Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, a párt győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere. A botrányba keveredett politikus keddi, a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet. Azzal kezdte, rendkívül hálás a győrieknek, hiszen – mint fogalmazott – úgy döntöttek, hogy "botlásom ellenére, velem együtt szeretnék építeni ezt a várost", amelyet "13 éve építünk közösen". Az újságírói kérdések elől rövid megszólalása után elmenekült.

Borkai bejelentette: független polgármesterként folytatja Győrben, kilép a Fideszből – videó

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból. MTI/Krizsán Csaba

Nyilvánosság elé állt Borkai Zsolt, aki kedd délelőtt 11 órára sajtótájékoztatót hívott össze Győrben. A győri polgármester bejelentette, hogy kilép a Fideszből, és független polgármesterként tevékenykedik a következő öt évben. A törvények szerint fél évig nem lehetne időközi választást összehívni, Borkai szavai alapján az idő lejárta után sem tervez lemondani -írja az Index. 

Borkai Zsolt pontosan 11 órakor azzal kezdte beszédét, hogy rendkívül hálás a győrieknek, akik úgy döntöttek, hogy

botlása ellenére vele együtt szeretnék építeni a várost.

Két fontos döntést hozott a tegnapi napon:

az egyik, hogy kilép a Fideszből, mert a vele kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hátrányt okozzanak a pártnak, ezért a következő időszakban független polgármesterként folytatja tevékenységét.

Együttműködve a győriekkel és a Fidesz-KDNP frakcióval a döntést a Fidesz vezetésével egyeztetve hozta meg. Ugyanakkor

nem lép vissza.

Ezt azzal indokolta, hogy nem teheti meg, hogy ilyen felhatalmazás és legitimáció mellett bármikor visszalépjen, és ne vegye figyelembe a győriek bizalmát, ezért a következő öt évben Győr polgármestere marad.

Kérdésekre Borkai Zsolt egyáltalán nem válaszolt, az egész sajtótájékoztató összesen három percig tartott.

Borkai bejelentését élő videóban közvetítette az Index, itt nézheti vissza:

A 24.hu azt írja:

az eseményen résztvevő újságírók szerint jelentős biztonsági intézkedések közt zajlott a sajtótájékoztató (ez az Index fenti videójában is látható), ahol legalább féltucat biztonsági ember szigorúan figyelte az újságírók mozgását, akiket még a mosdóba sem engedtek ki.

A győri polgármesterről október elején egy névtelenül írt blogon jelentek meg felvételek arról, ahogy egy szexpartin vesz részt egy luxusjachton. A kormánypárti városvezetőről aktus közben készült képeket és videókat posztoltak. A blog szerzője emellett korrupciós vádakkal illette a polgármestert, és arra is utalt, hogy Borkai kokaint fogyaszthatott a jachton.

Borkai Zsolt később a botrány ellenére szoros küzdelemben megnyerte a polgármesterválasztást Győrben.

Borkai egyébként a szavazatok 44,43 százalékát szerezte meg, úgy, hogy a helyi jobbikosok utolsó pillanatos kilépése az ellenzéki együttműködésből is őt segítette, míg legnagyobb kihívója, Glázer Tímea a szavazatok 42,82 százalékát kapta. A győri ellenzék a szavazatok újraszámlálását követeli.

Úgy tudni, a vasárnapi választások után a külföldön lévő Orbán Viktor kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök hívta hétfőre egy budapesti konzultációra Borkait. Kósa Lajos az ATV-ben hétfő kora este megerősítette a találkozó megtörténtét, melyen állítása szerint ő maga is részt vett, de részleteket nem árult el. Hollik István kormányszóvivő viszont a Hír TV esti műsorában megerősítette, hogy Borkai kilép a Fideszből, de azt is hozzátette, hogy polgármester marad. Utóbbit azzal indokolta, hogy mégiscsak így döntöttek a győriek. A kilépésre szerinte azért van szükség, hogy „a Fidesz–KDNP megőrizze morális integritását”.

Orbán Viktor a vasárnapi voksolása közben azt mondta, majd hétfőn elmondja a véleményét a Borkai-ügyről. Ezt – a közvélemény felé legalábbis – még nem tette meg.

