A Legfőbb Ügyészség közleményt adott ki a pécsi fideszes polgármesterjelölt ügyéről.

Közleményben cáfolta pénteken a Legfőbb Ügyészség, hogy Polt Péter, a vádhatóság vezetője eljárást kezdeményezett Vári Attila, a kormánypártok pécsi polgármester-jelöltje ellen.

Valótlant állított a pecsistop.hu, a szabadpecs.hu, valamint rájuk hivatkozva több más médium akkor, amikor azt közölték, hogy a legfőbb ügyész eljárást kezdeményezett a pécsi polgármesterjelölt ellen

- fogalmaztak. Hozzátették:

Harangozó Tamás (MSZP) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy az ügyben senki nem tett korábban feljelentést.

Mivel azonban az országgyűlési képviselő kérdése tartalma szerint feljelentésként értékelendő, az irányadó szabályok szerint – ahogyan az más hasonló ügyekben is történik – a Legfőbb Ügyészség továbbította azt az elbírálásra jogosult nyomozó hatósághoz – tették hozzá.

Mindezek alapján megállapítható, hogy a legfőbb ügyész vagy az ügyészség Vári Attilával szemben nem kezdeményezett büntetőeljárást, nem rendelt el nyomozást, ilyen nincs is folyamatban

- olvasható a közleményben.

Csütörtökön a Parlament honlapján is megjelent a legfőbb ügyész válaszát tartalmazó dokumentum, amelyben Polt Péter azt írja, hogy

sem az eljáró bíróságok, sem más nem tett feljelentést hamis tanúzás miatt a szóban forgó büntetőügyben.

A legfőbb ügyész viszont a kérdést feljelentésként értékelte, amit megküldött a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

A szabadpecs.hu cikke szerint egy büntetőügyben született első és másodfokú ítélet szerint "sem felelt meg a tényeknek a Fidesz jelenlegi polgármesterjelöltjének tanúvallomása", a pecsistop.hu szerint "egy verekedési ügyben nem bizonyult szavahihetőnek" a politikus. 

Forrás: MTI, HVG, Index

Címlapkép: MTI/Sóki Tamás 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Több cikk szerint is Vári Attila "nem bizonyult szavahihetőnek". Azóta sokat fejlődött, és inkább meg se szólal - a választási kampány finisében.
www.youtube.com/watch?v=0iaWarJGqj8
kereső
@sokanvagyunk: még igazat találna mondani!
papa.49
Most megint zavart érzek az erőben !!!
Ezt csak egy közmondással tudom érzékeltetni ,,nem a kútba szarunk, csak a kávájára, aztán belökjük,, !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.