Bár még nincs meg a pontos végeredmény, de tíz óra előtt Tarlós István főpolgármester felhívta Karácsonyt, és gratulált neki a győzelemhez. A hírt az Indexnek megerősítette Kovács Anna, Karácsony sajtófőnöke.

Karácsony Gergely nagy meglepetésre valószínű, hogy legyőzte a Fidesz-KDNP jelöltjét, Tarlós István főpolgármestert, aki már gratulált is neki – értesült az Index.

Az eredmény meglepetésnek számít, mivel a Fidesz-KDNP jelöltje, Tarlós István eddigi főpolgármester volt a választás toronymagas esélyese. Tarlóst mutatták győztesnek az utolsó kutatások, bár a szoros versenyt több kutatóintézet (Medián, Závecz) is jól előrejelezte. A Publicus legutolsó kutatása döntetlent mutatott.

Budapesten a főpolgármester-jelöltek sorrendje a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 63,85 százalékos feldolgozottságnál a következő:

1. Karácsony Gergely (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) – 50,02 százalék (207 967 szavazat)

2. Tarlós István (FIDESZ-KDNP) – 44,93 százalék (186 778 szavazat)

3. Puzsér Róbert (ÁLLAMPOLGÁROK A CENTRUMBANEGYE) – 4,44 százalék (18 449 szavazat)

4. Berki Krisztián (Független) – 0,61 százalék (2549 szavazat)

Az ellenzék a kerületekben is jobban szerepelt a vártnál

Nagy kérdés volt, hogy a fővárosi közgyűlésben meglesz-e az ellenzék többsége. Az ellenzék a kerületekben is jobban szerepelt a vártnál, és több olyan polgármesteri posztot is megnyer, amellyel előzőleg kevesen számoltak.

Az ellenzék a jelenlegi, nem végleges állás szerint győzelemre áll a következő kerületekben:

I. V. Naszályi Márta

II. Őrsi Gergely

III. Kiss László

IV. Déri Tibor

VI. Soproni Tamás

VII. Niedermüller Péter

VIII. Pikó András

IX. Baranyi Krisztina

XI. László Imre

XIII: Tóth József

XIV: Horváth Csaba

XV. Németh Angéla

XVIII. Szaniszló Sándor

XIX. Gajda Péter

A jelenlegi állás szerint 14 polgármestere lesz az ellenzéknek, a Fidesznek pedig 7 polgármesteri posztja van, és két kormánypártok által támogatott független polgármester nyert.

Forrás: Index, MTI, 24.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
A vén bohóc, megbukott!
Akinek kampánya kihívójának becsmérésében kimerült! :-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
A vén bohóc, megbukott!
Akinek kampánya kihívójának becsmérésében kimerült! :-)))
Jozefina
Várjuk meg a teljes végeredményt!!! Addig is hajrá Karácsony, hajrá összefogás!!! A budapestieknek elegük van a csaló, lopó, korrupt maffia fidesz-kdnp-ből!!!
Aki Én
@Pegero: te is bepiáltál örömödben?
Shikarival buliztok? Ti, magyarok szégyenei.
Jó mulatást... :)
A roncsellenzék ellépesztően boldog, van remény.
nezelodo
Na ugye, hogy milyen családbarát a fővárosi szavazók nagy része! Végre hazaengedik a Pesta bá-t az unokáihoz, csak nehogy megafonnal irányítsa őket. mert a gyerekek nem olyan hülyék, mint ahogy a vetélytársairól hitte!
Elad0tt 0rszág
@Pegero: Így van, ez a lényeg. Egyébként meg megnyílt az út a migránsok és a buzik előtt:-)))) Lehet örülni, juhhééééééé!!!
namihami
Budapest és a nagyvárosok zömében ellenzéki lett a győztes. De ( ez azért mégiscsak Magyarország) a vidék és magyarsága, ha csökkenő számban, de hozta a cselédstílust. Ebbe azért bele kell kalkulálni azt, hogy elsősorban a falvak népe erősen függ a földesurától (ma polgármesternek hívják), aki ma is élet-halál és főleg a megélhetésük ura. Nem rám (Fideszre) szavazol, akkor nincs közmunka, segély és hasonló. Az. pedig arrafelé a legnagyobb úr.
Sámannus
@Pegero: Hát a kokósokat még ti véditek, az állkeresztényeket, és a család feldúlókat, maradjunk ennyiben ezeket az értékeket véded sziklaszilárdan.
Elad0tt 0rszág
@Pegero: Nyilván nem örül neki mindenki, de ezek a szerint a többségnek ez kell. Remélem Orbán tudja mit kell csinálnia, van már terve erre a borzalomra. Oké, Tarlós sem volt fenomén, de ezt a vigyorgó ... polgármesternek választani különös ízlésficamra vall. Ez amolyan "ne fideszes legyen az a lényeg" szavazás volt.
volvós
Pistike !!! Tegnap este még köpködted a Karácsony gergelyt, ma meg hogy a MAGYAR VÁLASZTÓK téged lesöpörtek a bársonyszékből, mehetsz vissza viktorka seggébe egy kis nyalakodásra, és desszertként az ov(r)ális szobába naponta le is cumikázhatod... Gratula az ellenzéknek, ha felébredt a magyar NÉP, ugy a legközelebbi parlamenti választáson mehet a fidess is a lecsóba a sok sz.póg.p államtitkárral együtt.A többieknek pedig kapát a koszos kezükbe és irány a föld !
nezelodo
@volvós: "pedig kapát a koszos kezükbe és irány a föld"
Lopott eleget a vezér, lenne hol kapálni a dakota bukott keresztényeinek.
Afra
@Elad0tt 0rszág: Téves lájk,csak mondom...
volvós
@Afra: 23:55
Mindkettő egy személyben, tucatnyi nick-kel !!! :-)
Nyírfa
Kimondhatatlanul örülök, hogy Gergely lett a főpolgármesterünk. Ezzel a jó érzéssel nyugovóra is térek. Jóccakát mindenkinek.
SystemError
A hazgság kártyavárak össze szoktak omlani..:) Sajnálom, de Karitól amúgy falra mászok. Nagyon nyomi és unalmas. Nagyi kedvenc kis kandalló előtt alvó, doromboló unukája:) Mondjuk ez egyben "védelem" is számára a farkasok között.. :) Meglátjuk még Karit...de a fidess hullámai megtörtek az biztos. Jeeeee!

