Nemcsak kereskedett, de termesztett is a férfi.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 42 éves B. Zoltánnal szemben – olvasható a hatóság közleményében.

Drogdílert fogtak a rendőrök Pest megyében – videó

Fotó: police.hu

"A nyomozó hatóságnak 2019 márciusában jutott tudomására, hogy egy bagi házban ismeretlen személy kábítószert termeszt. A rendőrök az áramszolgáltatótól megtudták, hogy a kérdéses ingatlanban havonta a normál háztartási fogyasztás tízszeresét használták.

A nyomozók felderítő munkájuk során beazonosították azt a budapesti férfit, aki rendszeresen megfordult a Pest megyei településen található háznál. Elfogására a KR NNI munkatársai 2019. október 22-e estéjére bűnügyi akciót szerveztek.

A rendőrök negyed kilenckor elfogták az éppen távozni készülő B. Zoltánt, majd kutatást tartottak a házban, illetve a férfi autójában. Ennek alkalmával az ingatlanban egy 157 tőből álló, professzionálisan felszerelt marihuána ültetvényt találtak a nyomozók, valamint 17 gramm fehér színű, por állagú anyagmaradványt és növényi magokat foglaltak le. A rendőrök munkáját botanikus szakértő segítette a helyszínen.

A férfi budapesti otthonában megtartott kutatás alkalmával a lakás több pontjáról összesen 2,305 kilogramm fehér színű kábítószergyanús anyagmaradványt, 7,835 kilogramm zöld színű növényi anyagmaradványt, digitális mérlegeket, önzáró tasakokat, valamint 6,5 millió forint készpénzt foglaltak le. Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag amfetamin, valamint marihuána, feketepiaci értékük körülbelül 26,5 millió forint.

A nyomozók a férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A KR NNI a nyomozást szakértők bevonásával folytatja"

- olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok