Egyes régiókban teljesen kilátástalan az élet.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A szegényekre legalább akkora szüksége van orbánnak, mint a migráncsokra. A szegény, kiszolgáltatott embereket szatyor krumplival, tányér gulyással meg lehet venni, de nem árt ha rettegnek a migráncsoktól is. Ők a fidesz legfőbb szavazóbázisa.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Oszt. ezért a 30 % ért mit tesz a kontár kurmány, vélhetően SEMMIT, nekik nem jut a ,,csok,, ból se, mert lehetőségük sincs felvenni !!! A szülőknek nincs munkája, mert a környezetükben nincs munka lehetőség sem!!! Ezzel együtt a családokban iszonyatos szegénység van, azok a gyermekek úgy nőnek fel, hogy jószerivel nem volt gyermekkoruk sem, csak a nélkülözés jut nekik !!!
Málna
Valamit kezdeni kellene már ezekkel az életképtelen emberekkel, valahogy rá kellene bírni őket, hogy ne szaporodjanak esztelenül. Nehéz, mert nekik ez az igénytelen életmód tökéletesen megfelel.
szaboria1
Nálunk 5036 fő lakosságnál ez évben idáig 16 gyermek született több mint fele roma ebből 4 már haza sem került. Halottak száma 26 fő.
szaboria1
@Málna: Koromnál fogva a tapasztalatom az, hogy sajnos a szegény családoknál van 3-nál több gyermek már évtizedek óta. Mert a védekezésre nem jut pénz.
1magyar
Ennek a 30 %-nak ingyen fogamzásgátlót adni és mint Kínában büntetni egy alacsony jövedelemszint alatt ha gyereke születik.
Málna
@szaboria1: Pedig esküdni mernék, hogy védekezni olcsóbb, mint felnevelni egy gyereket.
Nessy
Szegénynek születtél, szegény is maradsz! Régi mondás, de ma is igaz!
A cikk elírja, hogy a roma lakosságnál is csökkent a születések száma!
Viszont Szabolcs, Nógrád és még pár megyében nem csak a romáknak, de másnak sincs munkalehetőség. Elköltözni lehetetlen!
Támogatás a középosztálytól felfelé! Sőt támogatják, a második, többedik lakás megvételét, ami per pillanat jó befektetés.
A romák csak akkor "magyarok" pártunk és kormányunk szerint, amikor pár kiló krumpliért szavazni kell rájuk! Hamarabb támogatják a határon túli oktatást, munkahely teremtést, házvásárlást ajándékba, mint a leszakadó hazait!
szaboria1
@Málna: A szegény falvakba már bolt sincs pláne gyógyszertár. A. tabletta is már 3000.-ft körül jár.
szaboria1
@1magyar: Volt időszak amikor kaptak, de a nagy demokráciában ez már nem jár.
Málna
@szaboria1: Akinek komoly gondot okoz havi 3000 forintos kiadás, vagy hogy eljusson a gyógyszertárba - az mégis hogy akar felnevelni egy gyereket?
nemkati
Csak úgy zárójelben jegyzem meg, hogy a romák is magyarok. A kormánynak az a felhívása, hogy nők, szüljetek rengeteg gyereket, őrájuk is vonatkozik. Csakhogy a mélyszegénységben élők segítése ennek a kormánynak roma családok esetében ugyanúgy esze ágában sincs, mint trollok által magyarnak nevezett nyomorgó családok esetében. Szüljétek tele a Kárpát-medencét, aztán boldoguljatok, ahogy akartok/tudtok.

"Megdőlni látszik azonban az a korábbi állítás, hogy a roma családokban születik több gyerek, az utóbbi 5 évben ebben a körben csökkent az újszülöttek száma."

