Az október 13-i önkormányzati választáson fel kell szabadítani az összes magyar várost és falut – mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője szerdán Dombóváron.

Dobrev Klára: fel kell szabadítani az összes magyar várost és falut
Fotó: MTI/Mónus Márton

A politikus országjáró kampányának fórumán hangoztatta: a választáson "meg kell mutatni Európának, hogy

Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral".

Dobrev Klára arról beszélt, hogy van egy vágyott, másik Magyarország, ahol a politikusok azzal foglalkoznak, hogyan lehet jobbá tenni az életet, emelni a nyugdíjakat, mit lehet tenni az egészségüggyel, hogyan lehetnek jobbak az iskolák és mit lehet tenni azért, hogy ne menjenek el a fiatalok az országból.

Ezek a politika legfontosabb kérdései, Orbán Viktor miniszterelnök beszédeiben azonban minderről nincs szó – tette hozzá. Állítása szerint évente egy kisvárosnyi ember hal meg Magyarországon, mert nem kap időben egészségügyi ellátást, az elmúlt tíz évben csökkent az iskolások tudása és a 20-40 éves korosztály 60 százaléka külföldre ment dolgozni.

Kitért arra is, hogy a családtámogatások – a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása,

a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) – nem jut el a szegényebbekhez; az országban 1,4 millió, gyermeket nevelő család közül csak 160-170 ezren vették igénybe a csokot.

A fennmaradó 1,2 millió családdal is foglalkozni kellene – jegyezte meg.

Ezeknek a kérdéseknek azért van köze az önkormányzati választásokhoz, mert a nemzeti együttműködés rendszere átfogja az egész országot, és az önkormányzatoknál kezdődik – jelentette ki.

Hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy ha a településeken nem fideszes polgármestert választanak, nem kapnak pénzt az önkormányzatok.

"Az elmúlt tíz évben nemcsak az egészségügyünket és az oktatást vették el, hanem a demokrácia alapját, az önkormányzatokat is. Az emberek azért választanak képviselőt és polgármestert, hogy küzdjön az érdekeikért.

A fideszes polgármesterek helytartók, a pártközpont utasításait hajtják végre, egy feladatuk van, az, hogy a városukban az épüljön, amit a kormány akar"

- fogalmazott.

Azt mondta, a vasárnapi választás arról szól, hogy "sikerül-e kiragadni sok százezer embert a nemzeti együttműködés mocskos rendszeréből".

A fórumon Szabó Loránd (Természetesen Dombóvár) polgármester, ellenzéki polgármesterjelölt a következő négy évre szóló vállalásokat tartalmazó, úgynevezett garancialevelet adott át az EP-képviselőnek.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
jó, legyen...mondjuk felszabadul az összes város és falu...aztán? Kolbászból lesz a kerítés, lesz munka, önállóak lesznek az önkormányzatok, lesz pénzük?

Akkor tessék majd elmenni a falvakba, ha véletlenül felszabadultak, és tessék válaszolni az embrek kérdéseire. Javaslom a futócipőt, és a futódresszt..
human
@Borsodi: Nem csak a közmunkásokat zsarolják meg Orbánék a szavazatáért. 2014-ben még csak burkoltan zsaroltak egész városokat (Nem lehetünk ellenzékben! szlogen), de ma már nyíltan ezt teszik. Márki-Zay facebook oldalán olvastam olyan hozzászólást, hogy egyenesen könyörgött egy hölgy, hogy Márki-Zay béküljön ki a fidesszel és tegye azt amit ők akarnak, mert különben tönkremegy a város - mondta ő.
vacsi
És megint bevezetni a vizitdíjat?! Ami egy "jelképes összeg"?!
Jozefina
Igaza van D. Klárának, a fidesz-kdnp-nek egy mondat csupán a kampánya, az is csak fél mondat!!! "Folytatjuk" azt már csak hozzá kell gondolni, hogy mit!!! A lopást, a hazugságokat, a korrupciót, az emberek nyomorba döntését, stb,,,, Hát ezért kellene minden Magyar települést felszabadítani a fidesz-dnp önkényuralom alol!!!??
KisGenyo2
Köszi, de abból már elég volt 1945-ben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.