Közel 14 ezer embernek járhatna ingyen bérlet regisztrált álláskeresőként.

Összesen 13 806 ember van Budapesten, aki regisztrált álláskereső, azaz jogosult lehet az ingyen BKK-bérletre, ha Karácsony Gergely betartja a kampányígéretét – számolt a Világgazdaság. Ez azt jelenti, hogy teljes árú bérlettel számolva ha mindannyian kapnának bérletet, akkor 1,57 milliárd forint lenne a program költsége. Máris alacsonyabb a végösszeg, ha a kedvezményes éves bérlet árával számolunk, akkor 1,42 milliárd forintból jönne ki.

Másfél milliárdot emésztene fel Karácsony terve

Mészáros Péter, a Magyar Közlekedési Klub elnöke azt javasolta a Világgazdaságnak nyilatkozva: több lépésben kellene a programot megvalósítani, első körben a regisztrált álláskeresőknek diákbérletet kellene adni. Ezzel felmérhetővé válna, hogy hányan vannak a munkanélküliek között, akiknek szüksége van bérletre, és hányan vannak olyanok, akiknek most nincs állásuk, de nem is regisztráltak munkanélküliként, ellenben egy kedvezmény hatására megtennék.

A BKK évente nagyjából 200 milliárd forintból gazdálkodik. Ebből közel százmilliárdot a fővárosi költségvetésből kap, a kormány 27 milliárddal száll be, a többi a jegy- és bérletek bevétele, valamint a cég egyéb bevételei.

Cikk- és címlapkép MTI/Kovács Tamás

(vg.hu)

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A Fidesz elverhet 30 milliárdot csak úgy a semmire, a főváros miért ne költhetne másfelet hasznos dologra?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maci0427
@kereső: Mi lett volna ? Te nem tudod ?
kereső
@maci0427: Kedves, Te hoztad fel 2010-et. Itt ,mi (Nessy-vel) már emlékeztünk erre--arra. És kiváncsi vagyok, hogy Te mire emlékszel- mert csak utalás volt az évszámra,semmi több.
maci0427
@kereső: ... Már megírtam itt is eleget , de sokan nem emlékeznek erre, talán Te sem , így tovább csak utaltam rá, fent van...Nem csak emlékszem .. ! 2010. - ben az egész ország elzavarta a Gyurcsány Ferenc - Bajna Gordon vezette baloldalt de olyan nagyon, hogy alig szavaztak akkor a baloldalra, az egész ország narancssárgában úszott és a Fidesznek így lett 2/3 -os győzelme mindenféle valós vagy kitalált csalás és külföldi bejövő , itt lakó , stb. szavazatok nélkül ! De már 2006. ban is majdnem megvolt de akkor Mikola István fidszes góré elqúrta és így is alig veszített ! Baxák meg , most azok jönnek megint vissza akiket elzavartak , elzavartunk mindnyájan majdnem ? Ne vicceljünk már ! Elég is volt ebből lexarom már az egészet kész vége, visszajöhetnek , de ha ugyan azt csinálják az akkori balhéjukkal együtt akkor ők is ellesznek megint zavarva , mint ahogyan sokan kívánják most a Fideszt elzavarni , de a Mókuskerék az tudod..., nem áll meg főleg a haverok régi iskola és pártársak között , hiszen mindenki egy tőről fakad ! Érthető már remélem, de komolyan még egyszer nem magyarázom el ! Apropó , 2010 -előtt is mindenki meggazdagodott " akinek kellett " , de már 1990. -es genszterváltáskor is !!! Üdv.
maci0427
@kereső: Egyértelmű az is, hogy ki áll Karácsony mögött , na nem a decemberire gondolok és ez szőrnyű ! Sőt félelmetes !
kereső
@maci0427: 10:18 Tényleg igy történt, de tennék egy kis kiigazitást- :2010-ben otthon maradt több mint 850 ezer korábbi baloldali szavazó, meg 350 ezer korábbi szabad madaras. Na inkább ezek zavarták el az mszp-t,( az szdsz ezek után megszűnt létezni-) mint a fidess-jobbik-lmp konglomerátum. Most mit látunk? A fidess hivők, annak ellenére, hogy kilopják a szemüket, meggyalázzák-és poltikia marketingként használják a vallást, a kereszténységet, nap-mint nap megszegik a 10 parancsolatot, mégis a fidess a nyerő. Hogy van ez akkor?
Eladott Ország
@Qqberci: 09:51; A Puskás stadion , Befogadóképesség: 67.889 Költség: 525 millió font (190 milliárd forint)
Nincs kizárva, hogy az átadás után is drágulhat még mint a vizes vb.
www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/az-uj-puskas-a-vilag-legmodernebb-es-legdragabb-stadionjai-kozott-itt-a-lista

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.