A kormány célja az, hogy Magyarország ugyanolyan biztonságos ország maradjon, mint amilyen jelenleg, míg az ellenzék lebontaná a kerítést és beengedné a migránsokat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshidán.

Üzent a Fidesz a szavazóknak: a fejlődés csak a kormánnyal együttműködve lehetséges
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Vitályos Eszter sajtótájékoztatóján és az azt követő, a kormánypártok országjárása keretében tartott lakossági fórumon arról beszélt, hogy

a Gyurcsány-korszakban két és félszeresére nőtt az államadósság, tönkrement a gazdaság, veszélybe kerültek a családok, és az önkormányzatok eladósodtak. Hozzátette: nem szeretnék, ha ez az időszak visszajönne.

Elmondta, Magyarország biztonságos ország, elsőként bizonyította be, hogy szárazföldön megállítható a migráció.

Közölte azt is, hogy a honvédelmi célú kiadások 2020-ra – 2010-hez képest – két és félszeresére, 616 milliárd forintra nőnek. Csaknem hatezerrel nőtt a hivatásos állományú rendőrök létszáma 2010 óta, és ma már minden településén van körzeti megbízott – tette hozzá. Az államtitkár az ellenzéki összefogást tragikomikusnak nevezte.

Szerinte az ellenzéknek nincs más célja, minthogy hatalomra kerüljön. "Pénzért és hatalomért bármire képesek"

- fogalmazott.

Vitályos Eszter szerint megbízható, elkötelezett embereknek kell vezetni a településeket, nem pedig "politikai kalandoroknak".

Jánoshidának olyan polgármesterre van szüksége, aki már bizonyított, aki a kormánnyal együtt tud dolgozni a településért – hangsúlyozta. Szerinte a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Mészárosné Vas Márta ilyen ember; 34 éve él Jánoshidán, és elkötelezetten dolgozik a településért, korábban az iskolában tanított, most a jászberényi tankerületi központ szakmai igazgatóhelyettese. Arra biztatott mindenkit, hogy október 13-án szavazzon rá.

Emlékeztetett, az önkormányzatok adósságkonszolidációjakor csaknem 1400 milliárd forintot vállalt át a költségvetés, illetve a hitel nélkül gazdálkodó több mint 1100 önkormányzat támogatására kiemelt források jutottak.

Ismertetése szerint a Modern városok programban autópályák, kórházak, kulturális intézmények, ipari parkok épülnek. A magyar falu program az 5000 lakos alatti településeket támogatja, ennek keretében tud majd Jánoshida is pályázni

- mondta. A programban idén országosan 50 milliárd forint értékben fejeződhetnek be útfelújítási projektek.

Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt közölte, hogy a Jászságba az elmúlt években 1200 milliárd forint támogatás érkezett. A jelenlegi polgármesterről, Eszes Béláról azt momdta, hogy bár függetlennek vallja magát, többféle párt jelöltje volt már. Mint mondta, nem szeretné, ha "a politikai viharban" Jánoshida elsüllyedne.

Szerinte a fejlődés csak a kormánnyal együttműködve lehetséges, és "mindenkinek meg kell értenie: régi kulccsal nem nyílik az új ajtó". 

Mészárosné Vas Márta, a Fidesz-KDNP jánoshidai polgármesterjelöltje azt mondta, hogy a kormánnyal, a kormánypárti képviselővel, a lakossággal összefogva, kitartó munkával Jánoshida a "Jászság ékszerdoboza" lehet. A fórumon ismertette a választási programját, amelynek közbiztonsági, oktatási és szociálpolitikai elemeit emelte ki.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Még egy ,,megmondó tyúk,, fostok fütyiszek, egyébként ha mostani polgi nem nertag akkor hogyan fejlődhetett mégis Jánoshida ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Még egy ,,megmondó tyúk,, fostok fütyiszek, egyébként ha mostani polgi nem nertag akkor hogyan fejlődhetett mégis Jánoshida ???
Desischado
Fogjon veletek össze a pestis! "Fejlődés", igen, nektek az a fejlődés, hogy tovább lophassatok! Ebből elég!!!
Madácsi Pali
A fideSS "vezetésével" a prosperáló világgazdaság alatt akkorát "fejlődtünk", hogy elhúzott mellettünk a teljes régió. Hajdanán Tocsikot 8%-ért végzett munkáért feljelentették, ők "nem is ég az erdő", MR 40% Lalát alenöknek választották. (Ebben végül is következetesek; a Bill Gates überelő gázszerelő álnéven futó gazdagodást a vagyontalan miniszterálnok részéről nehéz tromfolni.) Viszont azt is bemutatták, hogy meg nem valósult, kárt nem okozó beruházásért is börtonbe csuknak nekik nem tetsző embereket. Óriásit "fejlődtünk" demokrácia terén is, ma már nem teljesíti hazánk az unió tagfelvételi követelményét sem. Ma már nem az akérdés, hogy mikor érjük el az uniós átlag életszi nvonalat, hanem hogy meddig maradunk Ukrajna vagy akár Albánia előtt. Csak, hogy a hanyatló közoktatásról és egészségügyrøl már ne is beszéljünk.
Gauntlet
Na, megint egy mantra visszamutogatással fűszerezve.
Már a cím se igaz. A régi kulcs - haha, a Fidesz már 30 éves!
szaboria1
A Fidesz már a nevében sem fidesz mert tele vagytok vén trottyokkal. Nem kérünk a ti általatok elképzelt fejlődésekből.
reagens
Teljesen érthető a kormány álláspontja. Akik nem tudnak velük dolgozni azok nem fognak fejlődni. Egyszerü az üzenet: dolgozz ne acsarkodj!
justhpeter
@reagens: Mert a fideSS-kdnp "dolgozik"...
Macskaszem
Még egy fideszpicha, aki hülyének nézi a választókat.
reagens
@justhpeter: A Fidesz nem liberáliSS és Magyarországért dolgozik!
kereső
Figyelj tyukica." Az önkoirmányzatok eladósodottak a Gyurcsány kormány alatt"- és ki/kik biztatták erre a fidesses!!!önkormányzatokat? Hogy deviza hiteleket vegyenek fel, hogy fedeztelen kötvényeket bocsájtsanak ki? Tán Gyurcsány tartott pisztolyt a fejükhöz? Nem . Ti voltatok azok akik ezt elkövettétek. És ezen önkormányzatok adóssága megjelent az államadósságban. Na akkor ki is az aki eldósitotta az országot?Ti- nem volt tehát véletlen, hogy a fülkeforradalom után az állam???- a magyar adófizető polgárok zsebe!!-átvállalta ezen adósságok rendezését. Nyilt beismeréés volt. Szerencsétek, hogy a magyar polgár még a saját pénzügyeivel sincs tisztában, nem még az országéval.
És a legaljasabb az egészben az volt, hogy orbánnak irtak köszönő-és hálálkodó levelet , mintha a magánvagyonából finnanszirozta volna az egészet. Miből? A 760.000 ft-os megtakaritásából? Egyetlen polgármester sem volt, aki az országnak, az adófizetőknek mondott volna köszönetet, hálákodott volna. Nem csoda, hogy orbán ma már teljesen magánvagyonaként bánik az ország javaival. Seggnyaló hülyék.
advocat
Édes, Drága, Nyalonckám! Mutass egy olyan migráncsot aki ebben az országban maradna! Természetesen az amúgy zárt osztályra valók kivételével!
moareka
Ezt csak a 2000.res lélekszámú Jánoshidán mered mondani, egy nagyobb településen meg sem mernél szólalni...
Eladott Ország
Migráns ördögökkel sakkban tartott szegények.. A második legszegényebb ország vagyunk Európában, és a visegrádi országok is úgy elhúztak tőlünk, mint Usain Bolt, ha jó formában van. Arra gondoltam, hogy nem véletlenül, meg arra is, hogy ezt az Orbán-kormány szándékosan idézi elő. Komolyan. Így sakkban tudja tartani az embereket.
kolozsvaros.com/2019/05/27/migrans-ordogokkel-sakkban-tartott-szegenyek/
fergeteg
Budapest reméljük sokan nem lesz BuTapest. S nem lesz Karácsony októberben.
fergeteg
@advocat: Ti olyat hoznátok ide akinek már az is valami ha itt van.
szegfue
Szerintem már az is "együttmüködés a kormánnyal", hogy az önkormányzatok szedik és hajtják be a helyi adókat, pedig a gépjármüadónak pl. csak a 40 %-a marad helyben, az illetékből egy fillér sem, a többi adóból (telekadó, házadó, iparüzési adó, stb.) meg egyre csökkenő mértékü (40, majd 20, jelenleg 10 %, ha jól tudom). Persze a kormány "átvállalta" a gyermekintézmények fenntartását egy hatalmas vizfej létrehozásával, vagyis ha valami nincs rendben ezekben az intézményekben, a KLIK-nek nincs rá pénze, akkor az önkormányzat és a szülők igyekeznek pénzzel és a munkájukkal pótolni.
erettpasi
Igen értem, üzent, ahogy Gulyás is, csak nem gondoljátok budapestiek, hogy kapjátok az 1000 milliárdot (nem a sajátból, hanem közpénzből!!!) ha nem Tarlósra szavaztok, Kónya meg már egyenesen háborúval fenyeget, OV meg lemegy Miskolcra s megpengeti kaptok pénzt ha fideszes lesz a polgármester. Hát ez csodás egy szabad választású, demokratikus országban. Ha az lenne ez minimum hatalommal való visszaélés, választási csalás. Gondolom innen már csak egy lépés ha majd nem a fidessre szavazol a következő választáson, menekülj az országból, Recsket újranyitják, még jó, hogy nincs halálbüntetés. Gratula bűnsegéd fidessen birkák, ezt támogatjátok???
reagens
A kormány azt üzente, hogy acsarkodás helyett dolgozni kell! Ez kiverte a roncsellenzéki biztosítékot! Dolgozni? Ezek magát a fogalmat nem tisztázták még magukban! :-))))))))))))))))))))))))))))))
Aki Én
Eva Kovacs a fészbuk esze!
Jaaaj, Évike... Látom, ma megint nagy kedvenc itt az oldalon? Hát kell ez magának? Úgy látom egészségügyi dolgozó, valahol Magyarországtól messze. Nem volna érdemes átmenni a pszichiátriára, és szakavatott segítséget kérni? Már tudom kitől örökölte Shikari a betegségeit.

@reagens a buta Shikari: Szólj már anyádnak, hogy ne írogasson önlejárató butaságokat külföldről. Megint mindenki rajtatok nevet.
Jozefina
Ezért kell leváltani és elzavarni a fideszt a kdnp-vel együtt!!! Hazugság, lopás, vesztegetés, fenyegetés, a lételemük!!!??
kokopelli
@Aki Én: ..kórházi nővér,mint a haverunk,aki jóval idősebb volt a 13 gyerek között az udvarunkban,és '56-ban
az érettségie előtt lelépett! Kanadában él és azt mondja,hogy "vesetechnikus"!Segédkezik a hugyozásnál és a
műtéteknél!?Ugyan az a fajta mint Kovács Éva,csak mindezek ellenére nem annyira hülye! Ő is elmeséli ám,hogy
mi van M.o.-on ha hazajön,mert állandóan szajkozza,hogy:"én benne vagyok a "fészbuk"-ban,tehát tudom!"Tiz
perc után már elviselhetetlen!...a kanadai levegő teszi?
SystemError
Zsaroljuk a népet valami helyben összekotort gerinctelen nővel. Akkor a valódi közvéleménykutatások nem lehetnek olyan fényesek a. fidesz maffia számára... Ismerjük már, hogy az ilyen patkány féreg kommunikáció mögött börtöntől rettegő O1G van..
Van is mitől félni a vén gyógyerfüggő gecinek!
simmering73
Ennek is csak azért van eggyel több agytekervénye, mint a csirkének, hogy ne szarjon az udvar közepére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.