Borkai Zsolt múlt péntekre is összehívott egy rendkívüli sajtótájékoztatót, de azt egy óra múlva lemondta.

Forrás: Index, HVG, 24.hu

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ettől nem lopott, nem kurvázott, nem drogozott? :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak szólok a bukott főpolgi is függetlennek hazudta magát! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: továbbá; majd kiderül, mikor a fityesznyik többség hogy nyal neki! =))
Józsipapa
És ezzel megoldódott minden...
A fideSS tovább nyomja az ISTEN HAZA CSALÁD ( általuk lejáratott szlogenjét )
a keresztény szabadság lózungjának jegyében...
Ekkora egy álszent - farizeus bandát !!!
kereső
A rinocérosz kérhet-és jelenthet , olyan vastag bőr van ezeknek a pofázmányán: És ezzel minden rendben igy, ugye kedvess fidess? Erkölcsileg végleg megbuktatok- kövér,kubatov,orbán (pártelnök). És mindazok, akik támogatják-és szavazatukat adták/adják erre a pöce gödör társaságra. Az ország maffiája ténylegesen most zárt össze.
advocat
Hajrá Magyarország seggjuka! Ennyit értek. Mármint a pártolók!!!
nevemnick
Mitől független?
Akit már a fidesz, a ,,cola", az anyagiak habzsolása, valamint a túlzott vaginafogyasztás megfogott, ez elégé nehezen függetlenítheti magát mindettől.
tudode
A nevelhetetlen csemete, és az ország leejtőre kerülése akkor kezdődött, amikor el loptt egy szál tulipánt, amikor ment Pöströl haza, és a papája elagyabugyálta, de oszt a székház árából bányává alakult cuccot elfogadta
.
----- Orbán Viktor: Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom Ne maradj le a videói
.
www.youtube.com/watch?v=92GlIUI8NxU&t=66s
.
Oszt' a példakép családja milliárdokat szakít a bányákból 30 év után is
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+milli%C3%A1rdjai&oq=Orb%C3%A1n+csal%C3%A1d&aqs=chrome.1.69i57j69i59l2j35i39j0j69i61.12371j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ez lett az alapja a rabló garázdálkodásnak, magával rántva jó, ha még az EU-i is!!!
SystemError
Ettől nem lopott, nem kurvázott, nem drogozott? :)
Jozefina
Azaz szembe hazudta és köpte a választóit!!! Baravó fidesz seggnyalók!!! Mi lesz még később, ha a hölgyek netán kártérítést is követelnek, vagy a horvátok bűncselekményt találnak és elfogatóparancsot adnak majd ki ellene. Már nem fogják megvédeni, mint a MOL vezért!!!?
Aki Én
Független az igazságszolgáltatástól.
Dr plágium
Nagyon nagy arca van. A felesége pedig egy közönséges ringyó, aki pénzért eladta a lelkét.
nlc.hu/ezvan/20191014/borkai-szexvideo-feleseg/
nezelodo
Akár kilépett akár nem, ő is és a fidesz is ugyanaz a maffia törvények szerint ténykedő maradt, megerősítve őt abban, hogy lám még ezt is megtehetem. A történet lényege a sikkasztás, a bűnszervezetben elkövetett lopás.
Clavigo
Vazzze,,,, A következő kirándulás ,jacht - qurva nénik bérlése,,kaja-pia-koko költségeket újra mi fogjuk állni...??? Végül is mi közünk hozzá,,nem igaz ?
tudode
A kivénhedt, volt fiatal demokraták a bibo kolégiumban is nár dzsebuliztak a kollégiumban, együütt zuhanyozva a csajokkal.
.
Így emlékeznek a régi szép időkre, több fejezetben Soros lóvéjából, valószínüleg
.
----- Szeplőtelen fogantatás 1.
.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
- Az antipártként induló Fidesz sikere vitathatatlan, ám a születésnapi bulikon mind többet kell retusálni - mondja egyikőjük -, és társaságban is egyre többet kell magyarázkodnom.

