Pesterzsébeten az MSZP és a DK első intézkedésként húsz százalékkal megemelte az önkormányzati képviselők bérét, illetve az ellenzéki érdekszövetségből azonnal kihátráló Momentum Mozgalom helyére álló Jobbikot városházi pozíciókhoz juttatta – írja a Magyar Nemzet.

411 ezer forintra emelték a képviselők bérét Pesterzsébeten, a Momentum kiszállt az ellenzéki együttműködésbőlFotó: Facebook / Somodi Klára

Pesterzsébeten a képviselő-testület baloldali többsége a múlt csütörtöki alakuló ülésen húszszázalékos fizetésemelést szavazott meg magának, amivel a képviselők bruttó bére 411 ezer forintra nőtt.

A lapnak nyilatkozó Fidesz-KDNP-képviselők elhatárolódtak az ellenzékiek által hozott döntéstől,

és hangsúlyozták, hogy az eredetileg 5, 10, illetve 15 százalékos emelésekről készített javaslatokat módosította felfelé a baloldal.

Az MSZP és a DK az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik képviselőinek a támogatásával tudta felsrófolni a béremelést. Cserébe a Párbeszéd négy, az LMP három, a Jobbik két külsős bizottsági helyet kapott, plusz a Jobbikot még egy tanácsnoki pozícióval is kifizették – fogalmaz a lap.

A XX. kerületi ellenzéki érdekszövetségben a Jobbik a Momentum Mozgalom helyét is átvette.

„Azt tapasztaltuk, hogy a partneri viszony a választásokat követően megbomlott. Az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusát a Momentum Mozgalom nem tudja magáévá tenni, így az önkormányzat közös irányításának nem láttuk érdemi lehetőségét, a felkínált bizottsági elnöki tisztségeket nem vállaltuk el”

– írta a Momentum helyi szervezetének közösségi oldalán Somodi Klára és Szőnyi Attila önkormányzati képviselő.

(MTI)

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
Azért ezeknek is jó vastag bőr van a pofájukon!!!
Egy percet nem dolgoztak; és ez volt az
első és legfontosabb napirendi pont!!!
Szégyelljétek msgatokat !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Az MSZP és a DK!
Mint a hiénák cuppannak rá a potyára! 20% emelés!
Nemrég még teli torokból szidták ők is (jogosan) a Fideszt hasonló ügyek miatt, most nekik is az az első, hogy jól megnyomják a saját pénzüket!
Józsipapa
Azért ezeknek is jó vastag bőr van a pofájukon!!!
Egy percet nem dolgoztak; és ez volt az
első és legfontosabb napirendi pont!!!
Szégyelljétek msgatokat !!!
Béla333
A Momentum képviselői szimpatikusan döntöttek!
Kellemesen csalódtam bennük!
Jozefina
A 20 %-os béremelést nem tartom helyesnek, vissza kellene vonniuk!!! Ugyanakkor a momentum lépését sem. Ilyen helyzetben nem meg hátrálni, kilépni kell, hanem testületen belül felemelni a szavukat. Vagy azért léptek ki, mert nem volt közülük senki, aki szakmailag megfelelt volna a feladatoknak???
Béla333
@Pegero: 20.27
Ha humoristaként akarnál megélni, akkor lehet hogy éhen halnál. De ne add fel! Még javulhatsz!
relatív
Pesterzsébetet a fidesz nyerte !!! ( már jó előre lepaktált - lefizette - a volt/új polgármesterrel ) , most pedig " mossák kezüket " ?!
Béla333
@Pegero: 20.43
Igazad van! Törd csak a fejed! Csak be ne törd...
F_Viktor
@Pegero: Neked kuss van, ezek a marhák ugyanazt tették, mint az összes fityesz katona tett 2010 óta!
Felháborodnunk nekünk, ellenzéki szavazóknak van csak jogunk!
reagens
@F_Viktor: Mihez van neked jogod? Felháborodni? Mert nyomorult kapzsi bandára szavaztatok? :-))))))))
Ne rájuk haragudj hanem magadra. Hittél ezeknek? :-)))) Ők a tieitek! :-)))))
F_Viktor
@reagens: Köcsög pocok, majd ha ők is kormányszinten lopják szét az országot, akkor elzavarjuk őket is a halál farkára, ahogyan tesszük veletek!
reagens
@F_Viktor: Hamarabb fogsz te iszkolni! Ez a tolvaj banda már két hét alatt lejáratta magát. Még téged is felül múltak nyomi! :-)))))))
Nagy szó ez ugye? :-)
Nyírfa
Ez a hír egyelőre a Propeller tálalása. Figyeljetek arra, amit relatív írt!
Sámannus
Elég populista hozzáállás.
Mondjuk, ha nem csinyáják a fityeszes umbuldákat, ez az olcsóbbik változat.
Bár nékem így is csattog a farkam a röhögéstől amikor durbincs, pegeró elkezdi a, vagy a reagens kutyúló. Kár áztatni az új vezetést A 411kilós fizu éppen az átlag fölé ér nettóban. Kár ezen görcsölni. Ha majd ők készülnek a választásra lecsökkentik majd a következő garnitúrának tízforintra. Ha nem emelnek máris bizonyított, hogy kilopják a közösből.
Nincs itt semmi látnivaló, el lehet húzni a búsba.
F_Viktor
@reagens: Pocok, jóslásból sem fogsz megélni, de a bértollnokságodnak is hamarosan befellegzik :-)))
Készülj fel, hogy el kell menned dolgozni, te G! A böri-munkát is fizetik ám...
F_Viktor
@Nyírfa: hvg.hu és az index.hu is megírta
Nyírfa
@F_Viktor: Tájékozódom, és utána megírom, mit gondolok.
Sámannus
@Béla333: A Momentumban még kevés a tapasztalat. Ebben az esetben elhamarkodottan döntöttek.
@F_Viktor: Egy újság felelősség nélkül háborog, maguk sem tudják mit miért tesznek Sok cikkük csak légből kapott hablaty.
Sámannus
Ez a cikk is hemzseg a bennfentesnek látszó lódításoktól, és az elmaradhatatlan következtetésekből. Nyilván a fityfasz most elhúz a jó fenébe, ahol most ingyen krumplit ehetnek, mert ez jár nekik
jáj de szimpatikusak így lógó orrokkal.
reagens
@F_Viktor: Olvass utánna hogy mi az az idegenrendészeti eljárás! Jó ha tisztán látsz nyomi!,:-)))))))))
justhpeter
Így kell minden ellenzéki dolgot aláásni ! Gratulálok.
silber13
@reagens: gyd már a rendészeti baromágaidat! Kiröhög mindenki te kis jogtudós!:-)))))))
F_Viktor
@reagens: Szittyós, megártott a kannás bor? :-PP
reagens
@F_Viktor: Majd megtudod migráncs. :-)))))))
F_Viktor
@reagens: Ó, te farok pippantó kretén, nyomi vagy, fogalmad sincs milyen jó élete van egy migráncsnak :-)))
reagens
@F_Viktor: Majd futás közben is ezzel vigasztald magad nyomi! :-)))))))))))
Nyírfa
@F_Viktor: okt. 28. 22.38

