A székesfehérvári tankerület alá tartozó pedagógusoknak szóló titoktartási nyilatkozatot szerzett meg a lap.

A Népszava cikke szerint a székesfehárvári tankerület alá tartozó iskolák tanárainak megtiltaná a tankerületi központ, hogy a fizetésükről beszéljenek. A lap ezt egy hozzájuk került titoktartási nyilatkozatra alapozva írta meg.

Népszava: megtiltanák a tanároknak, hogy a fizetésükről beszéljenek

Fotó: Illusztráció/pexels.com CCO

Nemrég ugyanis rengeteg pedagógus mutatta meg a közösségi oldalakon, hogy mennyit is keres, ami mellé odatették, hogy hány év felsőfokú oktatás és hány munkában töltött év mellett jött ki az összeg.

A titoktartási nyilatkozat szerint a tanároknak – ha aláírják – nem szabad beszélniük a diákok tanulmányaival összefüggő adatokról, személyi juttatásokról szóló adatokról harmadik személy felé, ráadásul a titoktartási kötelezettség a munkaviszony megszűnte után is fennállna. Ez alól csak hatósági eljárás alapján lenne felmentés, ellenkező esetben viszont fegyelmi eljárást kezdeményez a tankerületi központ.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint ez jogsértő, mivel ez nemcsak az iskolai problémákról szóló beszélgetést gátolja, de például a jogsegélyért a szakszervezetekhez való fordulást is.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Számomra érthetetlen, hogy a pedagógusok miért ennyire "birkák". Mint értelmiségieknek sokkal hangosabbnak és egységesebbnek kellene lenniük. Egyszerűen szeptembertől nem kellene munkábaállniuk!!! Több tízezer emberrel szemben nem tudna mit kezdeni a maffia fidesz-kdnp!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
Ennek olyan fura szaga van. messziről bűzlik.
Holnap jön egy újabb előírás arról, hogy miről szabad beszélni:
időjárás, támogatott látványsportok, egyházi rendezvények, és orbán dicsőítése.
simmering73
Nálunk ez már rég meg van tiltva. Kirugás terhe mellett lehet kutakodni a másik fizetése iránt (közszféra).
szép új világ
Na! Már a munkáltatói is szégyelli hogy mennyit ad a pedagógusoknak?
Inkább meg kéne emelni azt a fizetést, legalább annyira, hogy mind két fél dicsekedni is tudjon vele! Nemde, tisztelt Tankerület?
Jozefina
Számomra érthetetlen, hogy a pedagógusok miért ennyire "birkák". Mint értelmiségieknek sokkal hangosabbnak és egységesebbnek kellene lenniük. Egyszerűen szeptembertől nem kellene munkábaállniuk!!! Több tízezer emberrel szemben nem tudna mit kezdeni a maffia fidesz-kdnp!!!
görbetükör
Teljesen jogos!
A politikusok sem beszélnek jövedelmükről. Minek tudni az abnormális különbségeket? Csak borzolná az idegeinket, de úgysem lenne semmi következménye.
vacsi
A titoktartás nyilván nem vonatkozik a családtagokra, akik azt szabadon terjeszthetik!
Ludmilla
hol van már az a szép idő,amikor a kicsi faluban működő üzembe ki kellett helyezni a pedagógusok fizetését tartalmazó listát...
RonaGyuri
az un. keresztényi szabadság nem is annyira diszkrét bája! =))
jesz
a titoktartási nyilatkozat aláírásakor szoktak ám adni egy szabadszemmel is jól látható összeget, amely az elfojtott szégyenérzetet próbálja kompenzálni...aztán vagy sikerül, vagy nem.
Eladott Ország
Tovább az Észak-Koreai úton, folytatjuk...
vacsi
@Ludmilla: Meg amikor a gyárban hozták a fizetési listákat, és ott a főmérnöktől kezdve, az osztályvezető, művezető, melósok fizetése, mind szerepelt. Emlékszem, ahogy jól kitárgyaltuk! Igaz, akkoriban még a legalacsonyabb és a legmagasabb fizetés között nyolcszoros lehetett a különbség! Ma már?
nezelodo
Nos, ha titkos lesz a fizetésük, akkor a fidesz (közt szolgáló) tv-ben elhangzott összegek lesznek az igazak! Istenem, hány tanerőnek marad majd tátva a szája attól, ha megtudja a propagandistáktól hogy mennyit keres! Otthon pedig el kell számolni a híradásokban hallott összeggel. Csak nehogy szokásba jöjjön emiatt a pedagóguséknál is, hogy verik a házastársukat, mint a politikus fijjuknál szokás.
csillag
Miért nem csodálkozom azon, hogy a székesfehérvári tankerület akarja ezt megtenni?
Clavigo
Qrvára nem tudom őket sajnálni...Csókolják meg a Vezzír seggét,,,miután "egyeztettek " vele...Massszív ftmasz szavazó tábor...oszt jó napot. ... Minden hónapban egy sztrájk bejelentés??? Elmehettek a p.chába...egyeztetni...
kissé felnőttem
elmentek ám lassan a sunyiba azt tiltanátok hogy a PERlamentben a semmiért is legyen minimum 1,5 millás fizetés ,na meg mentelmi jog. lassan tán térden kéne csusznunk is ne már aztán az erkölcs és etika meg sántikál borkaizat.
division
@görbetükör: Miről beszélsz? Ma egy pedagógus mindössze 250-300 ezer nettót keres, ami lófing ahhoz képest amit csinálnak. Tudom, mert nejem is az.
division
@Clavigo: Te most itt a pedagógusokat szapulod? Lehet, téged nem tanítottak?
fahrenheit451
Hol van az a híres "Csak azért sem!", "Csak azért is!" vircsaft?
Tényleg ennyire elkényelmesedett, magalkuvó köcsög kistáska nép lett a magyar?

