Eddig csak közvetve utalt rá, a választókra bízta a döntést.

Orbán Viktor végre elmondta véleményét a Borkai-botrányról

A Hír TV-nek végre nyilatkozott a Borkai-ügyről a miniszterelnök. Orbán Viktor azt mondta, a választások eredményét befolyásolhatták a győri polgármesterről, Borkai Zsoltról nyilvánosságra került felvételek.

Bár nem feladata, hogy egyetlen magyar ember, vagy akár politikus magánélete fölött is pálcát törjön, de kötelességének érzi kijelenteni, hogy

bizonyos dolgok a Fideszben nem férnek bele. Ezért Borkai Zsolt el is hagyta a pártszövetséget.

Arra a kérdésre, hogy nem kellett volna Borkait lemondatnia, Orbán azt felelte, nem lehetett, mert akkor egyetlen jelölt indult volna a győri polgármesteri címért. 

Meg kellett várnunk, hogy a győriek eldöntsék, hogy mit akarnak

- fogalmazott Orbán.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"Meg kellett várnunk, hogy a győriek eldöntsék, hogy mit akarnak" és akkor az lett tanulság, hogy ezt akarják!

Lófaszt te patkány, le akart mondani, te nem engedted és becsaltátok, hogy lám így is a fideszt akarták ezen a kritikus helyen. Ha ott vesztettetek volna az alapvetően határozta volna meg a politikai retorikát, bár szerintem így is ez a téma...:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Málna: Hogy mit mond, az tök mindegy, ő mondta hogy ne arra figyeljünk. Hanem hogy megakadályozta, hogy Borkai a választások előtt lemondjon. Újabb adalék ahhoz, hogy a Fideszben, a KDNP-ben, a kormányban és mindenütt ahol uralkodik, 0rbán nélkül már levegőt se vehet senki, ha ő nem bólint rá.
Málna
@nemkati: Jól van ez így. Erős vezető, nézd meg az elmúlt évtizedekben milyen egységben tartotta a pártot. Keveseknek sikerül. Akkor meg miért ne hallgatnának rá?
nemkati
@Málna: Erősnek erős, de ahogy 0rbán működik, az nem egy örömmel vállalt együttműködés, hanem egy erőszakos kényszer. És persze óriási korrupció. Aki igazodik, az jól meg van fizetve, aki nem, az repül. Hát, mit mondjak, a magyarok jó része nem az az egyenes gerincű valaki, aki ragaszkodik az igazához és a tisztességéhez. Ezért van az, hogy a magyarok másik részét, amelyik viszolyog ettől, taszítja az, ahogy az ország dolgai mennek.
Málna
@nemkati: Én nem látom a kényszert. Aki a Fideszen belül politizál, annak el kell fogadnia, hogy Orbán a főnök. De van élet azon kívül is, mint most a választásokon láthattuk.
Az pedig magától értetődő, hogy aki nincs tűzközelben, az viszolyog a belső kör módszereitől. De ez az ellenszenv csak addig szokott tartani, amíg az illető nem kap esélyt, hogy saját maga is közéjük tartozzon.:-)
nezelodo
Ez nem elsősorban Borkai botránya, hanem annak a pártnak, amelyben bizonyítottan már többekről kiderült, hogy sem nem keresztények sem demokraták, és távolról sem a haza érdekeit szolgálják, hanem közönséges tolvajok.
nemkati
@Málna: A kényszert úgy értem, hogy aki egyszer belekerült a Fidesz által kreált körbe, azt már a kényszer tartja bent. És előbb-utóbb legyűri a hányingert, amit akkortól kezdett érezni, amikor belülről megismerte. Nagyon kevesek hagyták még ott, és még kevesebb, akikről tudunk, de azért vannak.

És én nem mondom, hogy jól van ez így, inkább nagyon nem jól van ez így. Nekem kívülről is hányinger.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.