Drámai következményei lehetnek, ha a gyerek már kisiskolás korában lemarad. A legutóbbi PISA-felmérés eredményei szerint a magyar diákok negyede nem igazán érti, amit olvas. A kezdetben még jó eséllyel visszafordítható nehézség olyan negatív spirálba taszíthatja a gyerekeket, amelyben az önbizalom sérülése és a romló iskolai teljesítmény akár egy életre kedvüket szegheti a tanulástól, és a felnőttkori boldogulásukat is komolyan veszélyezteti. Hogyan lehetne másként?

Forrás: divany.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Miert?
Azert mert ez a cel. A fideSSnek nem okos gyerekekre van szukseg, hanem rabszolgakra es szavazo robotokra.
Bezzeg a sajat kolkeiket maganiskolakba, vagy epp kulfoldre jaratjak, hogy majd ok uralkodjanak a felnovo rabszolga tarsadalom folott.
RonaGyuri
Nos ennek általános rétegei is vannak

nem csak a jelenségnek, de kialakulásának és a következményeinek is egyaránt

Orvosi értelemben talán túlzásnak tűnik, de a PISA tesztek is arra utalnak, hogy lényegében népbetegség. A post „MIÉRT NEM ÉRTI A MAGYAR, AMIT OLVAS?” maga az iskola, az oktatás oldalától vizsgálja a dolgokat, de sajnos két meghatározó tényezőt kifelejt. A családot és tágabb környezetet benne meghatározó módón a médiát. Ami számos rongáló hatással van a szövegértésre; kezdve attól, hogy a TV-ben képpel ellentétes szöveget nyomatnak, egészen addig, hogy manapság az érvényesülés feltétele a hit! Jobban kell hinni annak amit mondanak, mint a saját szemünknek! =))
papa.49
A mai átlag gyermeknek, egyetlen feladata lesz ha felnő, HÍVEN SZOLGÁLJA A MAI REND UTÓDAIT, ehhez meg minek jól, értően olvasni, MÉG RÁJÖN, HOGY ÁTVERIK, KIZSÁKMÁNYOLJÁK, MIKÖZBEN CSAK BIOROBOTNAK TARTJÁK !!!
reagens
Egyre több hülyegyerek születik hülye szülőktől akik analfabéták, munkakerülők és drogosok. Ez az oka.
azösszeskibanévfoglalt
@reagens: neked sem sikerült dekódolnod a cikket...
kereső
Egyszerű- ,mert nem is olvas.Könyvet-könyveket, amelyek gondolkodásra késztethetnék-és onnan már csak egy lépés lenne az "értő" olvasás.
RonaGyuri
@azösszeskibanévfoglalt: oh csak egy önvallomás arról, hogy miért mocskolódik itt! =))
reagens
@azösszeskibanévfoglalt: Érdemben szóltam hozzá és egy elég kézenfekvő okot hoztam erre a problémára. Cáfold meg az elméletet ha gondolod de ne köpködd.
reagens
@azösszeskibanévfoglalt: Itt ülsz melettem?
azösszeskibanévfoglalt
@reagens: akkor melyik igaz? nem értetted a ckket, v el se olvastad?
sokanvagyunk
...mert nehéz magyarnak magyarul olvasni - folyton a sorok között kell kutakodnia, mert ott van elrejtve az igazi értelme a leírtaknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.