"Féltem a 20 éves Suzukimat, mert van a becsület, meg a Fidesz, meg a dinók pusztulása, meg a fekete lyuk - és ez így együtt túl sok."

Inkább a Tarkó által célba ért agymosás célbalövés órákkal fűszerezve, minthogy hasba rúgjon egy fideszes cigány, zsidó, keresztény, muzulmán, buddhista, hindu.
Béla333
A jobbágy régen sem dumálhatott a földesúr ellen!
görbetükör
@division: Szerintem fuss neki még egyszer annak,amit írtam és ne csak az első mondatra reagálj. :D
Eladott Ország
@division: tegnap, 18:05; Írod: "Ma egy pedagógus mindössze 250-300 ezer nettót keres" Még annyit sem keres!
Ennyit azok keresnek, akik a fidelitas akadémiára járnak a tanulmányi idejük alatt. Valószínűleg te is oda járhattál! Sajnálatos , hogy ilyen kibaszottul tájékozatlan vagy és bazdmeg még le is írod, te fideszes agyatlan faszfej!
Nettó bérükkel fotózkodnak a tanárok, hogy megmutassák: nem emelkedett a fizetésük.
index.hu/belfold/2019/07/22/nem_emelkedett_a_szakpedagogusok_bere/
division
@Eladott Ország: Jól esik a személyeskedés meg a trágárkodás? Erre futja meg a bírálatokra, mások sértegetésére? Valószínűleg ezért rossz itt neked minden, ebből megélni valóban nem lehet. Nejem rühelli a Fideszt, én még mindig nem látok egyéb alternatívát, de már én is bízom olykor abban hogy egyszer majd lesz, de most még nem. Szóval ennek ellenére is megkeres közel 280 ezer nettót, és erre írtam hogy ez egyáltalán nem sok ahhoz képest, ami munkát elvégez. Mondjuk lehet, te még olyanról sem hallottál hogy vezetői, nyelvi pótlék, mert sötét vagy mint az éjszaka, és a közmunkás életed tengetése közben ilyenekről nincs időd tájékozódni, ha meg nyugdíjas vagy ( szerintem ez utóbbi, mert ahogy elnézem itt vagy a nap 24 órájában), akkor meg életed legszebb időszakában vagy nem kerestél eleget, vagy csak "elfelejtetted" a mindenkori járulékokat befizetni, mondván elég ha csak a minimálbért veszed alapul. Sokan csinálták ezt, most meg sírnak mint kisgyerek akinek elvették a játékát.
Eladott Ország
@division: ma, 12:49; A 250 - 300 ezer nettó fizetés még bruttóban sem igaz, nem még nettóban! Akkor miért tiltotta meg ez a bűnöző prostituált banda, hogy a tanárok a fizetésüket közöljék! Ez már nem is a Rákosi, hanem már az Észak-Koreai rendszer lesz nemsokára, vagy már az is! Egyébként meg mutassál már nekem elégedett nyugdíjast ebben az országban, néhány ezren kívül. Tisztességes fizetés sem volt idáig baszod, amiből normális nyugdíj kijött volna, kivéve azt a néhány állami főtisztviselőt, banki alkalmazottat, vállalkozót! A Magyar Köztisztviselõk, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete vajon miért készül sztrájkra te faszszopó agyatlan fideszes baromarcú seggfej! Vajon miért vagyunk Európa koldusháza a Bulgária után, te nagyon okos! Az országból a képzett szakemberek elmenekülnek te szarházi és még a pofádat is jártatod! Veletek csak így lehet beszélni, míg börtönben nem rohadtok meg!
nepszava.hu/3010886_megteveszto-statisztika-a-tobbseg-keresi-a-kevesebbet
Eladott Ország
@division: Amit az átlagfizetésről tudni kell! uploads.disquscdn.com/images/f407977f1e4d0c504f3387aa21d099228f9067c78a612323f32e4e8940e585e9.jpg?w=600&h=286
A bruttó átlagkereset?! Nagyot hallok, kicsit látok! A KSH a fidesz párthatározatát közli!
uploads.disquscdn.com/images/49d054ccde362bc9f0730ebfc0ababbf70294137f852de025f6f4d43ef4f8104.jpg?w=600&h=659
Ja és húzzál a 3,14csába vagy a fidesz szemináriumába!
division
@Eladott Ország: Azon gondolkozom mi a nagyobb, a sötétség a fejedben, vagy a szar a pofádban? Nem haragszom egyébként, kimondottam sajnálom a hozzád hasonló gyűlölködő seggfejeket. Kérsz egy kimutatás másolatot nejem fizetéséről? Inkább te nem vagy képben. Nem vitted semmire és most itt rinyálsz meg sértegeted a másik embert. Öröm lehet így élni biztosan. Magáért beszél hogy egyből Fideszesnek titulálod azt aki neked ellent mond, ennél mélyebben már képtelen vagy belelátni a dolgokba. Amit még nagyon fontosnak tartok megjegyezni, az az hogy börtönbe a bűnözőket szokták bezárni, ez engem soha nem fenyegetett, mint mondtam, hihetetlen sötét ember vagy.
division
@Eladott Ország: Még valami: Pont azt írtam jóval fentebb, hogy ez nagyon kevés fizetés azért a munkáért amit végeznek, legalább a dupláját kellene kapják. Amennyiben szerinted ez kormánypárti hozzászólás volt lelked rajta. Fidesz párti voltam, és még vagyok is valamennyire, de erősen kopik ez az érzés utóbbi időben, helyi szinten meg pláne. A jelenlegi városvezetést úgy ahogy van le akarom váltani, mert mind alkalmatlan erre a feladatra, a gond csak ott kezdődik hogy a másik oldalon lévő emberek sem jobbak. Akkor most mi van? Nagy valószínűséggel semmi, legyen akármelyik változás úgysem lesz.
Borsodi
Titok tartást az óvónők is tettek Putnokon úgy tudom nem szabad a főnök nő arrogáns fenyegetőző viselkedéséről beszélni.aki fenyegeti az óvónőket a kirúgással.
Eladott Ország
@division: ma 20:42; Ezeket a tróger fidesz bűnözőket el kell zavarni és börtönbe kell zárni! Ezek gátlástalanul lopnak! Lesz változás és jobb lesz nincs már hová hátrálni! Csak elég a környező ( keleti blokk) országokéval összevetni a gazdasági "eredményeket" és az összkép siralmas, utolsó előtti! Visszaélések mindenütt vannak és lesznek, de amit ezek produkálnak az példátlan! Ez egy gengszterbanda, maffiaállam!
olkt.hu/megtiltanak-a-pedagogusoknak-hogy-a-fizetesukrol-beszeljenek/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR3PqmF2APLg1x2VZnsCdPm8yU9DT6z7XjntzeRU_yQO9ooOeWBWYT2_lbk
evacica
Sajnos a tanárok tisztelet a kivételnek mind ennyire megalkuvók!!! Félnek szembekerülni a vezetéssel, sajnos! Pedig ha megtagadnák az ilyen zsaroló utasításokat nem tehetné velük a kormány ezt! Össze kéne fogni és közösen fellépniük, és nem gyáván meghunyászkodniuk!
Lepényleső
Van ezzel a probléma,hiszen szóra sem érdemes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.