Tarlós István magabiztosan őrzi vezető pozícióját a főpolgármester-aspiránsok között, az ellenzéki jelöltek a kampányidőszakban sem tudtak fordítani a népszerűtlenségüket okozó tendenciákon – derül ki a Századvég első hivatalos választási előrejelzéséből, amely több kutatási hullám adatai alapján a biztos szavazók körében készült.

Századvég: Tarlós István magabiztosan vezet Karácsony Gergely előtt
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Századvég csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: korábbi kutatásaik alapján a főpolgármester-választással kapcsolatban kijelenthető, hogy a fővárosiak többsége valamennyi meghatározó terület (különösen Budapest hosszú távú fejlesztése, illetve az infrastruktúra modernizálása) tekintetében alkalmasabbnak tartja Tarlós Istvánt a városvezetésre, mint a baloldal jelöltjét, Karácsony Gergelyt. Másrészt a közvélemény a regnáló főpolgármesterben egy "erőskezű, határozott vezetőt lát, míg a zuglói polgármestert a budapestiek tapasztalatlan, bizonytalan politikai karakternek tartják" – állapították meg.

Mindezek fényében a Századvég szerint nem meglepő, hogy a fővárosi választók háromnegyede Tarlós István győzelmével kalkulál, Karácsony Gergely megválasztását pedig még a baloldali szavazók többsége sem tartja reálisnak. "E reményvesztettség demoralizáló hatással lehet a balliberális szavazóbázisra" – fogalmazott a Századvég.

Kitértek arra is, hogy Karácsony Gergely hangfelvétel-botrányának következményei vélhetően még tovább rombolták a zuglói polgármester tekintélyét. Ennek hatására a kampányidőszak hátralévő részében további támogatókat veszíthet – tették hozzá.

A Századvég első hivatalos főpolgármester-preferencia előrejelzése szerint a budapestiek Tarlós Istvánt tekintik az egyetlen, valóban kompetens jelöltnek:

a biztos szavazók 51 százaléka a jelenlegi főpolgármesterre adná a voksát. Karácsony Gergelyre a megkérdezettek 43 százaléka szavazna, míg a "két televíziós személyiség", Puzsér Róbert és Berki Krisztián továbbra sem rendelkezik releváns támogatottsággal: az előbbi 5, az utóbbi 1 százalékon áll a biztos szavazók körében

- olvasható a közleményben.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ha ez az illiberálfasiszta csürhe ennyire magabiztos a győzelmében, akkor miért kell fél óránként pofázni a médiában, hogy ennyivel meg ennyivel vezetnek. Mert tudják, hogy a saját nyájuk sem hiszi? Vagy ennyire debilek, hogy elfelejtik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
simmering73: HÁ', annyira NYILVÁNVALÓAN JÓL látható, hogy mennyire RESZKETNEK vereségtől!!! :)))))))
Jozefina
A századvég mindig a saját elképzelésére formálja a közvélemény kutatásnak nevezett hamis elképzeléseit. Mindezt sok-sok pénzért!!!
F_Viktor
@Jozefina: Úgy fogalmaznék, hogy sok milliárd forint közpénzből megrendelésre hazudik, hogy befolyásolja a Zembereket.
SystemError
Így utólag kedves Századvég. Ismernek már benneteket is az emberek! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.