- Minden párt Achilles-sarka a nem nyilvános, a nem makulátlan rész - teszi hozzá Bozóki András politológus. - De a fiatal lányok és fiúk élete nem arról szólt, hogy a saját pecsenyéjüket sütögetik. Karneváli hangulat uralkodott, életem legszebb időszaka volt.
.
!!!
Mary
Nem tudom, én elsüllyednék szégyenembe szexvideó után, neki nem ciki, hogy ennyi ember látta hogy kefél
Kimegy az emberek.közé és van képe a szemükbe nézni?
De még nagyobb bűn a sok lopás, korrupció.
De fura azért, hogy pont itt 1400 érvénytelen szavazat lett, nincs kizàrva, hogy elcsalták
szaboria1
Amennyiben az újra számlálás miatt netán nem sikerül megmaradnia. Addig is tudjanak egy csomó terhelő adatokat eltüntetni.
SystemError
Szegényke, már vagy egy hete nem kokózott, már nagyon kivan!
Eriksson
Attól, hogy kilépett a Fideszből, a üzleti háttér még marad.
Innentől megszűnik a párthoz való kötődése, a továbbiakban libsi módon üzletelhet, erkölcsi elkötelezettség nélkül. A pénz a lényeg, a többi nem számít.
Mit szól ehhez dr. Keserű Sándor? Folytatják?
dr. prédikátor
ATTÓL HOGY KILÉPTÉL VAGY KILÉPTETTEK A FITYMASZBÓL GERINCTELEN TTOLVAJ FÉREG PATKÁNY MARADTÁL!!!
sokanvagyunk
Személye és baráti köre tény, valóban felkerült Európa bulvártérképére.
Nessy
Na , bumm, és akkor mi van? kérdezték anno.
Eddig fidesz szinekben csinálta a sötét offsor üzleteit, most függetlenként a fidesz támogatásával folytatja!
Klubtag
@Nessy: ...a leadandó részesedés ugyanoda vándorol...
kokopelli
simmering73. pontos "népies2 megállapítás!
Olcsó megoldás!!!Továbbra is a Fidesz tartja őt a "lélegzetőn",de ő azt hiszi,hogy ezt a sumákot beveszik
"a zemberek"!Olyanok,mint az elvált házasok akik közös lakásban laknak,közös konyhapénzzel és közös ággyal!!
namihami
""Botlás""--- milyen szép szó arra, amit csinált.
Akkor a gyilkosok, rablók és társaik nyugodtan hivatkozhatnak a bíróság előtt, hogy csak botlottak?
A gyilkos, erőszakoló migráncsokra többé nem üvöltözhet a fidióta csürhe, hiszen csak (CSAK???) botlottak.
rokker33
Akkor lehet a lemondását is indítványozni a fidesz felé és a polgármester pozíciójáról is nyugodtan búcsút inthet!Kiderült, hogy Győr pénzén luxus prostikat és drogot vett és a hajo kirándulást is a győriek fizették ki! Polgármesteri fizetésből magán hajókázásra biztosan nem futotta volna ha csak 5 évig nem spórolt rá!
Gauntlet
= Vége van ! Kár hogy több nyugati város még nem szavazta le őket! bár a jelek szerint ez se fogta meg őket ! :( Pusztulj NER, pusztulj !
Cicamama55
Akkor a város Fideszes képviselői most már nem értenek egyet vele ugye? Mert ha nem így lesz, akkor ő bizony továbbra is Fideszes maradt!
advocat
Elvasgattam. Ha az a 6 nő - egyikük befutott modell, de azért egy kis qrválkodásból jól jön az adómentes jövedelem - elvihette az éves nyugdíjamat, de euróban. Ehhez a rosszlánykodást tiltó, buzgó keresztény horvátok mit szólnak? Lesz ezért nyomozás?
simmering73
Ebben a következmények nélküli országban így működik.
kereső
Lopja ki a győriek szemét is, meg fejük alól a párnát. Ezt érdemlik. A fidess meg ne örüljön, mert borkai a gazságait fideszes polgármesterként követte el, és most is fideszesként szavazták meg. Szóval akár kilép, akár nem ezután is a segge marad a fidess-és a NER arca.
cikicakk55
@Mary: ma 12:30
