Egy ártatlan szempirosodással indult az irodai munkát végző Szandi nem mindennapi története.

A fiatal, irodában dolgozó lány mindennapi rutinjává vált reggel a kontaktlencse berakása, csakhogy az egyik alkalommal azt vette észre, hogy szeme bepirosodott. Mivel minden higiéniai előírást betartott kontaktlencséjével kapcsolatban, ezért elsőre nem is gondolta, hogy nagy a baj. A kötőhártya-gyulladásnak vélt betegségével orvoshoz fordult, csakhogy kiderült, egy baktérium támadta meg, ami miatt fekély alakult ki a szemében.

Kiderült: egy baktérium támadta meg a szememet, ami a kontaktlencse és a szemhártya közti részre ékeli be magát, és a nagy melegben (augusztus volt) gyorsan osztódik

– emlékezett vissza a fiatal lány a vele történt szerencsétlenségre a Borsnak, ahol fotót is közzétettek Szandi szemének romlásáról.

Szandi egy hónapot töltött a kórházban, ez idő alatt először félóránként csöpögtettek a szemébe.

Elhunyt ember mentette meg a vakságtól a fiatal lányt

Ennek köszönhetően a váladékozása megszűnt ugyan, de a szaruhártyája feladta a küzdelmet és megnyílt, így azonnali műtétre volt szüksége. Az egyórás beavatkozás során csupán 1 milliméter maradt meg a saját szaruhártyájából, a többit szervdonorral pótolták ki, így egy elhunyt ember szaruhártyáját kapta meg.

„Amikor hazamentem a kórházból, és belenéztem a tükörbe, bennem volt a tudat, hogy ez nem az enyém. Ha szeretném, meg tudnám keresni az illető családját, de nem érzem, hogy ezt meg tudnám lépni. Nagyon há­lás vagyok, mert általa kaptam vissza a látásomat, de jobb ez a tudatlanság” – jelentette ki a 23 éves Szandi, aki mint kiderült, már menyasszony.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(borsonline.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.