Szijjártó Péter külügyminiszter egy kormányhatározat alapján állandó védelmet kap tavaly július óta, ám az eddig nem derült ki, hogy a gyakorlatban mit jelent "személyi biztosítása" – írja a Népszava.

Szijjártót ötven TEK-es védi félmilliárd forintért

A Terrorelhárítási Központ (TEK) 2018-as költségvetési beszámolójából viszont már kiolvasható néhány részlet. Erre a feladatra a TEK 52 státuszt kapott, amit fel is töltöttek: 51 hivatásos rendőrt és egy közalkalmazottat vettek fel, vagy csoportosítottak át. Vagyis összesen félszáz speciálisan képzett rendőr óvja Szijjártó Péter biztonságát, nyugalmát a hét minden napján.

A külügyminiszter védelme nem olcsó mulatság: az már korábban, a tavalyi kormányhatározatból kiderült, hogy 2018 második félévében a kiadásokra 504 millió forintot kaptak a terrorelhárítók. A félmilliárd forintból a felszerelésekre 172 millió forint ment el, a személyi költségekre 224 milliót költöttek, a maradékból fizették a vélhetően az utazásokkal kapcsolatos egyéb dologi kiadásokat. A TEK 2017-es zárszámadásából az is kiderül, hogy két éve a TEK még "csak" 59 külföldi útján biztosította Szijjártó Pétert.

(Népszava)

Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Címlapkép: MTI/KKM/Burger Zsolt

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A bortontol ezer TEK-es sem fog tudni megvedeni kishaver. Kozeleg a vegso oratok, jobb ha felkeszulsz lelkiekben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ki a nehézségtől kell ezt az idétlen taknyos orrú futsalosmajmot védeni MINEK ???
RonaGyuri
ügyes tőlem meg visszautasítottátok!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: egyébként nem hülye, hogy Rezsi Sziszi védelmére hagyatkozzon! =))
advocat
Erre van ennyi pénz! És ki akarná akár elrabolni? Hol az a marha!
Józsipapa
Kitől - mitől fél ez a " jóember " ???!!!
Pálinkafőző Rézüst
"Bátor" senkiházi... :)) És mégis fütyölni fog talpa alatt a szél... :))))
papa.49
@Józsipapa: Az igazságtól, meg attól hogy kiderül !!!
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Bár már látnánk !!!
jesz
Négy műszakra elosztva nem is olyan nagy durranás..szabadnapok, szabadságok...itt-ott marad aki figyel rá. Mondjuk sokat utazik, kell aki megmondja merre van az előre.
A brüsszeli képviselők repülőútjainak költsége sem aprópénz. Mi adófizetők szeretjük ha elégedettek a vezetőink. Hofi után szabadon: és milyen finom az a sok pezsgő, amit az érdekünkben kénytelenek meginni. Nehéz sorsuk van ám.
Jozefina
Gondolom van mitől félnie azért!!! A közpénz felesleges elherdálását remélhetőleg elszámoltatják majd velük!!! Ha a nép kedvence, bizalmasa lenne biztsan nem kéne védeni. Ilyen csak a diktatúrákra jellemző!!!??
kissé felnőttem
akinek nincs lelkiismerete azt hiába védik bármivel bármennyiért..Érdekes nem éppen dicshimnuszt zengtek pedróról meg a főnökről. Ja a hallgatás az magáért beszél.
papa.49
Nagyon ,,vigyázni kell a szarra,, azért védik !!!
rokker33
Jó sok pénzünkbe kerül ennek a féregnek a védelme!!Azt is tudják hogy Orbán G Viktor király és csűrhe talpnyalòinak védelmét mennyiből oldják meg!?? Biztos pár kórházat rendbe lehetne tenni az orvosok és tanárok bérét meglehetne emelni emberséges és tisztességes szintre vagy pár ezer családot menetének meg a kilakoltatástòl évente!!
Yoda69
A bortontol ezer TEK-es sem fog tudni megvedeni kishaver. Kozeleg a vegso oratok, jobb ha felkeszulsz lelkiekben.
papa.49
@Yoda69: Mire kijön ő lesz Dunakeszin a HAJÓKŰRT ))))))))))))))))))))))))))))))))))
cikicakk55
@advocat: ma: 07:13
Nem akarja ezt a mocskot senki elrabolni,legfeljebb kinyírni. Ki az a marha akinek hiányozna ez a majom az állatkertjéből? Inkább attól fosnak,hogy a népnek van piszkosul elege belőle és valami kamikaze úgy dönt,hogy egy életem egy halálom,de ezt a mocskot most kinyírom. megérdemelné. Én azon is elgondolkodtam,ha ezt a kakadút 52 kiemelt fizetéssel rendelkező TEK-es védi,hányan védhetik a zsebnapóleont? Arról miért nem írnak.Szerintem Rogánnak is van egy magánhadserege,akiket szintén az adófizetők tartanak el. Mennyivel egyszerűbb és olcsóbb lenne becsületesen kormányozni,mint csak annak a pár emberre egy évre milliókat,talán még milliárdot is költeni?
Nessy
Nem hiszem, hogy akad olyan bolond, aki hazánk "hős" nagyjait megmerényelné, hiszen többet kapna értük, mint egy rendes emberért!
Azért nem értem, hogy amikor állítólag az egész ország imádja Orbánt és a kormányt, akkor mitől félnek ennyire?
papa.49
@cikicakk55: A kérdésedre a válasz 200 egy műszakban, és folyamatosan három műszak van, szerintem még a hálószobában is van 2 tetktök legalább !!!
Borsodi
Ha ennyire kell vigyázni rá, igen csak van félni valója.
Gyurcsány,mért mer az emberek közé menni?
Borsodi
Utólag belegondoltam ha erre a bugrisra ennyire kell vigyázni,akkor Felcsúton egyáltalán lakik még valaki a Tekken kívül?No és az mennyibe kerül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.