Mellveregető nemzethy hazaffyak! Undorítóak vagytok!
Macskaszem
A szegényekre legalább akkora szüksége van orbánnak, mint a migráncsokra. A szegény, kiszolgáltatott embereket szatyor krumplival, tányér gulyással meg lehet venni, de nem árt ha rettegnek a migráncsoktól is. Ők a fidesz legfőbb szavazóbázisa.
Málna
@nemkati: A kormány támogatásának jellegéből látszik, hogy kiket szeretnének a gyerekvállalásban támogatni. Egyértelmű, hogy nem a tanulatlan munkakerülőket. Végre.
nemkati
@Málna: A tanulatlan munkakerülőknek sem a tanuláshoz, sem a munkavállaláshoz nem biztosít ez a kormány lehetőséget, de mint ahogy @Macskaszem: írja, ez a kormány érdeke. Hogy ez milyen aljas dolog, azt te is pontosan látod, de neked ez tetszik. Ha van undorító dolog, akkor ez az. Legközelebb magaddal beszélgess, hozzám ne szólj.
Málna
@nemkati: Aztán miért ne szóljak hozzád? Félsz, hogy gondolkodásra késztetlek? Ha te nem akarod, úgysem fog menni...:-)
Mindenkinek van lehetősége tanulni, aki akar, ez nem pénzfüggő. Munkaerőhiány van, aki akar, az dolgozik. Egyébként sem értem, mi az, hogy a kormánynak kellene ezt biztosítania. Én mindig magamnak kerestem munkát, és mindig meg is találtam. Fel kellene már ébredni, 30 éve új rendszer van, mindenki a saját életéért, boldogulásáért felel.
Macskaszem
@Málna: Tény, hogy munkaerőhiány van, csak a munkahelyek olykor igen távol esnek a szegényember lakhelyétől.
Macskaszem
Mifelénk úgy nőnek kifele a gyárak a földből, mint nyáron a gomba, és rengeteg cigány jár oda dolgozni.
Nessy
Orbán számára a lebutított és félelemben élő emberek a lényegesek, mert előttük tud a megmentő szerepében tetszelegni!
Az, hogy nem tud, nem akar hasznos oktatást biztosítani a szegény rétegnek, az a kormány bűne! Támogatásról már nem is szólva!
Hogy is van az a bizonyos kutya? Az is oda csinál, ahol már van!
Málna
@Macskaszem: Akkor utazni kell vagy költözni. Nem a kifogásokat keresni.
papa.49
@Nessy: Úgy se érti, mert nem is akarja HAGYD !
Nessy
@Málna: Az ötlet jó lenne, csak nem itt és most! Mit gondolsz, egy Nógrádi kis falúban lévő családi ház áráért ( ha eltudja adni), mit kap egy nagyobb településen, ahol lenne munkahely, iskola? Még egy kutyaólat sem!
Nessy
@papa.49: Csak bosszant, amikor elmondják a kézen fekvő megoldást, ami, a jelen körülmények közt megvalósíthatatlan!
reagens
A felelőtlen, drogos, munkakerülő, antiszociális, bűnöző, iskolakerülő banda köszönje magának a helyzetét! Be kellene szüntetni azonnal minden családi pótlék és segély osztogatását!
1magyar
@szaboria1: Pedig olcsóbb lenne a költségvetésnek is ha ingyen kapnának fogamzásgátlót mint a nem kívánt gyereket állami pénzen neveljük fel.
Akinek nincs x összeg havi jövedelme igazolással felírná az orvos a nőknek.
1magyar
@reagens: A gyerek soha nem tehet róla hová születik.
reagens
@1magyar: Szóltam egy szót is a gyerekekről? Ki kell emelni az ilyen családból őket, a szülőket meg börtönbe kiskorú veszélyeztetése miatt! Ott nem kell fogamzás gátló!
papa.49
Ahol én most lakom egy 7000 körüli kisváros, végül is van helyi munka lehetőség is, meg közel van Szolnok ( 20-25 km) és MÉGIS ITT AZ ,,ÓVÁROSNAK?? NEVEZETT FALUBAN SZINTE MINDEN UTCÁBAN TÖBB ELADÓ HÁZ VAN, AMI MÁR LAKATLAN !!! Pedig itt az árak nincsenek elszállva, átlag 5-6 millióért már 2 szobás összkomfortos ( víz, gáz, villany,csatorna, kábeltévé) házakat lehet kapni, mégis az elmúlt 7 évben egyetlen egy ház kelt el 6 millióért !!! Az utcánkban több kisgyermekes család lakik albérletben (házat bérelnek) !!!
1magyar
@reagens: De a megelőzés jobb lenne. Mert ha kiemelik is a gyereket, bár kevés eset, akkor sincs normális családi élete.
Málna
@Nessy: Kezdőrészletnek talán elég, hitellel el lehet indulni. De az is lehet megoldás, ha lakást bérelnek. Vagy csak a családfő jár be dolgozni. Vagy külföldön is lehet munkát vállalni. Mindenki eldöntheti, hogy melyik a járható út. Azt nem tudom elfogadni, hogy egyik sem.
Málna
@papa.49: Na, tessék, csak szólni kell a nógrádiaknak, hogy hova érdemes költözni. Látod, hogy van megoldás?:-)
reagens
@1magyar: Viszont jobb neki, mint abban a fertőben! A megelőzés pedig a börtönben nem gond!
1magyar
@reagens: Arra gondoltam, hogy inkább ne szülessen meg ilyen "szülőknek".
tulipan
@1magyar: Semmiféle intézeti elhelyezés, NEM pótolhatja, a gyermeknek a saját családját
CsipkeRózsa
Talán nem csak a jómódúaknak jár a közös pénzből, hogy több legyen nekik. A családi pótlék Orbán óta nem emelkedett, pedig előtte sem volt sok. Az adókedvezményeket nem tudják igénybe venni.

Utazni egy munkahelyre nem tudnak, mert többe kerül, mint a havi fizetésük. A nyomortelepek megszüntetése is a kormány kötelessége lenne.
Csizmás Kond
A gazdagéknál nem kezdett divat lenni a szülés...ők inkább veszik a kölköt...
Eladott Ország
Nekünk Magyarország az első.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/05/v%C3%A1laszt%C3%A1sj%C3%B3%C3%BAj.jpg
A második legszegényebb ország vagyunk Európában, és a visegrádi országok is elhúztak tőlünk. Orbán, így sakkban tudja tartani az embereket. Nézzük csak, hogyan. Például a választásokkor. Az mégsem lehet véletlen, hogy a tíz legszegényebb településen átlagosan a lakosság 93,5 százaléka szavazott a fideszre. Falura exportált nyomor. Afrikai dzsungelélet, afrikai betegellátással – a magyar családok évében, sőt évtizedében. Hiába ezekben a falvakban és még nagyon sokban ínséges az élet, a fidesz-kdnp tudja, hogy ott az embereket nem érdekli a közélet; talán annyit tudnak, hogy Orbán a kedves vezetőjük; akire számíthatnak. Egy kis közmunka, ha akad. El vannak veszve az emberi lét legalján. Annyi hazug propaganda eljut hozzájuk, hogy jönne ezer, százezer migráns ördög vasvillával, és felnyársalja őket. Ha a kedves vezető nem menti meg szerencsétlen embereket. És még értetlenkednek is ott a fidesz fészekben, ahonnan évekig nem látszik az ország egészének sorsa. A várból, a luxus palotákból kiabálnak az urak: hülyének néznek, lenéznek, becsapnak mindenkit. Azokat is, akik elmenekülnek másik országba Orbán elől. Ám a szegényeknek nincs menekvés.
Málna
@CsipkeRózsa: Áruld már el, miért kellene a munkakerülőket eltartanunk és a szaporodásukat segítenünk?
reagens
Nem szabad bátorítani a családi pótlékért és a megélhetésért folytatott gyerekszülést. Így csak a deviánsok szaporodnak akiket a munkában állóknak kell eltartaniuk.
kereső
@reagens: De bátoritanunk kell, a gyerekszülést támogatott -elengedett hitelért, csok-ért, autó vásárlásért. Na ezek mennyivel különbek, mint a családi pótlékért szülők?Szerintem semmivel.Pénzért szül- ez is, az is.
kereső
És a társadalom legszegényebb harmada fizeti a társadalom felső egytizedének szülését IS!
reagens
@kereső: Aki dolgozik azokat bátorítja és segíti a kormány. Nem a drogos, munkakerülő agresszív csürhe a célcsoport. Azok semmit nem fizetnek csak elvesznek a közösből és nagyon sokba kerül nekünk hogy bűnözőket neveljenek.
kereső
@reagens: azt kéne elérni, hogy dolgozzanak. Erre lett volna a pénz- a "Hid a munka világába", amit farkas flórián diszcigány ellopott. Meg a többi más néven futó program- amely mind igy járt. Elfolyt kézen-közön. Miért nem támogat a kormány egy Cserdihez hasonló program megvalósitását? Hiszen bebizonyosodott, hogy működik- és nagyon jó példa. Csak ahhoz meg kéne találni a megfelelő tisztességes embereket.Ha édeserdélybe,kárpátaljára jut pénz orvosi, tanári szolgálati lakásokra, hogy a szülőföldjükön maradjanak a emberek, akkor Magyarországon miért nem?Érdekes, hogy a hatalomnak nem tetszik Cserdi- pedig ott dolgoznak a "drogos, dologtalanok",és minden fiatal tanul. Na ezt kéne utánuk csinálni- És akkor talán a kampányban nem kéne lengyel krumplit osztogatni.
tudode
Ellenben őszentsége
.
----- Milliárdokba kerül az adófizetőknek, hogy az Orbán-kormány a világ keresztényeinek megmentőjét játszhassa
.
.nepszava.hu/3038796_milliardokba-kerul-az-adofizetoknek-hogy-az-orban-kormany-a-vilag-keresztenyeinek-megmentojet-jatszhassa
.
!!!
reagens
@kereső: Miért kéne nekem vagy a kormánynak ezt a csürhét támogatni. Tele van az ország munkahelyekkel ingyen lehet tanulni de ezek nem élnek vele. Eddig se dolgozott ez a réteg. Minek kisérletezni velük? Azon az egy említett településen kívül van még 3000. És ott?
kereső
Felvetődik, hogy miért is fizetünk adót? Mi az adó funkciója? Nem az lenne, hogy amit az egyén!!önmaga nem tud megvalósitani, azt az állam az adókból oldja meg? Csak a kificamodott prioritások miatt elvesztette valódi funkcióját a NER alatt. Ezért aztán emberek tömegei csúsznak le, még az annyira vágyott középosztály is igy jár, hiszen ha felelősen dönt a saját és születendő gyermekéről, akkor belátja, hogy ilyen jövedelmi viszonyok mellett nem tudja felnevelni a pénzért megszületett gyermeket, mert tovább nem finansziroz az állam. A munkája révén meg nem tud annyi jövedelemhez jutni, hogy 21. századi életnivót biztositson mmagának és gyermekének/gyermekeinek. Elhibázott az egész koncepció.
kereső
@reagens: Ne hazudj! Igenis meg lehet őket tanitani!!!ismét!!! dolgozni. Helyben. Ott a példa- és az állam nem azért van!, hogy egy despota uralkodó szórakozását kiszolgálja, és az legyen a prioritás- mint kedvenc játék. Jó lenne, ha itt élnél-és élveznéd mindennek áldásos hatásait.És az édeserdélyiek, meg a vajdaságiak, meg a faxom tudja még kik. Mert mind csak az én pénztárcámra ácsingózik nagy magyarságában.Qrva ország.
reagens
@kereső: Ne kurva országozz mert ez a hazám!
Az erdélyi nem tehet róla hogy a hazám kétharmadát ellopták és ő nem Magyarországon él már.
Ami a munkakerülőket illeti egy fillért nem költenék rájuk. Téged tanítottak hogy dolgozz? Nem magadtól tudtad hogy csak így tudsz megélni?
Amelyik a koszt és mocskot szereti tegyük hozzá négyszáz éve azt semmire nem akarom megtanítani.
DR PRÉDlKÁTOR
@reagens: Nagyon szomorú, hogy cigány létedre lenézed a többi cigányt, a "csürhét", ahogy te fogalmazol.
kereső
@reagens: neked-és a többi hasonszőrűnek ez nem a hazája. Ha az lenne, akkor nem tagadná ki az ország felét a "hazából"- és nem beszélne igy róluk a keresztényi szeretet nevében. Látod még azt sem tudod, hogy az ország egyharmada az nem egyenlő a cigányság létszámával- a cigány származású magyarok létszáma mintegy 800-950 ezer fő, tehát az egyharmadban bőven vannak echte ,tiszta fajú árja magyarok is! Minta hogy a 4600000 szegénységi küszübön élők között is!Szóval te nekem ne pofázz hazáról, meg népről, meg nemzetről. Nem is érted az egészet, csak szajkózod orbán és hűbéresei szlogenjeit. És miért ne pofázzak,orbán tette azzá. Azt hiszi, hogy minden eladó- mert olyanokkal veszi körül magát, akik eladták neki a gerincüket, a becsületüket, a hazájukat.Olyanokkal, akik Krisztust-éés tanitásait megtagadva, most őt imádják. akkor miről beszélsz ?
tulipan
@DR PRÉDlKÁTOR: Nem lehet, kicsit sem, csodálkozni! Ennyi ésszel, csak a zsirbödön főnökét lehet képes majmolni!!!
reagens
@DR PRÉDlKÁTOR: Neked nem osztottam most lapot nyomi! :-))))))))))))
kereső
Két és fél napig nem vették fel a légúti osztályra a fulladó kislányát, mert nem volt oxigén a pécsi gyermekklinikán – állította egy apa az RTL Klub Híradójának.

A gyermek a negyedik születésnapján lett rosszul, másnapra fulladni kezdett, ezért szülei bevitték a kórház sürgősségi osztályára. Ott egy napig feküdt, de mivel súlyosabb beteg érkezett, át kellett menniük egy másikra. Csakhogy a légúti osztályon nem volt oxigén, ezért a fülészetire tették őket, ahol viszont a játszószobában vagy a folyosón kezelték, mert fennállt a veszélye, hogy fertőző betegsége van.

Amikor két és fél nap után végre felkerültek a légúti osztályra, ott nem volt elég gyógyszer és az inhalátor is elfogyott, ezért más osztályokat kellett felhívni, hogy segítsenek. A kislányt azóta már hazaengedték, és jobban van.

És akkor no comment- és novák katika ( meg az egész EMMI) menj te a jó büdös pichába.
Sámannus
Ez a népirtás! fideszes kullancsok szívják a vérünket.
CsipkeRózsa
@Málna: Téves lájk.

Előbb igazi munkahelyeket kellene nekik biztosítania az államnak, megteremteni a munkába járás normális körülményeit, és nekik is járna a megfelelő lakhatás is.

A közmunka nem működik egész évben folyamatosan, és az összege olyan alacsony, hogy abból nem lehet normálisan enni, lakni, fűteni, ruhát venni, munkába utazni, gyerekeket eltartani. Az oda született gyerek is gyerek.
CsipkeRózsa
@Málna: Miért jár a mi pénzünkből a gazdagoknak juttatott sok-sok kedvezmény? Hogy még gazdagabbak legyenek, és leróják hálájukat Orbánnak, ezzel Orbánt hatalomban tarthassák, mert akkor kapnak ők is hálapénzt Orbántól, vagyis tőlünk.

Ez szerinted igazságos? Jó neked a nyomor látványa, és tudva, hogy más éppen, hogy él.?
reagens
@kereső: Úgy látom, hogy az említett pofázást épp te műveled és még ostobán is teszed. Nem érdekelnek a beilleszkedni képtelen drogos munkakerülők. Nem érdekel a nyomor amit maguknak keresnek sem a mocsok amiben élnek. Nem tartom magam olyan lumpen hulladéknak mint ezek és nem érdekelnek a bajaik. Dolgozzanak vagy nyomorogjanak de engem egy se kérjen hogy sajnáljam őket. Ha ennyire a szíveden viseled a lusták lumpenek sorsát költözz közéjük és add nekik a fizetésed. Demagóg hazudozás amit előadsz egy deviáns agresszív és primitív kisebbséget sajnáltatva.
Na akkor most erről pofázz, hogy a te szavaiddal éljek és ne lapíts és átkozódj!
kereső
@reagens: jó sokára kaptad meg a direktivát, hogy mit válaszolj. Mit lehet erre az ocsmány fröcsögésre válaszolni? Te vádolsz, azzal amit te csinálsz- igazi fidess tempó. Nem értünk egyet- az még nem lenne baj, de te magyar emberek millióit minősited lumpennek, dologtalan drogosnak, amit nem tudok tolerálni. Úgyhogy beszélgessen veled a hóhér.
reagens
@kereső: Azért mert a tényeket nem tudod cáfolni és ezért besértődsz még nem hatódok meg. A lumpen, drogos, munkakerülő mocskokat pedig nem kedvelem.
kereső
@reagens: Te, ha nem haragszol nem irtál tényeket, csak általános gyúlölködő szöveget. Tényeket én irtam,de ez ne zavarjon. Mondtam már, beszélgessen veled Setét Lajos.
silber13
@reagens: 16:03-ra: Már magadat sem kedveled?? Mert mintha magadat jellemeznéd!:-))))
reagens
@silber13: Szeretnéd ha veled beszélgetnék? :-)
Málna
@CsipkeRózsa: Harminc éve volt a rendszerváltás, de ti még mindig álomvilágban éltek. Lehet, hogy nektek anno még helybe vitték a munkát és gondoskodtak a lakhatásotokról, de ez ma már nem így működik. Ez a ti nagy bajotok, azt hiszitek, minden ugyanúgy van, mint régen, nem kell felelősséget vállalni semmiért, a kisujjatokat sem kell mozdítani, mindent készen kaptok, minden helybe jön. Az gondolom még sem fordul a fejetekben, hogy ezt valakinek finanszírozni is kell.
A közmunkát úgy fogd fel, mint egy átmeneti segélyt, amiért kicsit dolgozni is kell, így mindjárt helyére is kerülnek a dolgok.
Az adókedvezményekkel pedig nem a gazdagokat, hanem a dolgozó réteget támogatja a kormány, és azért a gyerekeseket, mert ez az ország érdeke. A normális életet élő, adófizető emberek gyerekei is minden bizonnyal dolgozó, így adófizető polgárok lesznek. A putriban tengődő, nyolc általánost végzett emberek gyerekeinél erre jóval kisebb az esély, így meglehetősen rizikós és felesleges lenne őket támogatni a szaporodásban. Pláne, hogy erre szemmel láthatólag nincs is szükségük, jellemzően enélkül is átlag felett vállalnak gyereket.
Tökéletesen igazságos rendszer persze nincs, de nekem személy szerint nagyon tetszik a kormány családpolitikája, legalábbis ez az anyagi része.
silber13
@reagens: 17:27-re: Szeretném, ha egyszer ebben a büös életben normális lennék,de ennek semmi esélye nincs,
reagens
@silber13: Kissé szétszórt vagy barátom! :-))))))))
tulipan
@Málna: Téged kéne valakinek végre, nem szűklátókörű, narancsnyik gondolkodásra késztetni
tulipan
@reagens: Barátod lehet neked a halál!
Málna
@tulipan: Ez egyedül érvekkel menne. Így neked nincs esélyed.
CsipkeRózsa
@Málna: Nem tudom, ki az a "ti", én csak egy vagyok, "én", a saját önálló gondolataimmal.

Azért van az adó, hogy abból minden szükséges életfeltételt az állam megoldjon. Nem arra való, hogy a gazdagokat igazságtalanul még gazdagabbá tegye.
Aki egyszerűen csak átlép egy rászoruló emberen, az nem gondol másokra, nem érzi az igazságtalanságot az állam részéről, nem lehet kitaszítani embereket a normális életből.

Neked ez tetszik, engem felháborít.
Málna
@CsipkeRózsa: Én nem szeretnék ezért adót fizetni. Ezek az emberek saját magukat taszítják ki a normális életből. Szerintem a többségüknek nincs is igénye rá. Hiába raksz eléjük bármit, egész életükben segítségre szorulnak.
Mellesleg, egyénileg is lehetne értük tenni, nem mindenben az államra kell mutogatni. De valahogy nem hallani, hogy jótét lelkek komolyan felkarolnák a szerencsétleneket. Mindenkinek csak a szája jár.
tulipan
@Málna: Te csak nyalni vagy képes! Nektek az "érv"!!
tulipan
@Málna: Téged kéne valakinek végre, értelmes, nem ilyen, szűk látókörű, narancsnyik gondolkodásra késztetni!!
CsipkeRózsa
@Málna: Ez csak állami feladat lehet, hiszen az alapoktól kezdve kell elkezdeni, ott van az oktatás, ami ez egyik legfontosabb munka. A kisebb közösségekbe kell egy vezető, akit elfogadnak.

Egyébként, adót ők is fizetnek, az is a közösbe kerül.
Málna
@CsipkeRózsa: Dehát ingyenes oktatás van. Mi kellene még, könyörögni nekik?
CsipkeRózsa
@Málna: Hű-ha, nem gondolod, hogy itt irányításra van szükség? Másképpen nincs változás.
Málna
@CsipkeRózsa: Nem. Én azt gondolom, hogy az akarat hiányzik, az ő részükről. Megkapják a lehetőséget, mindenki ugyanazt az oktatást kapja, de ők nem tudnak élni ezzel.
silber13
@reagens: Mondtam már: egy intruder migráns nem lehet a barátom, ergo rólad van szó
reagens
@silber13: Barátom. Ez egy szófordulat. Nem vagy szimpi nekem mert nem tűnsz magyarnak és nem is hasolítasz magyarra.:-))))))))
silber13
@reagens: Mondod ezt te te hazátlan senki, aki csak más népekhetóz csapódik a tarhálás reményében.!.-))))))))
reagens
@silber13: Hergeld magad! Tudod barátom, elege van már a magyaroknak a magadfajtákból!
:-)))))))))))))) Rendesen.
tulipan
@reagens: Pont Te pofázol. itt, rücskös, narancsos seggnyaló VÁNDORCIGÁNY! A hozzád hasonló mocskos, betolakodó álmagyarkodók teszik, évszázadok óta újra, meg újra, tönkre Magyarországot!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.