414 büntetőeljárást folytat, 202 embert hallgatott ki gyanúsítottként.

Hamis a DK azon állítása is, mely szerint egyértelműen ellenzéki jelöltek ellen indultak vagy vannak folyamatban büntetőeljárások

- közölték.

"A Belügyminisztérium arra kér valamennyi érintettet, hogy tartózkodjon a valótlan tartalmú közlemények közreadásától, és működjön közre abban, hogy az önkormányzati választás valóban a demokrácia ünnepét jelentse" – fogalmaztak közleményükben.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Mármint az a minisztérium, akit egy gyilkos, olajozó patkány vezet...:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Mármint az a minisztérium, akit egy gyilkos, olajozó patkány vezet...:)
simmering73
"...az önkormányzati választás valóban a demokrácia ünnepét jelentse" - jelentette ki a szőke ciklon.
Béla333
Hát persze! Pártbefolyásolástól mentesen!

"A Belügyminisztérium nem vizsgálta a botrányos Microsoft-beszerzéseket"
"A Népszava azt kérdezte, hogy zajlott-e átvilágítás a minisztérium alá tartozó NISZ Zrt. és az ORFK licencvásárlásaival kapcsolatban, és milyen eredményre jutottak. Annak ellenére sem indult azonban vizsgálat a botrányos szoftverbeszerzések ügyében, hogy a BM felügyelete alá tartozó rendőrség is érintett az ügyben."
168ora.hu/itthon/a-belugyminiszterium-nem-vizsgalta-a-botranyos-microsoft-beszerzeseket-174320

Hát persze hogy semmiféle befolyásolás nincs!
Nessy
És ezt el tudta mondani röhögés nélkül? Azért ne egy új uszodában, vagy sportcsarnokba mondja, mert vagy a mennyezet szakad rá, vagy az emelvény szakad le alatta! Még hiányzott : " A rendőrség a törvények betartásával végzi a munkáját!" "A törvények mindenkire egyformán vonatkoznak!"
namihami
@Béla333: A teljes internetet teleírhatnánk a hasonló "" intézkedéseikkel"".
papa.49
Hát persze ahogy azt a Móricka elképzeli, a fosőr intésére mozdulnak meg a söndörök, vagy maradnak veszteg !!!
human
Tehát a rendőrség nem csicskája a fidesznek? Hmmm. Ezen a videón maga a veszprémi kapitányt rendelte ki Kubatov, hogy igazoltasson egy újságíró stábot. Nem csicskák, pörsze!:
www.youtube.com/watch?v=jIwq2u325YI
Madácsi Pali
Akár igaz is lehet, mert a fideSS már szektaként működik. Csak az a fránya pártbenegyzés ne lenne!
nezelodo
A Sanya bá' megüzenhette volna azt is hasonlóan, mint a Nógrádi gyerekkel való szembesítéskor megesett, hogy én nem láttam ilyen vegzálást, akkor maguk sem láthattak törvénytelenséget. Egyébként is megmondta Orbán, és akkor úgy is van, hogy böcsület dóga... Hahahaha... Kár hogy ő mondta, mert így elég vicces.
dr. prédikátor
Sintér sanya te patkány geci!!! HAZUDSZ A KURVA ANYÁDAT!!!
justhpeter
A rendőrség pártbefolyástól mentes. Hol ? Mert Magyarországon nem !
Dr plágium
Hazudnak hogy a vezír kedvében járjanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.