Újabb ügyben indítványozta Varju László (DK) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél.

A Legfőbb Ügyészség pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy az MTVA székházában decemberben történtek miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta Varju László mentelmi jogának felfüggesztését.

A közleményben emlékeztettek: 2018. december 16-án – amikor tüntetés volt az MTVA székháza előtt – több országgyűlési képviselőt – kérésükre – beengedtek az épületbe. A képviselők öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni, de a biztonsági osztályvezető többször tájékoztatta őket arról, hogy az intézmény zárt, védett területnek minősülő területeire nem léphetnek be. Az országgyűlési képviselők – köztük Varju László – ezt vitatták, és azt követelték, hogy engedjék be őket az élő műsor helyszínére.

Azért, hogy a stúdióba bejuthasson, Varju László másnap délelőtt "nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, és megszorította egy biztonsági őr vádliját"

- írták a közleményben. Miután a biztonsági őrök társuk lábát kiszabadították, Varju Lászlót eltolták a stúdió ajtajától. A képviselő délután a székház első emeletén akart bemenni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlő helyiségek és a hírszerkesztőség ajtói nyíltak – ismertették a részleteket.

Hozzátették: mivel a férfi többszöri felszólításra sem távozott és erőszakosan ellenállt, testi kényszert alkalmaztak ellene.

Varju László ekkor a földre feküdt, elkapta, majd kihúzta egy biztonsági őr lábát, ennek következtében a férfi a földre esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az országgyűlési képviselő cselekménye garázdaság vétségének, valamint súlyos testi sértés bűntettének felel meg, de a büntetőeljárás lefolytatása csak az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén lehetséges – olvasható a közleményben.

Az Index az ügy kapcsán emlékeztet: az év elején kiszivárgott videófelvételen látható, hogy mi történt Varju Lászlóval az MTVA székházában. Eszerint a képviselőt fegyveres biztonsági őrök a földre vitték. A 444-hez eljutott felvételen azt is látható, hogy Varjut négy-öt biztonsági ember igyekezett kivonszolni a helyiségből.

Az alábbi videót a 444 szerkesztette:

Az Országgyűlés hétfőn egy másik ügyben már felfüggesztette Varju László mentelmi jogát.

A legfőbb ügyész ezt a lépést azért indítványozta, mert az ügyészség gyanúja szerint a Demokratikus Koalíció politikusa a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

