Nagykanizsa — Halálház. Csak így hívják a helyiek a Platán sor egyik társasházát, ahol szinte minden lakásban gyászolnak valakit. A pincében álló trafó látja el árammal az utcai lámpákat és a szomszédos házakat. Az áramszolgáltató cég korábban bevizsgálta a transzformátorállomást, annak alapján úgy vélték, semmi sem indokolja, hogy elvigyék azt az épületből. Bár a tisztiorvosi szolgálat is vizsgálódott a helyszínen, a daganatos megbetegedések okára nem talált bizonyítékerejű magyarázatot. A lakók azonban továbbra is lebetegednek.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A közös képviselőnek már régen fel kellett volna jelenteni az áramszolgáltatót hiszen a lakók saját tulajdonában álló helyen üzemelteti a halálos trafóját.
Még a villám is belecsap sokszor a trafoókba.
görbetükör
@1magyar: Minden illetékes tud róla és senki nem tesz semmit. Te a közös képviselőt hibáztatod?
solidedge
Az anyósom lakást keres. Ki tudná megmondani van-e ott eladó?
Jozefina
Más a tudomásul vétel és más a feljelentés!!! És ezt a közös képviselőnek, vagy a lakóknak együttesen kellene megtenniük!!! És milliós kártérítést zúdítani az elektromos szolgáltatóra, mert nyilvánvaló, hogy a trafó működtetése a rendellenes!!!
Málna
És hány éves volt a Kovács néni, az Ilike, a Nusika meg a többiek? Mert idős korban bizony sokan hunynak el rákban, trafó nélkül is.
1magyar
@görbetükör: A lakógyűlés összehívásával a közös képviselő kutyakötelessége a tulajdonukon lévő káros dolog eltávolíttatása, ezek szerint békés úton
nem megy akkor a bírósági feljelentés kell.
A tulajdonodban lévő területre nem építhet senki semmit engedély nélkül, sőt ha káros az egészségre büntetendő.
görbetükör
@1magyar: A perköltséget szerinted a lakók tudják állni? Mert nem csak a cselekvőképesség kell ehhez, de anyagi fedezet is. A közös képviselő csak annyit tehet, amennyit a lakók, a tulajdonosok fizetni tudnak.
Aztán meg te még bízol a bíróságban?
Málna
@1magyar: És hogy bizonyítod, hogy káros az egészségre, ha egyszer ez nincs bizonyítva?
1magyar
@Málna: Ennyi haláleset nem elég bizonyíték? Ez nem lehet a véletlen műve!
1magyar
@görbetükör: A lakók megnyerik a pert, nem ők fizetik a költséget. A saját tulajdonukon van egy építmény, nem az övék, nem adtak rá engedélyt.
A saját portámról azt tiltok ki akit akarok. Ez az alap.
görbetükör
@1magyar: Ja, utólag visszakapják, de addig nekik kell fizetni. Aztán meg ki garantálja, hogy megnyerik a pert? Nem jogállamban élünk!
A saját portád meg addig a sajátod, amíg ki nem sajátítják. :D
1magyar
@görbetükör: A fidesz a magántulajdon védelmét erősítette pld. törvényt hoztak rá, hogy ha valaki betör hozzád és véletlenül úgy reagálsz félelmedben,hogy agyonütöd,nem téged hurcolnak és büntetnek meg pld.Régebben ez nem így volt.
görbetükör
@1magyar: Ja, de törvényt hozott és még hoz is a kisajátításra.
A magántulajdon szentsége nincs a keresztény kultúra repertoárjában!
Málna
@1magyar: Hány haláleset történt pontosan? Mennyi idő alatt? Hány évesekről van szó? Több fiatal is megbetegedett?
Simán lehet, hogy egy idősek lakta házról van szó, ahol a természetes elhalálozást egy trafóra fogják, mert így érdekesebb.
1magyar
@Málna: Azt nem írja, hogy mennyi időn belül haltak meg ennyien, de a magántulajdonon nem lehet építmény ha nem akarják.
De elektroszmog létezik, ez a modern világ halálosztója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.