A társadalmi folyamatok elindultak.. A fidesznek pedig fel kell fognia egy elég kellemetlen tényt, hogy ennyire nem hülyék az emberek, hogy ne látnák mi folyik itt. De amíg erről nincs hang vagy videó, addig kussolnak...:) Ha látják, akkor viszont büntetnek keményen! Ezt az apátia kialakításánál elfelejtették nagyon a Habony művekben. Most ezen meg is lepődtek, hogy már szemek sem rebbentek havi 100 milliárdoktól már, de ha ez videón megy trash reality-be, akkor az működik nagyon...:)
namihami
@volvós: @nezelodo: Csak óvatosan. Ha ezeknek a fideszes potentátoknak kapa-kasza kerülne a kezükbe, akkor mindannyian éhen halnánk. Bármihez, amihez eddig nyúltak, az nem arannyá, hanem sz@rrá változott. Ha ezt rájuk bíznánk, akkor itt kizárólag a külföldről behozott élelmiszerek kerülhetnének az emberek asztalára. Nem mondom, hogy jobb vagy rosszabb, mint a hazai, de legalább az illúzió.
Yoda69
Gratulalok a gyozelemhez!
Ey egy nagy lepes volt a demokraciahoz vezeto uton.
A kovetkezo feladat megnyerni 22-es valasztasokat!
Afra
@Elad0tt 0rszág: Aha..Akkor te vagy az ajtónálló...És az út végén is te állsz...Hehe.
Afra
@Elad0tt 0rszág: A lényeg az,hogy szüksége is lesz rá,mert leszerepelt nemzetközileg is...
Afra
@Elad0tt 0rszág: Szerinted...Más szerint meg nem...És?
Afra
@Pegero: Sokat ittál este a kocsis irmából,mert écsanyáddal kevertél.
A többi kecskével,tehennyel együtt téged is terelget,te szőröstalpú, sötét birka!
Elad0tt 0rszág
@Afra: Az már a te bajod ha nem látod a fától az erdőt.
Afra
@Elad0tt 0rszág: Forditva ülsz a lovon,neked van vaklátásod...
F_Viktor
@Pegero: Írod:
"A Fidesz kapta a legtöbb szavazatot országszerte..."

Az EP választásra lelépett, vagy az egész Európa csodájára járó magyar egészségügynek köszönhetően kihalt 1 millió szavazót orbán most sem tudta pótolni, azaz minimálisra fogyott a fityesz előnye. Ez bizony egy hatalmas nagy buktát vetít elő a NER-es geciknek és nektek, a még megmaradt szekértolóknak is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.