Én is épp erre gondoltam.Még 18-19 éves korom közt egy születésnapi bulin nagyon beseggeltem. Más nap inkább csak emlékfoszlányok ugrottak be,bár jobb lett volna ha az sem marad meg a memóriámban.Én annyira szégyelltem magam,hogy úgy éreztem mikor mentem az utcán,hogy mindenki engem néz,mindenki látott járda szélességet méregetve .Szerencsére nem csináltam semmi olyat,ami az életemet tönkre tette volna.nem értem,hogy ez az ember,aki pedig híres,ismert politikus,egy város Polgármestere,hogy tud ezek után a Polgármesteri hivatalban az emberek szemébe nézni.Én a helyében már rég itt hagytam volna az országot,hisz anyagilag szerintem már van annyija,hogy még az unokái sem fognak éhezni.Nem értem a győri embereket,hogy voltak képesek egy ilyen emberre szavazni.Nálunk Hódmezővásárhelyen,csak a lopásai és a korrupciója miatt ítélte el a város Lázár Jánost. Egész biztos,hogy ha Márki-Zay Péterről derült volna ilyen videó és mocskos dolgok,már lángolna a kormány médiája,hogy " Pfujj! Kötelet neki,csináljátok ki" Mondjuk így is ezt csinálják,csak szerencsére eddig egyetlen vádjuk sem állta meg a helyét,még Lázár mocskos dolgai dokumentálva vannak.
Borsodi
Akkor le is kell mondania nem,hogy továbbra is polgármester.Ha egy Bankból sikkaszt valaki aztán megfogadja,hogy innen többet nem lop azzal el van intézve.Ez egy színház ugyan úgy egy gazember fideszes a három millióról szó sincs .
Béla333
Szégyen és gyalázat hogy Győrben ilyen erkölcsi hullák laknak, akik képesek egy ilyen videó nyilvánosságra kerülése után és az Audi földmutyi disznóságai után, a manipulált közbeszerzéseken ellopott közpénzek után képesek újra megválasztani egy ilyen embert!
kereső
@Nessy: aranyos nem? 10:59-kor még fidesses. 11:00-kor meg független. Ezek tényleg ennyire hülyének néznek mindenkit? Élen a seggarccal?
papa.49
Olyan a pofája mint a kivert lófasz vajon miért ???
A neje meg pont megérdemli ezt a faszit !!!
yazo64
Megaszonták neki hogy kupakoslaja kedves édesanyja sertéstelepén lesz táplálékkiegészítő ha nem lép ki a pártból:)
Lepényleső
S független mitől lesz? -A családtól?
-A csalástól?
-A lopástól?
-A korrupciótól?
-A kereszténységtől?
-A szextől?
-A fidesztől?
-A pénztől?
-A megyétől?
-A büszkeségtől - mit egykor kivívott magának,de most érte egy
lyukas garast már régen nem adnának?
tudode
Mit összecicóznak azzal, aki aranyérmekkel örverndeztette meg az országot, szemben azokkal, akik hozzá képest nem tettek mást, csak szégyent hoztak az országra, nyomorba döntve a fél országot.
.
Úgy elaljasodva, hogy a kitartóikat is karaktergyilkolják, köztük Simicska kimondta a tutit, mégpedig tömören, velősen
.
----- Simicska Lajos: Orbán Viktor hazaáruló és átveri az embereket
.
magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/simicska-lajos-orban-viktor-hazaarulo-es-atveri-az-embereket-3871941/
.
------ A TELEFONNÁL Simicska Lajos. Teljes interjú.
.
www.youtube.com/watch?v=meulv9I6-5g&t=377s
.
Az óta is a cinkostársai támogatásával éli világát, magával rántva már az országon túl az EU-t is!
Lepényleső
Ki a fydesből,be a kdnp-ba,ez a siker útja?
ila51
@Lepényleső: már viccesen ott kering a facebookon ...
Sámannus
Szóval és tettel. Eftárskák ez a bűnhalmozó egyszerűen kitér a felelősségre vonás elől. A paraszt vakítóknak az első percben ki kellett volna zárni a lepedő virtuózt. Elszámoltatni a repülőutakról és a sötét bűnbarlang látogatásokról. Nagy valószínűség szerint csak úgy tesznek, hogy kiállnak mögüle, a kártyabarlangok még neki is fialnak, látható sok zsé van még a füle mögött, ezért megszervezik hogy szépen lecsillapodjon körülötte zaj és kisétáljanak az ajtón.
colibri
Hátha nincs ez a meccs még lefutva, talán nincsen pont a tájékoztatója végén! Ha orbán tovább mutyizik vele a színfalak mögött - amihez nem fér kétség - másoknak kell kézbe venni az eltávolítását. Orbánék ennél sokkal kisebb dolgokért elmeszeltek, lekaraktergyilkoltak ellenzéki riválisokat, most Borkai esetében hasonlóan kell az ellenzéknek őt levadászni!
fahrenheit451
Lopni, megyünk lopni
A Borkai meg a Rákosfalvy
És lopni, megyünk lopni
(senki nem szól ránk)

