Pártállástól függetlenül nagy a társadalmi igény az önkormányzati bérlakásokra, de bővülés helyett mégis lepusztul a szektor.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Természetes, hogy pusztulnak, nincs min csodálkozni! Valaha, az "átkosban" a munkáscsaládok éltek tanácsi bérlakásokban. Az akkori törvények szerint, bár nem volt a tulajdonuk, de mégis annak érezhették: ha betartották a szabályokat - mindenekelőtt a lakbér, szolgáltatások, stb. fizetését, a lakást rendeltetésének megfelelően használták, akkor még albérlőt is fogadhatta, és a benne lakó gyerekeik megörökölhették. Ma önkormányzati bérlakásban nem ilyen emberek élnek: a mai lakók nem fizetik a lakbért (tisztelet a kivételnek), elmaradnak a szolgáltatások árának kifizetésével, milliós tartozásokat halmoznak fel - gyakorlatilag ingyen laknak. A lakást hagyják lepusztulni, a lépcsőház mocskos, összefirkált, a környékre a bűz, a drogos, részeg emberek a jellemzőek.
A másik véglet pl. a várbeli bérlakások, ahol gazdagok élnek, akik nincsenek erre rászorulva. Ők legalább nem teszik tönkre a lakásokat, házakat. A két véglet között nincs semmi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.