Ledarált, zsákba pakolt iratokról tett közzé képet még pénteken a Facebookon Budai Lóránt, Jászberény vasárnap megválasztott új polgármestere.

A fotókat az Alfahír és az Index szúrta ki. A jászsági városban rendkívül szoros eredmény született, Budai 14 szavazattal kapott többet, mint a települést 2010 óta vezető Szabó Tamás. A fideszes politikus csütörtökön óvást nyújtott be az eredmény ellen. Az újraszámlálás elvégzésére a Helyi Választási Bizottságnak hat napja van. 

Budai Lóránt pénteken közösségi oldalán azt írta:

Ezekben a percekben dől el a szavazatok újraszámlálásának sorsa a Szolnoki Megyeházán. Ezzel párhuzamosan elindult az iratok megsemmisítése a jászberényi Polgármesteri Hivatalban. Vajon mindez csak a véletlen műve?

Budai csütörtök délutáni videóüzenetében pedig "időhúzásnak" nevezte a jogorvoslati eljárásokat.

A ledarált iratokkal megtömött műanyag zsákokon a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. (JVV) logója látható – teszi hozzá az Index.

A városban négyen is elindultak a polgármesterségért. Az ellenzéknek itt is sikerült együttműködnie, így a helyi Jobbik elnök, Budai Lóránt mögé sorakozott fel a DK, az MSZP és a Momentum is.

Budai Lóránt 3909

Szabó Tamás 3895

a független Magyar Levente 931

míg a mi hazánkos Dobrosi Péter 434 szavazatot kapott.

Frissítés:

Megismételhetik a polgármesterválasztást Jászberényben november 10-én, ha jogerőre emelkedik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási bizottság határozata – írja az Index és az Azonnali. A határozat igazat adott ugyanis a Fidesz-KDNP színeiben induló Szabó Tamásnak, aki azután fellebbezett, hogy mindössze 14 szavazattal győzte le őt múlt vasárnap a Közösen Jászberényért Egyesület polgármesterjelöltje, Budai Lóránt. A megismételt szavazást a területi választási iroda november 10-re tűzte ki, a pénteken kelt határozat ellen ugyanakkor még lehet bírósági felülvizsgálati kérelemmel élni a Szegedi Ítélőtáblán október 21-én délután négy óráig.

Az erről szóló határozatot a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Pócs János töltötte fel közösségi oldalára:

A területi választási bizottság határozatának indokolása homályosan fogalmaz, de annyi kiderül belőle, hogy szerintük a helyi Idősek Otthonában történhetett olyan, ami befolyásolta a választás eredményét – írja a 444.

Budai Lóránt a hírre szintén közösségi oldalán reagált. Azt írta:

Mint arról már bizonyára értesültetek, a Fidesz óvást nyújtott be, melyben választási csalással vádol bennünket és új választások kiírását kezdeményezi. Ebből is látszik, hogy a kormány nem tiszteli a nép akaratát, nekik csak a pénz és a hatalom számít.

Budai hozzátette:

Szeretnék mindenkit megnyugtatni: minden törvényes eszközt megragadunk, hogy megtámadjuk ezt a nyilvánvalóan hazug határozatot. Amennyiben pedig valóban új választások lesznek, mindent megteszünk, hogy még nagyobb arányú győzelmet arassunk a kiskirályok felett, ahogyan azt 2014-ben, Ózdon tettük.

Az Alfahír telefonon elérte Budait, aki a következőt nyilatkozta a lapnak:

Olyan kifogás is szerepelt az eredményt megsemmisítő okok között, hogy a választás napján – jelöltként – jogosulatlanul tartózkodtak a szavazókörökben.

Budai Lóránt ezt azonban cáfolta az Alfahírnek: ahogy minden választásnál, valóban körbejárták a szavazóköröket, de nem léptek be oda, csak kihívták a szavazatszámláló delegáltjaikat megkérdezni, hogy minden rendben zajlik-e, van-e esetleg szükségük valamire (pl. élelmiszerre).

Budai Lóránt az Alfahírnek azt mondta:

fellebbeznek a döntés ellen, de ha nem sikerül jogi úton rendezniük az ügyet, akkor a lehető legnagyobb mozgósítást fogják végrehajtani november 10-én.

Közben a Facebookon, videón megszólalt Dr. Szabó Tamás is, amelyet Pócs János töltött fel:

Szombat délután Szabó saját Facebook oldalán azt írta:

Az ellenzék felháborodása, kirohanása és fellebbezése a Területi Választási Bizottság döntése ellen is bizonyíték a csalásukra. Azt kellene mondaniuk nemes egyszerűséggel: Állunk az ismételt választás elébe.

Forrás: Alfahír, Index, Azonnali, 444

Címlapkép: Facebook/Budai Lóránt

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Azért érdekes ez a vesztes fidszes polgik sokkolódása...a nagy megrázkódtatás hatására nem a pénztárcájuk után nyúlnak, hogy visszategyék a közösbe az elsíbolt összegeket, hanem elkezdenek irat-darálni, irat-elhurcolni az éj leple alatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Akkor lehet majd újraszavazni, ha az iratokat is újra olvashatóvá teszik! Addig nem!
Nessy
Árulja már el valamelyik "bölcs fideszes", hogy milyen, a "választást befolyásoló" probléma merülhet fel egy idős otthonban? Ez az egy társaság szavazott csak a városban? Szégyen egy ilyen kifogás, aminek még helyt is ad a hatalom!
tudode
Vajon az iratok fizikai megsemmisítését végzők tudatában vannak azzal, hogy az új vezetők megfelelő jogosúltsággal lehívhatják a Posta Központi Érkeztető rendszerétől a területére érkezett és küldött iratokat!!!
,
Erről van szó:
.
KÉR - Az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer érkeztető rendszere
.
nisz.hu/hu/ker
.
SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA
.
A szolgáltatást a közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet 2. § 5a. pont a) alpontja, valamint az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer fejezetben foglaltak szerint nyújtja.
Ennek keretében végzi a postai úton érkező, papíralapú küldemények átvételét, biztonsági átvilágítását, felbontását, érkeztető azonosítóval történő ellátását, a jogszabályban foglalt kivételeket képező küldemények leválogatását és a címzett szervhez történő eljuttatását, a kivételi körbe nem tartozó küldemények hiteles elektronikus irattá történő átalakítását, érkeztető nyilvántartásba való bevezetését, a címzett részére elektronikus úton történő megküldését, átmeneti irattárazását.
.
Tehát hasonlóan az orvosi receptekhez az un "felhőből" szervezeti egységre lehívhatóak a lezúzott cuccok eredetije!!!
verőce21
Az ellenzék aljas módon itt is mindent megtett, hogy nyerjen. Nem riadt vissza a csalástól sem. :)
bence
A szemetek ! Mennyi mocskos , aljas dolgot vihettek véghez , hogy ennyire rettegnek ?! Ha létezik a pokol , ott rohadjon meg minden fideszes !
nemfideszes
@verőce21: Mi van kipcsak, savanyú a szőlő?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.