Arató Gergely közölte, hogy a kormánypárti politikusok szerinte "ugyanezt csinálják Győrtől Debrecenig", mint amit Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

A magas albérletárakról, a Borkai-ügyről, a Kereskedelmi Világszervezetről (WTO) és a kormány család- és gazdaságpolitikai intézkedéseiről is szó volt kedden napirend előtt az Országgyűlésben.

Jobbik: a kormány csak retorikailag küzd a migráció ellen

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) szerint a kormány csak retorikájában küzd a migráció ellen,

közben az elmúlt években 100 ezer vendégmunkást telepített be az országba, letelepedési kötvényt biztosított idegenek tömege számára és megtűri a lakáspiacon azt, hogy EU-n kívüli külföldiek tömegével vásároljanak lakást.

Elmondta, Budapesten az eladott lakások 8,8 százaléka külföldiek tulajdonába került.

Szólt arról, hogy

a kínálat szűkölése miatt elszabadultak az albérletárak, de a kormány nem tesz semmit.

Hozzátette: a Jobbik egy lakhatási támogatási rendszer keretében 20-50 forint közötti támogatást nyújtana, illetve megadóztatná a külföldiek ingatlanvásárlását, a befolyt adóból pedig bérlakásokat építene.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a kormány – ellentétben a Jobbikkal – nem adóemelésekkel kíván problémákat megoldani, az embereket pedig nem bérlakásokba küldené, hanem biztosítja azokat a feltételeket, amellyel saját lakást vásárolhatnak.

Ezért dolgozta ki a kormány a családi otthonteremtés rendszerét – tette hozzá.

Kitért arra, hogy az idén bejelentett családvédelmi akciótervnek is van olyan része, a babaváró támogatás, amelyet lakásvásárlásra lehet felhasználni. Elmondta, támogatják a munkásszállás-felújítási programot, az egészségügyi hozzájárulás eltörlésével pedig a lakásbérleti piacot igyekeznek segíteni.

DK: a kereszténységet a kormánypártoktól kell megvédeni

"Ezt nem videóra venni beteges, hanem megcsinálni" – a Borkai-botrány is előjött ma a parlamenti ülésen

Fotó: MTI/Soós Lajos

Arató Gergely (DK) a Borkai-ügyről szólva azon véleményét hangoztatta, hogy a kormánypárti politikusok ugyanezt csinálják Győrtől Debrecenig, mint amit Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Miniszterelnök úr, ezt nem videóra venni beteges, hanem megcsinálni

- hangoztatta, hozzátéve:

ennél is betegesebb szétlopni a várost és az országot, kokainozni, nemzetközi örömlány-találkozót szervezni és utána erkölcsről, családról prédikálni.

Szerinte a Fidesz azért volt puha Borkai Zsolttal, mert valójában egyikük sem ítéli el, amit tett. Nincs bajuk a lopással, a korrupcióval, a prostituáltakkal, ezek a fideszes elit attribútumai, a lebukással van bajuk – fogalmazott.

A kereszténységet, a hívő embereket önöktől kell megvédeni, akik politikai termékké silányítják mások hitét

- jelentette ki, Máté evangéliumára utalva pedig azt mondta a kormánypártiaknak címezve: önök a kufárok.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára kifogásolta, hogy egy DK-s képviselő ad erkölcsi kioktatást, miközben a 2010 előtti kormányok voltak azok, amelyek a legkorruptabb módon kormányoztak, az ő nevükhöz fűződik "az évszázad korrupciós ügye", a 4-es metró építése.

Önök voltak azok, akik be is ismerték, hogy hazudtak – emlékeztetett.

Elmondta, a miniszterelnök elhatárolódott a történtektől.

Az az ember ma nem tagja a Fidesz-KNDP-nek

- hangsúlyozta Borkai Zsolttal kapcsolatban. Közölte, részükről ez az ügy le van zárva:

a fal egyik oldalán vagyunk mi, a másik oldalán pedig azok, akik ilyeneket tesznek

Hozzátette: az ellenzéknek is így kellene viselkednie azzal a baloldali kispesti önkormányzati képviselővel, aki egy drogbuliban arról beszél, 100 millió forintot lehet keresni az önkormányzatnál.

KDNP: Magyarország támogatja a WTO reformját

Latorcai János (KDNP) szerint a WTO csataterévé vált az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborúnak, ezért kezdődött meg 2018 őszén a kereskedelmi szervezet reformja. Hozzátette: a reformfolyamat tétje, hogy a WTO meg tudja-e őrizni kiemelt szerepét a világkereskedelem szabályozásában. Magyarországnak, mint exportorientált, nyitott gazdaságnak fontos a szabályokon alapuló, kiszámítható és nyitott nemzetközi kereskedelmi rendszer, ezért támogatja az ország a WTO reformját – mondta.

Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára jelezte, a kormány aktívan követi a WTO modernizálási folyamatát. Elmondta, Magyarország elsősorban az autóipari és elektronikai globális értékláncokba való magas fokú integráltsága miatt kitett a nemzetközi kereskedelmi folyamatnak, és exportorientált országként különösen fontos a kiszámítható, nyitott multilaterális kereskedelmi rendszer, amit a WTO garantál.

Fidesz: a frakció kész a gyermeket nevelő családok támogatásának bővítésére

Böröcz László (Fidesz) a családok megerősítéséről beszélt. Felidézte, hogy a kormány idén hirdette meg a hétpontos családvédelmi akcióprogramot, amelynek négy pontja már életbe lépett, januárban pedig a további három is hatályba lép.

Hozzátette: az intézkedések költségvetési fedezete biztosított és a Fidesz-frakció kész arra, hogy tovább bővítsék a gyermeket nevelő családok támogatásait.

Elmondta, gazdaságvédelemre azért van szükség, hogy folytatni tudják a családokat segítő intézkedéseket. A kormány akciótervének célja, hogy a magyar gazdaság az uniós átlagnál két százalékkal nagyobb mértékben növekedjen – ismertette. Szólt a Magyar falu programról, amelynek célja a falvak megerősítése, hogy az ugyanolyan civilizációs közösséget jelentsen, mint a város.

Tuzson Bence államtitkár válaszában emlékeztetett arra, az a céljuk, hogy Magyarország 2030-ra az unió egyik legélhetőbb országa legyen.

Ehhez szükséges a családok megerősítése, mert a társadalom akkor erős, ha legkisebb egysége is erős – mondta.

A falusi csokot azzal indokolta, hogy ne legyen Magyarországon kétféle állampolgár.

Közölte, a Magyar falu programra idén 150 milliárd forint áll rendelkezésre, és a program folytatódni fog.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Én is kiakadtam azon, hogy Orbán csak a videóra vételen borult ki, nem a lényegen. Muszáj neki mindig mellébeszélni!
RonaGyuri
az egy dolog, hogy az adóemelésektől tartózkodtok - szóban -, de sajnos a nyugdíjak emelését el is summantjátok!!! =))
Aki Én
,,- hangsúlyozta Borkai Zsolttal kapcsolatban. Közölte, részükről ez az ügy le van zárva"
És mi a bánatos ... van az ellopott milliárdokkal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.