Miután a rendőrség lezárta a választási csalással vádolt ellenzéki jelölt elleni nyomozást azzal, hogy nem talált bűncselekményre utaló nyomot, Pikó üzent a regnáló polgármesternek.

Ezt üzeni Pikó az őt rágalmazó Kocsi Máténak

Szeretnénk megvárni a hivatalos iratokat, tájékoztatást, de örülünk, hogy az igazunk bebizonyosodott. (...) Többszörösen megrágalmazták a csapatomat

– mondta Pikó András azután, hogy kiderült, a rendőrség lezárta a józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt kampánycsapata elleni vizsgálatot. A hatóság úgy látta, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért lezárták a nyomozást a helyi választási iroda feljelentése nyomán, személyes adatokkal való visszaélés, sőt a választás rendjének megsértése gyanújával indított ügyben.

Miközben ugyanakkor a kormánymédia és a józsefvárosi választási iroda is a rendőrség eljárását kezdte el vitatni (utóbbi jogorvoslati kérelemben kérvényezi az eljárás folytatását), Pikó azt mondta, megnyugvást érez, noha az, hogy választási csalással vádolták meg őket, még mindig mélyen sértő neki és a csapata számára is.

A mi kampányunk legfontosabb eleme a hitelessége és a tisztasága, ez a feljelentés ezt vonta kétségbe. A rendőrség döntése egyfajta elégtétel, de azt a fájdalmat, amit nekünk okoztak az igaztalan váddal, nem teszi semmissé

– fogalmazott Pikó. A polgármesterjelölt azt is mondta, jogi lépéseket fontolgatnak, és noha megvárják a rendőrségi döntésről szóló hivatalos tájékoztatást, de sajtó-helyreigazítási és akár rágalmazási perek is felmerülhetnek.

A fotók nyilvánosságra kerülését követően a józsefvárosi Fidesz, valamint Kocsis Máté, a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője is nyilvánosan vádolta meg Pikóékat választási csalással, adatbázisépítéssel és törvénytelen adatbázisépítéssel. Ezt követően a józsefvárosi jegyző által irányított helyi választási iroda feljelentést tett az ügyben.

Pikó most azt mondta, a rendőrségi vizsgálat bebizonyította, hogy igaztalanul vádolták őket.

Egy valami biztos: becsületesen és tisztességesen jártunk el, a kampánycsapatom nem követett el bűncselekményt, mindenben betartotta és betartja a törvényeket. Fontolgatunk jogi lépéseket, de mindezeken túl elvárom, hogy Kocsis Máté kérjen bocsánatot Udvarhelyi Tesszától, a megrágalmazott kampánycsapatomtól, és végső soron tőlem is.

A polgármesterjelölt szerint pedig ezután nincs más hátra, mint a kampány végén is harcolni az igazukért, és építeni a közösséget Józsefvárosban, ahogyan eredetileg is tervezték.

Forrás: Index

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@papa.49: tegnap, 22:50
Arra a sok gátlás nélküli szemétségre, amit eddig elkövetett a Orbán és bandája, nincs és nem is lehet bocsánat. Az ő bocsánat kérésük szükségtelen. Egyébként erre, gerinctelenségük miatt, képtelenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Érdekes, a kamu bejelentett szavazók, a holt lelkek aláírása, a Kubatov lista nem bántja a fidesz harmatos lelkivilágát! A pocsék választási szoftver, az állandó zsarolásaik és a többi inkorrekt cselekmény az természetes számukra! Hogy is van ez NERtársak? Aki nincs veletek az ellenség?
Aki Én
@reagens: Kocsis a szeretőd? Végülis az ő esetében nem mondta ki a bíróság, hogy hetero.
reagens
@Aki Én: Te Pikó kedvese vagy, hogy ennyire vágod a buzi témát? :-))))))))))))))))))))))))))))))))
Sziszifusz
@papa.49: tegnap, 22:50
Arra a sok gátlás nélküli szemétségre, amit eddig elkövetett a Orbán és bandája, nincs és nem is lehet bocsánat. Az ő bocsánat kérésük szükségtelen. Egyébként erre, gerinctelenségük miatt, képtelenek.
reagens
@Aki Én: :-)))))))))))))))
Hiába tagadod a buziságod! :-)))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.