Önmérsékletre és a további lépéseik alapos megfontolására szólította fel az Észak-Szíriában szemben álló feleket az elkezdődött török hadművelettel kapcsolatban Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója csütörtökön Moszkvában újságíróknak nyilatkozva.

Török offenzíva: a Kreml önmérsékletre szólította fel a szembenálló feleket

Mint mondta, a visszafogottságra azért van szükség, hogy a politikai rendezés ne szenvedjen kárt. Hangsúlyozta, hogy a Szíriában folytatott hadművelet során meg kell kímélni a polgári lakosságot. Rámutatott, hogy a stabilizáló intézkedéseket az összes etnikai és vallási csoport érdekeinek figyelembe vételével kell alkalmazni.

Usakov hangsúlyozta, hogy Oroszország megértéssel viszonyul Törökország határvédelemmel kapcsolatos aggályaihoz, de felhívta a figyelmet arra, hogy "vannak kulcsfontosságú nemzetközi jogi normák, amelyek a terrorizmus elleni harc és a szíriai béke helyreállítását célzó közös erőfeszítések alapját jelentik".

Ezek közül első helyen Szíria területi épségének és szuverenitásának tiszteletben tartását említette meg.

Közölte, hogy a tervek szerint október 29-én ül majd össze a szíriai alkotmányozó bizottság. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy ezt Törökország semmilyen "óvatlan" lépéssel ne hiúsítsa meg.

Usakov azt is bejelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök október 14-én és 15-én Szaúd-Arábiába és az Egyesült Arab Emírségekbe utazik.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Lefterisz Pitarakisz

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

geopapa
Mérget tett a teába kis Melitta,
nagyanyó meghalt nyomban, hogy megitta.
Meg is feddette édesanyja érte:
tortát sem kapott aznap az ebédre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.