Jól vannak a debreceni négyes ikrek.

Megszólalt a debreceni négyes ikrek anyukája – fotó

Nagy Anna, Nagy Panna, Nagy Anita és Nagy Richárd négyes ikrek a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2019. október 28-án. A gyermekek mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, és a terhesség 32. hetében születtek meg császármetszéssel október 24-én este. MTI/Czeglédi Zsolt

Jól vannak, szépen fejlődnek a debreceni női klinikán csütörtök este született négyes ikrek – számoltak be az orvosok és a szülők hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A szülőknek a négyes ikrek az első gyermekeik. A három lány és a kisfiú – Panna, Anita, Anna és Richárd – 1230 és 1750 gramm közötti súllyal született, valamennyien egészségesek.

Lampé Rudolf, a klinika megbízott igazgatója emlékeztetett arra, hogy a debreceni intézményben legutóbb három, azt megelőzően harminc éve születtek négyes ikrek. A babák jó állapotban vannak – közölte.

Megjegyezte, hogy a Debreceni Egyetem (DE) szülészeti és nőgyógyászati klinikája 1992-ben, Európában elsőként kapta meg a bababarát címet, aminek azóta is folyamatosan megfelel.

Sápy Tamás adjunktus, a 26 éves, Békés megyében élő édesanya kezelőorvosa elmondta:

a kismamát a terhesség 28. hetében vették fel a klinikára, s a magzatokkal együtt folyamatosan monitorozták.

Mindvégig jó állapotban voltak, a szülés spontán indult meg a 32. héten, az újszülötteket császármetszéssel segítették világra – magyarázta. A szakember hozzátette: az újszülöttek jelenleg a szubintenzív osztályon vannak inkubátorban, de hamarosan együtt lehetnek majd az édesanyjukkal.

Megszólalt a debreceni négyes ikrek anyukája – fotó

Nagyné Kozák Anita és férje, Nagy Richárd a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született négyes ikrek szülei, valamint Lampé Rudolf, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója és Sápy Tamás adjunktus az intézmény folyosóján 2019. október 28-án. Négyes ikrek születtek a klinikán október 24-én este, akik mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, és a terhesség 32. hetében jöttek a világra császármetszéssel. MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy boldogság a négy baba

- mondta az újságíróknak az édesanya. Nagyné Kozák Anita azt is elárulta,

hamar megegyeztek a gyerekek nevéről: Richárd és Anita a szülők nevét kapta, de Anna és Panna nevéről is gyorsan döntöttek a férjével.

"Felkészülünk, hogy minél jobb szülők lehessünk" – mondta az édesapa. Nagy Richárd jelezte: Békés megyei otthonukban már előkészítették a négy kiságyat, és a segítők, a szülők, rokonok, barátok is készen állnak az új családtagok fogadására.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Azért gondolja végig, minden fiatal, ha ekkora áldás éri egy csapásra, lehet, hogy nem annak a hatalmas összegnek az elköltése lesz a fő gondja , amit a kormány ömleszt rájuk babaváró hitel CSOK, és adókedvezmény formájában. Mert egyszerre két csapást elviselni fiatal szülőként nem semmi ám!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.