Lopni, megyünk lopni
A Borkai meg a Rákosfalvy
És lopni, megyünk lopni
(senki nem szól ránk)

(Dopeman után szabadon)
Józsipapa
Nem botlottál; - hanem térdre rogytál - polgármesterként megroggyantál;
" Függetlenként " gondolod, hogy a fideSS-kdnp támogatni - segíteni fog ??? és a többi képviselő segíti majd a munkádat; a becsületedet eljátszottad, szégyent hoztál Győrre !! - nem a pártodra - mert ennek a pártnak sem
becsülete sem szavahihetősége nincs.
A fideSSnek meg morális hátrányt sem okoztál; mert ők évtizedek óta olyan messze vannak a moráltól
mint te...
RonaGyuri
Akármilyen idétlenül hangzik,

de mégiscsak lehet abban valami, hogy a Borkai-ügy közrejátszott pl. Tarlós bukásában

Az persze csupán ócska bünbakolás, hogy: ártunk és qurmányunk pribékjei és propagandistái ezerrel nyomatják, hogy annak az oka, hogy elhullottak a legjobbjaik (na jó BUKOTTAK lettek) az az oka, hogy a zembereket megvezette a gaz ellen propagandája a Birkai ügy kapcsán! Azonban abban hogy: bár alapvető tény Győrben ez senkit sem érdekelt országosan mégis lehetett hatása abban lehet valami.
De egyértelmű, hogy ez nem az ellenzék ügyessége, csak és csupán az ő saját propagandájuk balféksége. Vegyük például Karácsony esetét. A Párt média és a magát köz-nek csúfoló izékben az ellenzéki jelölt eposzi jelzőként viselte az ALKALMATLAN kifejezést.
Erre jött a Borkai ügy. S hiába figyelmeztetett a párt központi napilapja – igaz rögtön le magánvéleményezték =)) -, hogy el kellene határolódni. Nem akaródzott, nem mintha szokásuk lenne. Helyette jött az idétlen nem egészen úgy voltozástól, a csak ráfogjákon át, egészen a büszke egy igazi belevaló magyar csődörözésig.
Nos a választópolgár a maga kis primitív egyszerű agyával mégiscsak kapcsolt. Az még csak-csak elmegy, hogy az a mocsok zsidó Soros, meg a migráncsok tehetnek mindenről, ami félrement a fővárosban. S egyébként is ők a hibásak, ha a szemüknek akarnak hinni, s nem a Tarlós büszkélkedésének.
Azonban igencsak egyszerű a logikai menet is. Karácsony alkalmatlan, míg a Borkai nem az! Ergo Karácsony nem olyan!!! =))
szép új világ
A helye az volna, ha a polgármesterségről mondana le és maradna a FIDESZ-ben. Ott nagyon jó helyen lenne a hasonszőrű társai között.
colibri
A ferde nyakú, díszkan polgármesternek remélhetőleg meg vannak számlálva napjai. Normálisan gondolkodó emberek nem hagyhatják, hogy további 5 évig szégyent hozzon a városukra, az országra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.