Varju László Borkai Zsolt ügyét ismertette a hétfői interpellációk során a parlamentben, és "bűnszervezetnek" nevezte a Fideszt, amely szerint védelmet ad az ilyen ügyekbe keveredett embereknek.

Nyomozás indult a Borkai-ügyben
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A DK képviselője sajnálatosnak nevezte, hogy a rendőrség nem foglalkozott a győri földügyekkel még akkor, amikor arról a sajtó először beszámolt.

Azt kérdezte:

indult-e nyomozás annak idején azzal kapcsolatban, hogy Rákosfalvy Zoltán ügyvéd termőföldeket vásárolt fel, amelyet aztán az önkormányzat átminősített, így azt az ügyvéd mintegy 5 milliárd forintos haszonnal adta tovább az Audinak? Most várható-e nyomozás megindítása?

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy felelt: Magyarországon senki nem áll a törvények felett, bűncselekmény elkövetőjét nem illeti védelem.

Az üggyel kapcsolatban nyomozás van folyamatban

- hangsúlyozta, hozzátéve: így arról nem nyilatkozik.

A helyi önkormányzatok önállóságát hangsúlyozta, valamint azt, hogy a Belügyminisztériumnak nincs törvényességi felügyeleti joga, nem bírálhatja felül, a helyi döntéseket.

Varju László az államtitkári választ nem fogadta el, azt a Ház szavazta meg 107 igen szavazattal, 39 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett.

(MTI)

Nagyvilág - 2020. September 29., 21:05
Vörös listára tette az Európai Unió Magyarországot
Itthon - 2020. September 29., 22:11
Sok fertőzött van a magyar börtönökben

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Na erre a nyomozásra és az eredményére igen kíváncsi vagyok!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Persze, hogy nyomoznak! Lázasan keresik az "ördög ügyvédjét"! Persze nyomoznak, nem kérdés ! Kóté Lili és Csenge telefonszámát! szeretné megszerezni Polt Péter. Polt felesége évente 60 milliót keresett az Orbán uralta MNB-ben, a Főügyész Úr biztos elfogulatlan.
uploads.disquscdn.com/images/410c608333316b93d1c82bb0fdd93c5d61778df4edb6004a83285ab3743e426f.jpg?w=600&h=339
Persze, hogy folyik nyomozás, de csak azért, hogy kiderítsék, kik buktatták le Borkaiékat..
Horizont
Nem engedi a Propi a Kolozsvárost !

" A lófasz fölötti moralizálás álszentségét semmi nem mutatja jobban, minthogy két hétbe telt, és a győri fideszes választókat is meg kellett alázni azért, hogy Orbán kinyögje, beteg dolognak tartja, ha valaki felvételeket készít vagy készíttet a szexuális életéről. Akkor nem volt beteg dolog, amikor hosszú napokig kussoltak róla, amikor mentegették, amikor a lejáratását emlegették, amikor relativizálták Borkai mocskát, amikor a magánügyének tekintették, amikor nem értették, hogy mi a fenéért kellene kizárni a pártból, amikor nem léptették vissza, amikor elvégeztették a piszkos melót a választókkal. De most, amikor kiderült, hogy a stratéga eltaktikázta magát, és Borkai álkeresztény fényűzésbe fulladt élete visszafordíthatatlanul ráéghet a Fideszre, amikor már nincs tétje a választásnak, most felbátorodott a gyáva függönyharcos is. Ma már beteg dolognak tartja azt, amit az ország egészséges fele első pillanattól annak tart. Most akkor érezzük magunkat megtisztelve? Meg azért is, hogy szemfényvesztésügyileg nyomozás folyik Borkai ellen? "
Jó írás!
Eladott Ország
@Horizont: tegnap, 09:24; Tudok róla. Valóban a kolozsvaros.com/ a propi szerint is "nem hiteles hírforrás", csak a KESMA (A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) a kormányzati ánusz kényeztetésében élen járó lakájmédia a "HITELES." Ez a kormányfelszopó szennylap befed mindent, mint a guanó! A fideszes bűnöző és politikai prostituált banda/szekta minden telibeszar, annak ellenére, hogy az Európai Bizottság jelentése ártalmasnak értékelte a magyar sajtószabadságra a fideszes médiabirodalom létrehozását.
168ora.hu/itthon/artalmasnak-ertekeltek-a-magyar-sajtoszabadsagra-a-fideszes-gigamedia-letrehozasat-171950
Magyarországon megszűnt a demokrácia, nem jogállam !
Horizont
@Eladott Ország: Igen igazad van. Sajnos :(
Eladott Ország
@Horizont: Ez a szarházi fidesz bűnbanda demokratikus úton már nem váltható le!
Horizont
@Eladott Ország: Lehet sehogy, mert a rendszer beivódott lent és fent.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.