Vádat emeltek az ablakból az utcára zuhanó kisfiú édesanyja ellen

Vádat emeltek egy nő ellen, mert egy hódmezővásárhelyi lakóház felső szintjén a nyitott ablaknál magára hagyta kisfiát, aki a magasból az utcára zuhanva életveszélyes sérüléseket szenvedett – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a nőt életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolják.

Tavaly októberben a nő egy kétszintes hódmezővásárhelyi lakóházban két gyermekével volt otthon. Az egyik emeleti szobában a kisebbik gyermekét altatta, miközben kétéves fia az ablakon át az utcát figyelte. Hangosan közvetítette a látottakat, ezzel zavarta az altatást, ezért anyja átvitte a másik szobába.

Ott – hogy a gyerek jobban lássa a forgalmat – az asszony kinyitotta az ablakot, a fiút egy bútor tetejére állította, majd visszament altatni a kisebbik gyereket.

A magára hagyott kisfiú a fejével kinyomta az ablakkerethez öntapadó ragasztóval rögzített szúnyoghálót, elvesztette egyensúlyát és négy méter magasról az utcára zuhant.

A fiú többszörös koponyacsont-törést, horzsolásokat, koponyaűri vérömlenyt, idegrost-károsodást, valamint légmellsérüléseket szenvedett el, közvetett életveszélyes állapotba került

- ismertette a szóvivő.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.