Magyarország és Románia is Ázsiában toboroz munkaerőt, annyira nincs kivel feltölteni az üres helyeket – derül ki az AFP tudósításából, amelyet a Channel News Asia idéz. A lap szerint egy bukaresti építkezésen főleg vietnámi munkások dolgoznak.

A migrációellenes magyar kormány csak tavaly 75 ezer külföldi munkást hívott be

Daniel Baluta, a kerület polgármestere azt mondta: megvan a pénzük, hogy a munkásokat kifizessék, csak nem tudják kinek, mert hiányzik a szükséges munkaerő.

Az AFP tudósítása szerint a magyar kormány csendben ugyanúgy ajtót nyit a külföldi munkások előtt. Csak idén 75 ezren kapnak munkavállalási engedélyt. Főleg Ukrajnából toboroznak munkásokat, de Indiából és Kínából is sokan jönnek hozzánk dolgozni.

A lapnak nyilatkozott Tóth Éva, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségétől, aki azt mondta, ma már lehetetlen megvalósítani nagyszabású projektet külföldi munkavállalók nélkül. A magyarok ugyanis nem vállalják munkát, mert jobb munkakörülményeket és több fizetést kérnek.

A tudósítás kitér a MOL egyik vidéki beruházására. Erről azt írják: a Budapesttől kb. 160 kilométtere lévő üzeménél (vélhetően a tiszaújvárosi Mol Petrolkémia gyárról van szó) valóságos konténervárost építettek, ahol 2500 külföldi munkavállalót tudnak elszállásolni.

Az érdekképviselet ugyanakkor azt is mondják: a munkaadók egy része kihasználja a külföldről jött munkaerőt, akik többlet díjazás nélküli túlórát is vállalnak, csak nehogy hazaküldjék őket. Az AFP-nek nyilatkozó szakszervezeti vezető szerint olyan munkaadó is van, aki a nyelvi akadályokat kihasználva meghamisítja a munkavállaló dokumentumait.

(Képünk illusztráció, fotó: Flickr.com)

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
@Pegero: "145 fő híján húszezer külföldi jutott magyarországi tartózkodási vagy letelepedési engedélyhez 2013 és 2017 között, derült ki a birtokunkba jutott, minden eddiginél pontosabb adatbázisból. Az Orbán-kormány letelepedési kötvényprogramjában 59 ország 6543 kötvényt jegyző állampolgára, és ezek 13,3 ezer családtagja jutott magyar papírokhoz." "az uniós kvóták szerint 1294 migránst kellene befogadnia Magyarországnak, ezzel szemben az elmúlt években 2300 embert telepítettek be, tehát Orbán Viktor bőven túlteljesítette a kvóták követeléseit, miközben itthon milliárdokból reklámozta az ellenkezőjét, hiszterizálva a társadalmat." Ha olvasna kedves Pegero önhöz is eljutnának a tények.
Clavigo
@Pegero: Küzdesz mint disznó a jégen,,.Mi lesz veled,ha rádöbbensz,,hogy a Putris átbaszott téged,mint a szart a keritésen...? Bár te még akkor is tapsolnál,,eszelős tekintettel,..Ennél többet úgysem vár el tőled fesőcsutkai Padisah..
DURBINOS
@Pegero: Én vagyok te, te vagy én, ki a hülye te vagy én?
almalibre
Szokásos szarkavarás. A kormány az illegális migrácó ellen kűzd és az ellen, hogy úniós döntések alapján telepítsenek be hasznavehetetlen költség tényezőket, amivel ugyan úgy védi az ellenzék szavazóit, mint a sajátját. Ezzel szemben a külföldi munkavállalók behozatala ideiglenes, azaz a szerződés lejártakora munkavállaló hazamegy. Ha esetleg kap letelepedési lehetőséget, azt úgy kapja, hogy már bebizonyította, hogy hajlandó a beilleszkedésre és arra hogy eltartsa magát. Mind emellett ezek a “migránsok” nem költség növelők, hanem bevétel teremtők.
Én Délkoreában dolgoztam külföldi munkavállalóként. A szerződés lejártakor, szóba sem jöhetett, hogy néhány nap vakációra maradjak, felraktak egy repcsire, viszlát…
lusta
Úgy látom egyeseknek értelmezési gondjai vannak.
˝A lapnak nyilatkozott Tóth Éva, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségétől, aki azt mondta, ma már lehetetlen megvalósítani nagyszabású projektet külföldi munkavállalók nélkül. A magyarok ugyanis nem vállalják munkát, mert jobb munkakörülményeket és több fizetést kérnek.˝
Az egyik barátomat is kapott lehetőséget a poliol beruházáásnál. Mikor a feltételekhez értek, annyira nevetséges pénzt kínáűltak, hogy hangosan és nyilvánosan kiröhögte őket. Na azóta sem keresték. El ne felejtsem, szakmájában Európa egyik kiváló vezetője. Most is egy nagy beruházáson dolgozik, kb júniusig, mert akkor fejezik be. Tehát a hozzáértő vezetőket sem hejlendóak megfizetni, akkor mit mondjunk a beosztottakról? Na ezért jönnek majd Tiszaújvűrosba a fingért húgyért dolgozók és olyan is lesz a végeredmény. Sajnos a MOl nem tanult semmit sem a műgumigyárból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.