A korrupció elleni fellépésre és a többi ember tiszteletére szólította fel a Demokratikus Koalíció (DK) frissen megválasztott polgármestereit és önkormányzati képviselőit Gyurcsány Ferenc pártelnök szombaton.

Erre kérte Gyurcsány a DK frissen megválasztott polgármestereit

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszédet mond az ellenzéki összefogás megválasztott DK-s polgármestereinek és önkormányzati képviselőinek első találkozóján, a Demokrata Képviselők Közössége budapesti rendezvényén 2019. október 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Az ellenzéki politikus a Demokrata Képviselők Közössége fővárosi rendezvényén azt mondta,

nyolc évvel ezelőtt azért alapították meg a DK-t, mert hittek abban, hogy becsülettel lehet szolgálni a hazát.

A becsületes hazát csak becsületes politikusok tudják képviselni, aki közpénzt lop, az a hazát lopja meg, az nem politikus, hanem bűnöző – jelentette ki.

Aki pedig bárkit bánt amiatt, hogy kik a szülei, mi a származása, a hite, hogy kit és hogyan szeret, az megöli az ember lelkét és ezzel végső soron magát az embert

- hangoztatta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: sok mindenről lehet vitatkozni, de erről a két dologról nem.

Az embereknek azt kell érezniük, hogy a képviselőik közülük jönnek, az ő életükön osztoznak, szervezik azt a közösséget, amiben élnek – mondta.

Szerinte talán senki nem kezdte olyan mélyről, mint a DK, mert a párt alapításakor sokan egy "lyukas kétfillérest" nem adtak volna értük, az öt évvel ezelőtti önkormányzati választáshoz képest azonban mégis többszörösére növelték a képviselőik és megháromszorozták a polgármestereik számát.

Gyurcsány Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy a múlt heti választás eredményeképpen a tízezernél nagyobb lélekszámú településeken "darabszámra" több ellenzéki képviselő van, mint kormánypárti.

Ahogy 1948 és 1956 is Budapesten kezdődött, ez a változás is Budapesten kezdődik

- jelentette ki. Ha a kormánypárt nem érti, hogy ahogy a nagyobb városok megmozdulnak, úgy előbb utóbb az ország is mozdulni fog, ha nem érti, hogy nem egyszerűen polgármesterek kaptak ki vasárnap, hanem a választók a Fideszt küldték el "a politika poklába" , akkor semmit sem ért a politikából – fogalmazott. Úgy értékelt: ez a győzelem út a Fidesz 2022-es megbuktatásához.

A pártelnök cáfolta azokat a sajtóban megjelent híreket, hogy íróasztalt kapna a fővárosi városházán. Azt javasolta mindenkinek, hogy ne a Gucci öltönyökben, az íróasztalok számában, a közpénzen vásárolt autók teljesítményében versenyezzenek egymással, hanem gondolatban, tisztességben és becsületben.

Sehova nem vezet az a vita, hogy ki az ellenzék vezető ereje, mert az legfeljebb arra alkalmas, hogy szembe állítsa egymással az ellenzéki pártokat – szögezte le Gyurcsány Ferenc. Azt javasolta, fogadják el az álláspontot, hogy az ellenzék vezető ereje nem egyik vagy másik párt, hanem "a szabad, demokratikus és európai Magyarország közös ügye".

A kormánypártok most mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne lehessen tisztességesen és korrekten átvenni a kerületek és városok vezetését, próbálnak még pár napot nyerni, hogy "eltakarítsák azt a mocskot vagy annak egy részét, amit felhalmoztak", a mocsoknak azonban nyoma fog maradni, a papírt le lehet darálni, de a népítéletet nem lehet lemosni – folytatta.

Arra biztatta az összes ellenzéki polgármestert és képviselőt, ne elégedjenek meg azzal, hogy elfoglalják a helyüket és becsülettel szolgálják a választókat. Alakítsák át a városokat, tegyék azokat élhetőbbé, vigyázzanak az emberekre és vonják be őket a települések vezetésébe – kérte.

A kormány külpolitikáját bírálva úgy fogalmazott: miközben Soros Közép Európai Egyeteme elment, "Erdogan egyeteme megjött".

A magyar kormány nem volt hajlandó elítélni azt az embertelen gyalázatot, amit Törökország tett Szíria és az ott élő kurdok ellen, ráadásul még arra is hivatkozott, hogy ez a mi érdekünkben történt. Egyetlen ártatlan civil ember meggyilkolása sem állhat Magyarország érdekében – érvelt.

Végül arra kérte a DK önkormányzati politikusait, hogy minden városházára helyezzék ki az Európai Unió lobogóját, legyenek becsületesek, tisztességesek, és segítsenek a megtépázott politikusai szakma becsületének helyreállításában.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Őfélesége pedig tanulhatna államigazgatást, a sunyin megszerzett teljhatalmával, hogy a szolgálati út betartása MIATT NEM TUDOTT gyönyörködni örök ellenségében, még azon az áron sem, hogy Sukoróban egy kapavágás nélkül a vagyonkezelőket kóterra itéltette, és Czeglédytől még mindig reménykedik előzetesben, hogy terhelő vallomást tesz arra, akinek több államigazgatási tudás van, mint őféleségében!
RonaGyuri
@Donáld Tramp: @Donáld Tramp: Hát pedig mára az imádott retardált barmod ez az ócska dagadt törpe mélyen alatta van ennek a dilinyósnak is! =))
tudode
Őfélesége pedig tanulhatna államigazgatást, a sunyin megszerzett teljhatalmával, hogy a szolgálati út betartása MIATT NEM TUDOTT gyönyörködni örök ellenségében, még azon az áron sem, hogy Sukoróban egy kapavágás nélkül a vagyonkezelőket kóterra itéltette, és Czeglédytől még mindig reménykedik előzetesben, hogy terhelő vallomást tesz arra, akinek több államigazgatási tudás van, mint őféleségében!
Ronin2
Megkérdezik Kohnt...
- Ismered Schwarcot?
- Nem.
- És Weisst?
- Ajvé,akkor már inkább a Schwarc...
Ui:- amikor a görény beszél az illatról!
Mondjuk,surmókám sem marad el mögötte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok