Jól vannak a debreceni négyes ikrek.

Megszólalt a debreceni négyes ikrek anyukája – fotó

Nagy Anna, Nagy Panna, Nagy Anita és Nagy Richárd négyes ikrek a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2019. október 28-án. A gyermekek mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, és a terhesség 32. hetében születtek meg császármetszéssel október 24-én este. MTI/Czeglédi Zsolt

Jól vannak, szépen fejlődnek a debreceni női klinikán csütörtök este született négyes ikrek – számoltak be az orvosok és a szülők hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A szülőknek a négyes ikrek az első gyermekeik. A három lány és a kisfiú – Panna, Anita, Anna és Richárd – 1230 és 1750 gramm közötti súllyal született, valamennyien egészségesek.

Lampé Rudolf, a klinika megbízott igazgatója emlékeztetett arra, hogy a debreceni intézményben legutóbb három, azt megelőzően harminc éve születtek négyes ikrek. A babák jó állapotban vannak – közölte.

Megjegyezte, hogy a Debreceni Egyetem (DE) szülészeti és nőgyógyászati klinikája 1992-ben, Európában elsőként kapta meg a bababarát címet, aminek azóta is folyamatosan megfelel.

Sápy Tamás adjunktus, a 26 éves, Békés megyében élő édesanya kezelőorvosa elmondta:

a kismamát a terhesség 28. hetében vették fel a klinikára, s a magzatokkal együtt folyamatosan monitorozták.

Mindvégig jó állapotban voltak, a szülés spontán indult meg a 32. héten, az újszülötteket császármetszéssel segítették világra – magyarázta. A szakember hozzátette: az újszülöttek jelenleg a szubintenzív osztályon vannak inkubátorban, de hamarosan együtt lehetnek majd az édesanyjukkal.

Megszólalt a debreceni négyes ikrek anyukája – fotó

Nagyné Kozák Anita és férje, Nagy Richárd a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született négyes ikrek szülei, valamint Lampé Rudolf, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója és Sápy Tamás adjunktus az intézmény folyosóján 2019. október 28-án. Négyes ikrek születtek a klinikán október 24-én este, akik mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, és a terhesség 32. hetében jöttek a világra császármetszéssel. MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy boldogság a négy baba

- mondta az újságíróknak az édesanya. Nagyné Kozák Anita azt is elárulta,

hamar megegyeztek a gyerekek nevéről: Richárd és Anita a szülők nevét kapta, de Anna és Panna nevéről is gyorsan döntöttek a férjével.

"Felkészülünk, hogy minél jobb szülők lehessünk" – mondta az édesapa. Nagy Richárd jelezte: Békés megyei otthonukban már előkészítették a négy kiságyat, és a segítők, a szülők, rokonok, barátok is készen állnak az új családtagok fogadására.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Nagyon jó egészséget nekik!

Én úgy tudtam csak 2 megtermékenyített petesejtet ültetnek be...
Horizont
@tichatbuck: legalább itt ne hirdess már te rohadt szemétláda.
nezelodo
Azért gondolja végig, minden fiatal, ha ekkora áldás éri egy csapásra, lehet, hogy nem annak a hatalmas összegnek az elköltése lesz a fő gondja , amit a kormány ömleszt rájuk babaváró hitel CSOK, és adókedvezmény formájában. Mert egyszerre két csapást elviselni fiatal szülőként nem semmi ám!
Horizont
Ez hihetetlen de inszeminációval fogantak meg négyen egyszerre. Ez egy csoda :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok