A székesfehérvári tankerület alá tartozó pedagógusoknak szóló titoktartási nyilatkozatot szerzett meg a lap.

A Népszava cikke szerint a székesfehárvári tankerület alá tartozó iskolák tanárainak megtiltaná a tankerületi központ, hogy a fizetésükről beszéljenek. A lap ezt egy hozzájuk került titoktartási nyilatkozatra alapozva írta meg.

Népszava: megtiltanák a tanároknak, hogy a fizetésükről beszéljenek

Fotó: Illusztráció/pexels.com CCO

Nemrég ugyanis rengeteg pedagógus mutatta meg a közösségi oldalakon, hogy mennyit is keres, ami mellé odatették, hogy hány év felsőfokú oktatás és hány munkában töltött év mellett jött ki az összeg.

A titoktartási nyilatkozat szerint a tanároknak – ha aláírják – nem szabad beszélniük a diákok tanulmányaival összefüggő adatokról, személyi juttatásokról szóló adatokról harmadik személy felé, ráadásul a titoktartási kötelezettség a munkaviszony megszűnte után is fennállna. Ez alól csak hatósági eljárás alapján lenne felmentés, ellenkező esetben viszont fegyelmi eljárást kezdeményez a tankerületi központ.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint ez jogsértő, mivel ez nemcsak az iskolai problémákról szóló beszélgetést gátolja, de például a jogsegélyért a szakszervezetekhez való fordulást is.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Számomra érthetetlen, hogy a pedagógusok miért ennyire "birkák". Mint értelmiségieknek sokkal hangosabbnak és egységesebbnek kellene lenniük. Egyszerűen szeptembertől nem kellene munkábaállniuk!!! Több tízezer emberrel szemben nem tudna mit kezdeni a maffia fidesz-kdnp!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Eladott Ország: Azon gondolkozom mi a nagyobb, a sötétség a fejedben, vagy a szar a pofádban? Nem haragszom egyébként, kimondottam sajnálom a hozzád hasonló gyűlölködő seggfejeket. Kérsz egy kimutatás másolatot nejem fizetéséről? Inkább te nem vagy képben. Nem vitted semmire és most itt rinyálsz meg sértegeted a másik embert. Öröm lehet így élni biztosan. Magáért beszél hogy egyből Fideszesnek titulálod azt aki neked ellent mond, ennél mélyebben már képtelen vagy belelátni a dolgokba. Amit még nagyon fontosnak tartok megjegyezni, az az hogy börtönbe a bűnözőket szokták bezárni, ez engem soha nem fenyegetett, mint mondtam, hihetetlen sötét ember vagy.
division
@Eladott Ország: Még valami: Pont azt írtam jóval fentebb, hogy ez nagyon kevés fizetés azért a munkáért amit végeznek, legalább a dupláját kellene kapják. Amennyiben szerinted ez kormánypárti hozzászólás volt lelked rajta. Fidesz párti voltam, és még vagyok is valamennyire, de erősen kopik ez az érzés utóbbi időben, helyi szinten meg pláne. A jelenlegi városvezetést úgy ahogy van le akarom váltani, mert mind alkalmatlan erre a feladatra, a gond csak ott kezdődik hogy a másik oldalon lévő emberek sem jobbak. Akkor most mi van? Nagy valószínűséggel semmi, legyen akármelyik változás úgysem lesz.
Borsodi
Titok tartást az óvónők is tettek Putnokon úgy tudom nem szabad a főnök nő arrogáns fenyegetőző viselkedéséről beszélni.aki fenyegeti az óvónőket a kirúgással.
Eladott Ország
@division: ma 20:42; Ezeket a tróger fidesz bűnözőket el kell zavarni és börtönbe kell zárni! Ezek gátlástalanul lopnak! Lesz változás és jobb lesz nincs már hová hátrálni! Csak elég a környező ( keleti blokk) országokéval összevetni a gazdasági "eredményeket" és az összkép siralmas, utolsó előtti! Visszaélések mindenütt vannak és lesznek, de amit ezek produkálnak az példátlan! Ez egy gengszterbanda, maffiaállam!
olkt.hu/megtiltanak-a-pedagogusoknak-hogy-a-fizetesukrol-beszeljenek/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR3PqmF2APLg1x2VZnsCdPm8yU9DT6z7XjntzeRU_yQO9ooOeWBWYT2_lbk
evacica
Sajnos a tanárok tisztelet a kivételnek mind ennyire megalkuvók!!! Félnek szembekerülni a vezetéssel, sajnos! Pedig ha megtagadnák az ilyen zsaroló utasításokat nem tehetné velük a kormány ezt! Össze kéne fogni és közösen fellépniük, és nem gyáván meghunyászkodniuk!
Lepényleső
Van ezzel a probléma,hiszen szóra sem érdemes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.