Forrás: MTI, Index

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A DK és Varjó nagyon a bögyében van a rezsimnek!!! Nem normális ez az ügyészség!!! Minden eddig látott felvételen Varjút, húzzák, nyúzzák. Mellesleg egyedül nem is lett volna képtelen elbánni a biztonságiakkal, ha igen, akkor a biztonságiakat kellene lecserélni!!! Ez egy kirakat per, aminek semmi köze a valósághoz!!!
Bezzeg a fideszes gyökér ellen semmi, aki megvert szintén egy DK-s nőt!!! Bravó, így tovább a lenini úton!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ez ffi munka volt egy volt bányásszal szemben, öten egy ellen!
.
Miközben a nemzet Petyája elvesztette arányérzékét!!!
.
Röhej!!!
Jozefina
A DK és Varjó nagyon a bögyében van a rezsimnek!!! Nem normális ez az ügyészség!!! Minden eddig látott felvételen Varjút, húzzák, nyúzzák. Mellesleg egyedül nem is lett volna képtelen elbánni a biztonságiakkal, ha igen, akkor a biztonságiakat kellene lecserélni!!! Ez egy kirakat per, aminek semmi köze a valósághoz!!!
Bezzeg a fideszes gyökér ellen semmi, aki megvert szintén egy DK-s nőt!!! Bravó, így tovább a lenini úton!!!
solidedge
Mint ahogy várható volt beköszöntött a Rákosi korszak. Tudhattuk hogy a választás kudarca után a Fidesz ütni-vágni fog akit csak elérhet az ellenzéki oldalon. A Fidesz így lett hazánk szégyenfoltja, egy véres szájú félelmet keltő falka.
Klubtag
@Jozefina: ...és Varga Judit ezt a jogállamot megfelelőnek tartja és nem érti az EU-s kifogásokat.
Hát lehet, hogy jó női focista, lehet, hogy négy nyelven beszél, lehet, hogy tiszteletreméltó családanya, de mint igazságügyér silányka...persze ezért lett erre a posztra felkérve.
nemfideszes
Kezdjük ott, már az törvénytelen, hogy egy képviselőt ki akarnak dobni a közpénzen fenntartott TV épületéből. A képviselőnek többek közt az is a dolga, hogy ellenőrizze mire költik az adófizetők pénzét... az, hogy a biztonsági őr guggoló helyzetből, a szemmel is jól látható hájas, azaz jól párnázott seggével földre huppanva 8 napon túl gyógyuló sérülést szerez, az a mese kategóriába tartozik...
Eladott Ország
Az ügyészség bassza meg magát, ilyen egy alja munkát végző rohadékok nincsenek más EU-s országban az biztos.
Így néz ki egy koncepciós pártállami eljárás. Öten rángatnak taposnak egy mentelmi joggal rendelkező képviselőt, de nem a bűncselekményt elkövető őrök, hanem a sértett ellen indítanak eljárást.
uploads.disquscdn.com/images/bffd67cc0520b2540b0146175410cafb622b76bb3c5a7131ec13695ac5ca5df0.gif?w=600&h=270
Főlökött
Az állítólagos - közpénzből igen csak jól dotált Polt Péternek nincs jobb dolga ? Avagy nem tudja, hogy védje a Fidess-rendszert ? Jobb lenne ha elgondolkodna ténykedésein...

De kezdjük az elején, a bíróság megállapította, hogy törvénytelenül járt el a biztonsági szolgálat, amikor képviselők ténykedését korlátozták.
Tehát törvénytelen volt a biztonsági szolgálat akkori ténykedése.

Ezek alapján tényleg komoly, hogy "elkapta, majd kihúzta egy biztonsági őr lábát, ennek következtében a férfi a földre esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett" ?? Egy törvénysértő eljárás kivitelezése közben, az elkövető megsérül és a sértett -> akji ellen törvénytelenül léptek fel, Ő lenne a gyanúsított ??

