Az elkóborolt kutyák most már nem csak a szimatjukban bízhatnak esetleg az időt kiszagoló érzékükben, hanem az adataikat rögzítő beültetett chipekben, amelyeknek már 123 MOL-kúton is van leolvasójuk. A Vigyél Haza Alapítvánnyal közösen kiépített chipleolvasó-hálózat révén tavaly május óta 320 kutyát sikerült hazajuttatni. További 130-at azonban nem, mert a chipjükön lévő adatokkal sem sikerült felkutatni gazdájukat.

Forrás: index.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Akik kidobják a kutyájukat, azok nem is rakatják bele a chipet, pont azért, hogy nem lehesen a személyüket megtalálni !!!
azösszeskibanévfoglalt
@papa.49: meg is szökhet egy kutya, pl. gusztushúsz, szilveszter.
papa.49
@azösszeskibanévfoglalt: A felelős gazda az bele teteti a chipet, én nem is arról beszéltem, hanem azokról aki ezt nem teszik meg !!!
Szoktam látni a kutyaoltások idején a települések közötti útszakaszokon, hogy ott dekkol az eb, várja a tetű gazdáját aki eldobta magától !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.