Megállapította hétfői ülésén a Fővárosi Választási Bizottság a főpolgármester-választás eredményét. Karácsony Gergely ellenzéki jelöltet a választók 353 593 szavazattal választották főpolgármesterré.

Immár hivatalos: Karácsony Gergely Budapest új főpolgármestere

Az FVB határozatában az olvasható, hogy a testület összesítette a 1408 szavazóköri eredményt, eszerint a névjegyzékben 1 367 945 választó szerepelt, közülük a vasárnapi szavazáson 704 073-an jelentek meg.

Az urnákban 703 606 lebélyegzett szavazólap volt, érvénytelen volt közülük 8388, érvényes 695 218.

A jelöltek közül Tarlós István 306 608 szavazatot kapott, Berki Krisztián (független) 4045-öt, Puzsér Róbert (Állampolgárok a Centrumban Egyesület) 30 972-t, Karácsony Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) 353 593-at.

Ez alapján az FVB megállapította, hogy Karácsony Gergelyt választották főpolgármesterré.

Az FVB határozata nem jogerős, három napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani ellene.

Az FVB döntése ellen a szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntésének törvénysértő voltára, illetve a szavazóköri eredmények összesítésére és a választási eredmény megállapítására vonatkozó szabályok megsértésére hivatkozva lehet fellebbezni. A választási eredmény elleni jogorvoslatnak alapvető követelménye a törvénysértés pontos megjelölése és a vélelmezett jogsértés bizonyítása.

(Kép: MTI/Mónus Márton)

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Most NEM ÜNNEPELNI kell, hanem azonnal menteni a f@sz-t elszámoltató bizonyítékokat, amit már elkezdték a lebukástól tartva megsemmisíteni a régi polgármesterek és asszisztenciái.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.