Főügyész inkább menjen el kapálni, annak több értelme lenne! De amit Ő és anyuci összehoznak egy hónapban, nem szorul rá, csak egyet felednek el, hogy közpénzből dotáltak mindketten !
Madácsi Pali
A jó büdös fideszes k. anyjukat! Hazánk nemzetközi megítélése már így is a búvár béka hátsója alatt van miattuk. Mit várnak nem kerül az ügy nemzetközi szintre, a fityf@szok túlzott sajtószabadságával? O1G végképp el ásta magát az unióban, csak sajnos a CDU nem őket akarja kilökni a néppártból, hanem hazánkat az EU-ból. Remélem az ellenzéki képviselők ezt megakadályozzák!
Borsodi
Ez a törvény Magyarországon,aki narancsos ártatlan Varjú meg bűnös.Amit nem értek,milyen alapon nyúltak hozzá a biztonságiak? A biztonságiak követtek el testi sértést,és személyes szabadságában korlátozták Varjút akinek mentelmi joga volt.Ez az Ország annyira keresztény mint amennyire jogállam.
terlasz
Ilyenek ezek a varnyúk, sértegetik a testet!
Béla333
Tudom: Varjú az orrával jól megrúgta az őr térdét!
kereső
Érik az újabb " Tátrai-Császy" ügy??? Már a megfogalmazás is - "követhetett el"- hely ügyészek, és magyar gazságszolgáltatás! Lesz-e még gerinces biró közöttetek?
Eladott Ország
@Klubtag: ma, 08:33; Költői kérdés: Mészáros-KESMA médiaholdingra ( Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) nem szoktál hivatkozni?! Azt írja a drága rendőrség a Microsoft korrupciós botrányról : "A médiamegjelenés felelősséggel jár. Nem lehet légből kapott, megalapozatlan kijelentéseket tényszerűnek beállítani; a véleménynyilvánítás szabadsága mögé bújva alaptalan vádaskodásokat megfogalmazni."
Klubtag
@Eladott Ország: ...az már csak úgy működik nálam, hogy ha számos alkalommal (szinte állandó jelleggel) bizonyos médiákokban olyan cikkek jelennek meg, melyek tényszerűen nem igazak - mert mondjuk
"közeliek" és nemhogy tapasztalataim szerint, de még sajtóperben is elmarasztalják és kártérítésre kötelezik rendre őket - azokat ugyan elolvasom néha-néha, de hivatkozni rá, csak mint elrettentő példára szoktam, terjeszteni meg aztán végképp nem...:o)))
Inkább maradok az eddig bevált értékrendem szerinti médiák preferálásánál.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:14; Kétség nem férhet hozzá, hogy Kövér László politikai pályafutása, a lassan klasszikussá váló idézeteivel a kötéltől a genetikázásáson át a totalitárius liberalizmusig, pontosan úgy néz ki, mint egy beteg kórlapja valamelyik elmeosztályról. Ezen kívül kevés kommunista van a közéletben, aki közvetlenül az MSZMP KB egyik intézetéből érkezett, de olyan csak egy, aki semmit nem változtatott a kommunista mentalitásán, és azt Kövér Lászlónak hívják.
nepszava.us/kover-gyakorlo-elmebeteg-es-kommunista/
Eladott Ország
@Pegero: Kövér elvtárs! A miniszterelnök sem az őfelsége, hanem egy közönséges bűnöző, akit el fogunk számoltatni
olkt.hu/kover-elvtars-a-miniszterelnok-sem-az-ofelsege-hanem-egy-kozonseges-bunozo-akit-el-fogunk-szamoltatni/
Eladott Ország
@Pegero: A skizofrénia szériatartozék és alapkövetelmény a Fideszben a gátlástalanság mellett. Az ország közéletének egyetlen hivatalos kommunistája kommunistázza azokat, akik az EP-ben jogállami normákat kérnek számon a kommunista diktatúra felszámolása után fasiszta diktatúrát bevezető volt párttagokon és KISZ-titkárokon. Magyarország az elmeorvosoknak kivételes szakmai terep, valóságos paradicsom. Kövér ezen belül unikális darab, sehol nem található mintapéldánya a gyakorló elmebeteg kommunistának.
nepszava.us/kover-gyakorlo-elmebeteg-es-kommunista/
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:29; Van egy Kövér László nevű ember, aki soha nem tudott és soha nem is fog tudni kivergődni a lánctalpas tahóság öröklött sötétségéből, de úgy kellene tennie, mintha államférfi lenne. Ez annyira megy neki, mint elefántnak a piruett. Ezért – vagy másért – végtelenül megkeseredett és gyűlölködő, ráadásul egy velejéig korrupt és teljesen szélsőjobboldali pártot kell képviselnie úgy, hogy lényegében nincs mentség a kormány viselkedésére, egyedül a mutogatás marad a másikra, hogy az is lopott. Ez azért nem igazán szilárd erkölcsi alap semmire.Végül pedig Kövér pontosan láthatja belülről, amit kifelé titkolni igyekeznek, bár egyre kevesebb sikerrel. Orbán teljesen instabil lett, a Fidesz-kormány viszont nélküle percek alatt borulna, mert a hataloméhes feltörekvő senkik elharapnák egymás torkát a pozícióért, ráadásul a szavazóbázis nem a Fideszre, hanem A Viktorra van kihegyezve. A szekta csak a szektavezérrel működik, máshogyan nem.Anno a cocializmus boldog éveiben a munkás-paraszt származás volt a menő. Az ilyenek viselkedése időnként hagyhatott némi kívánnivalót maga után. De magasabb pozíciókba kerülve nem szégyelltek tanulni, és elhagyni esetleges kínos szokásokat. Nem véletlen, hogy a Parlamentben is volt protokollszakértő, illemtanár, aki tanította az elvtársakat. A mostani tahók erre-úgymond-nincsenek rászorulva, ők minden tudnak, amit meg nem, az úgyis csak valami lipsi ármány. Elképesztő, hogy egy európai ország közjogi méltóságai még egy hajdani gazdag parasztot is szégyenbe hoznának a bugrisságukkal. Pedig ők már állítólag polgári családok jól nevelt csemetéi. Ja...
Sámannus
Van mist rejtegetni, mert az MTV teli van putyin csicskával, és propagandistával, akár csak a neten elszaporodtak. Ide is bekerült néhányuk, akik szemtelenek, mint a legyek
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:43; Az ellentengernagy nagybányai Horthy Miklós kormányzó és az 1918-as őszirózsás forradalom vörös katonájának unokája ugyanazt az emlékművet avatja?!... A hasonlóság félelmetes! Egy Hitlerrel pöffeszkedő alak aki koldussá tett 3 millió magyart ( most több van!) a többi mocskosságáról most ne is beszéljünk és ez a szarrágó tetves kisz titkár aki kötelet ígért a budapestieknek! Remélem megkapja!
scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/76697304_2564830783562595_7853588188839804928_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_oc=AQkSFF1RTPQhHUCHI1Z7rCbMnmyIzt1pkaA2hy5lja3Nqj3aHnR4mMVkjcRW_twd7JA&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=78372555451eaf76b59be5f1610ab10c&oe=5E507B3A
advocat
Mivel? Azért egy országgyűlési képviselő sok helyre bemehet. Ja! A magyar titok televízió! Mármint 80 milliárdos, hogy milyen a műsoruk? Miért nem tekinthetnek be? Végül is őket is a mi adónkból fizetik. Ennyi azért engedtessék meg! Az ellenzéknek is tekinthető 52 %-tól.
Eladott Ország
@advocat: Csak a pontosság kedvéért,a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2019-es költségvetési javaslata alapján a közszolgálati média 92,6 milliárd forintból gazdálkodhat. De lesz az 100 milliárd forint is, meg amiről nem tudunk. Úgysem tudja senki sem leellenőrizni ezt rohadt bűnbandát!
444.hu/2018/10/12/926-milliard-forint-a-kozmedia-jovo-evi-koltsegvetese
Eladott Ország
@Gáon Mordehaj: ma, 08:52; uploads.disquscdn.com/images/9af39bc824d723cf0dd7a9ad74f4695681c0de480bbd0a8cc6e54f13770d0ed4.gif?w=600&h=286
A köztévé az adófizetők pénzéből működik, az adófizetők tartják fenn. Annak költségeit ugyanúgy állják az MSZP, DK vagy Momentum szavazók, mint a fidesz szavazói. Az hivatalosan nem egy párttévé, ezért semmi jogunk nincs ahhoz – sem a vezetőségnek, sem pedig a parancsra akár fizikai erőszakot is alkalmazó biztonsági embereknek, hogy onnan magyarok által megválasztott képviselőket csak úgy kidobjanak az utcára. Az, ami az MTVA székházában tavaly decemberben történt példa nélküli, nem véletlen, hogy a külföldi sajtó is foglalkozott vele. Ilyet ugyanis még a balkáni országokban sem igen látni, nemhogy egy európai uniós állam fővárosában. A tavalyi eseményekért fejeknek kellett volna hullaniuk – a vezetőség részéről –, de nyilván ott, ahol egy hivatásos hírhamisító a vezető, ott ilyen elő sem fordulhat. Polt Péter a nemzet szégyeneként folytatja azt, amit évekkel ezelőtt megkezdett, és Orbán parancsára próbálja elhallgattatni az ellenzéket. Koncepciós perekkel próbálják elérni, hogy megriadjanak a hatalomtól. Az embereknek – még ha lassan is – kezd elegük lenni a NER-ből. Legyen is bármi a bírósági döntés – nem lepne meg, ha Varjut elítélnék, hiszen független bírót elég nehéz találni manapság –, az már csak olaj lesz a tűzre. A hatalom túllépett egy bizonyos határt és ahelyett, hogy megfontolná a következő lépéseit, eszetlenül tovább masírozik a nép ellenében. Legkésőbb egy nemzetközi bíróság meg fogja állapítani a törvénysértést, az összes állami résztvevő bűnösségét, Varju kártérítésre jogosultságát, sőt valószínűleg az erőszakkal fellépők büntetőjogi felelősségét is. Ideje lenne, ugyanis ez tarthatná vissza kizárólag az ilyen bérenceket a gondolkodás nélküli parancsteljesítéstől. arjunak, kizárólag a bűnösök saját vagyonából kelljen kifizetni ezt a kártérítést. Legyen már következménye a gátlástalan hatalomgyakorlásuknak!
Eladott Ország
@Pegero: A nép fogja leváltan a fideszt, a többség és börtönben rohadnak meg!
Nessy
Követhetett el... Már elnézést t. ügyészség! Ott a video, de az elejétől nézzék, ha lehet. Gondolom a biztonsági őr fenékre esett, amiről biztos vettek látleletet a traumán, amikor bevitte a mentő, vagy valaki kocsival.
Most akkor, hol, mije, mennyire sérült a biztonsági őrnek? Kell lenni diagnózisnak,Rtg felvételnek, ami eldönti, hogy zúzódást szenvedett, vagy csontja megrepedt, esetleg eltört. Ez tény, nem találgatás! Vagy nem tiszta az ügy!
Nessy
Tessék mondani a tények senkit nem zavarnak? Súlyosan sérült a négyből egy izomkolosszus, vagy csak könnyebben? Ha seggre esett, akkor a zúzódás és a kék foltok valóban nyolc nap után "gyógyulnak", de ha ez őt súlyosan érinti, akkor ne menjen biztonsági őrnek, hanem áruljon perecet a Ligetben.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 17:50; Bede-Fazekas Zsolt, meg ki a f@szom?! Azért kell ismernem, mert együtt jártatok a fidelias egyetemre, anyád marhája!
i.imgflip.com/3b7wzq.jpg
kissé felnőttem
követett el vagy követhetett el nem UGYANAZ. egymaga megvert 5-6 DELI legényt pedig a fotók videók mást mutattak, Ja kell egy bünbak is polpovicsnak? és a képviselői jog az feledésbe ahogy bánnak a képviselőkkel vagy pintyőke van mögöttük
Lepényleső
Hol a világban van olyan,hogy a földön fekvő egy fő követi el a garázdaságot négy-öt ember sérelmére?
Bár ez a nagyot álmodók hazája,de ennek ellenére ebből nagyon kilóg a lólába?
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 18:53;Magyarországon hamarosan, már csak a Szabad Európa Rádiót ( SZER) fogjuk hallgatni, annyira szétb@szta jogállamot, a fidesz! Bede- Fazekas Zsoltot meg leszarom, veled együtt!
Magyarországra is jutna abból a 770,3 millió dolláros alapból, amelyet a kelet-európai és ázsiai demokráciák erősítésére szánnak Washingtonban, és amelynek egy részéből újraindítanák a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adását is.
media1.hu/2019/06/12/visszaterhet-magyarorszagra-a-szabad-europa-radio/
i.pinimg.com/564x/fb/47/11/fb471198405ffec44f0bc62bb309f47a.jpg
Eladott Ország
@Pegero: A SZER bevezetése sajnos napirenden van, te fideszes faszszopó szarházi geciláda! Lógni fogtok b@zdmeg!
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2139/5995/original.jpg?w=600&h

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.