Nagy hiba az utolsó öt percben benyújtani bármilyen javaslatot is, hiszen nincs idő sem átgondolni a javaslat tárgyát, sem egyeztetni az azzal kapcsolatos álláspontokat.
Hogy ez ráadásul a saját fizetésemelésükről szólt, sajnos, az önérdek érvényesítésének mohóságára vall.
És, ha csak ez lenne a probléma. De van más is, ám arról a Momentum hallgat.

Reméltem, hogy találok enyhítő körülményt, de nem.
Nyírfa
@Sámannus: Nem a 411 ezer a sok, a mód, ahogyan intézték, az nagyon szerencsétlen.
Sámannus
@Nyírfa: Szerintem a többi intézkedésüket senki nem fújja fel, mert az már mellettük szólna jó demagóg fogás, ha kiemelnek valamit, és azt a lovat ütik amelyik húz Ha van is árnyalatnyi hiba azt is fel lehet fújni. De még így is nyertünk, ha a fidesz kevesebbet tud lopni legalább itt. Számunkra az elmúlt tíz évet soha nem tudjuk bepótolni. Akkora katasztrófa volt az országnak, és csak ez után jön még a legnagyobb veszteség. Félő hogy a maradék csendes alkotó közösségek felszámolása fog kiteljesedni. Ezek minden felszednek, ami itt mozdítható.
Ne számítson senki civilizált kapcsolatokra. Putyin ugyan azt csinálja most mint amit az orosz hadsereg."Davájcsaszü" daváj daváj tolvajtempóban.
F_Viktor
@reagens: Írod:
" Majd futás közben is ezzel vigasztald magad..."

Köcsög, van egy varázsmondatom: I am political refugee, I hate political system of the orbán.
S mindjárt mindenki haver :-)))
F_Viktor
@Nyírfa: Írod:
"Reméltem, hogy találok enyhítő körülményt, de nem."

Szintén
Nyírfa
@Sámannus: Fennáll a veszélye annak, amit mondasz. Mégis, úgy érzem, elindult az a folyamat, amelynek egyik ága az ellenzék egyre tudatosabb ellenállása, paralel építkezése, egy másik ága az állampolgárok meneküléséé, egyre többen fogják itt hagyni az országot, és van egy számottevő tömeggel rendelkező leágazás is, ide tartoznak azok, akik ijedtükben , hogy esetleg orosz-kínai tartománnyá válunk, az ellenzék mellé felsorakozva a Nyugat felé fordulnak.
Nem tudom, mikorra, talán 1-2 évtized, de a helyére fog kerülni az ország.
Közben azért lesz sok minden, balhék, amelyek visszafelé elsülve az ellenzék előretörését segítik, és a most megnyert településeken egy sor haladó intézkedéssel új társadalmi modell készül.

Pesterzsébetről: csatlakoztak azokhoz a kerületekhez, amelyek leállították a kilakoltatásokat. Ez nagyon fontos!
Sámannus
@F_Viktor: Ki tudja hány zászlóalj migráns specnazos szorítja orbán herezacskóját. Azt féltve fogdossa állandóan hogy megvan e még. Orbán olyan törököket is hozathat akik szintén harcolhatnak is. Miközben minket fenyeget, maga ezt használja fel ellenünk. Kiszámíthatatlan, milyen manipulációra képesek ezek a hatalmak, ha ellenük fordulnak
F_Viktor
@Sámannus: Nerm te, nem én hívtam ide ezeket a harcoló alakulatokat, ha megfogták (orbán tőkeit), akkor vigyék is haza.
Nyírfa
Nem tudok nem a KGB-re gondolni, ha meglátom Putyint. És, ha KGB, akkor profi gyilkosok. És Orbán az egyik figura az orosz játszmában.Hátborzongató.
reagens
@F_Viktor: Gyakorold a kocogást mert futni fogsz nyomi antimagyar.
karma1
Ez az egesz hir egy kalap szamoca... Senki nem erositette meg, viszont az MTI - a fo szarkevero-hazugsaggyarto kozponti hirharsona allitja ezt...
karma1
@Józsipapa: Ne doljetek be ellenorzes nelkul minden baromsagnak! Foleg Te ne! Te egy okos, ertelmes ember vagy, most bedolnel egy magyar nemzetes, mti-s alhirnek? SEHOL nincs mashol nyoma, csak ebben a ket hazugsaggyarban. Es erdekes modon a Momentum oldalan SEHOL sem lehet olvasni, hogy ok kileptek volna a pesterzsebeti egyuttmukodesbol. Pedig ha valahol, akkor a part hivatalos oldalan ennek a nagyon fontos lepesnek kellene, hogy nyoma legyen - de NINCS!
Szoval senki nem emelt fizetseget, es senki nem lepett ki az osszefogasbol! Ez az alhir ( lanykori neve'n: hazugsag) pont arra jo - es latom, Nalatok mar a celjat is elerte - , hogy azokat a valasztokat, akik eloszor emeltek fel a segguket a fotelbol, es azonnal az ellenzekre is szavaztak, azok most elbizonytalanodjanak, hogy azt mondhassak "A', nem volt erdemes elmenni szavazni, mert ezek sem kulonben".
Hat meg kell nezni az egyeb hireket is, legfokeppen az interneten. Azt meg nem tudjak annyira eltolni, mint az ujsagot, tv-t, radiot, amit szinte mar csak a fidesz birtokol (es a hivatalos hir egyenesen az MTI-tol jon - mashonnan nem is johet)
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Gyakorold a kocogást mert futni fogsz..."

Szarosorrú, te viszont ülni fogsz... Éveket :-)))))
Desischado
@reagens: Bocsi, téves lájk!
Húzzál már el a bánatos csába!
ara számítani lehetett, hogy a fidesz banda, ahol lehet, mindenütt alátesz az ellenzéknek. Ezt talán most nem kellett volna, de legalább van min csámcsogni a trolloknak. De ne örüljetek, tibi, mert ez nem állítja meg a dominó effektust. Elkezdődött a fidesznek a lejtmenet végre!
SystemError
Mint első intézkedés valóban pofátlan, mint kereset már nem tartom kiugrónak a csábító korrupció mellett. Nyilván itt eddig nem csak ebből éltek...Én amúgy kifejezettem támogatom a piaci béreket a zéró toleranciás korrupció mellett, de hát ebben az országban ilyet még egyik kormány alatt sem láttunk...:)
36
Pedig az ellenzék az igazi keresztény és szociálisan érzékeny...ja nem. A szentek keze, ugye...

Már megint az örök igazság: "A japán ember arra szavaz, akit a legjobban tisztel. A német, a legjobb szakemberre. A magyar pedig, arra akit szidni akar."
reagens
@F_Viktor: Kocogj csak. Legyél edzésben köcsög!
:-)))))))) Bizony, kényelmes cipőd legyen. Persze csak azután mikor kiszabadultál!
reagens
@Desischado: Törődtem én a te sz@ros nézeteiddel vagy véleményeddel? Zavart engem, hogy te kinek drukkolsz és ezt hogy írod meg?
Mi az tetves kínodért foglalkozol velem ha csak oda ugatni tudsz de egy értelmes szavad sincs? Foglalkozz a kis barátaiddal és győzzétek meg egymást, hogy csak ti tudjátok a tutit!
karma1
@kereső: Csak a fizetesemeles, de az osszefogasbol nem leptek ki - nincs nyoma sem a momentum, sem az onkormanyzat oldalan. Igaz, a fizetesemelesrol sincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.