A Fidesz elképesztőnek nevezte az ellenzék képmutatását Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatásával kapcsolatban.

A Fidesz beszólt a putyinozó ellenzéknek
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A nagyobbik kormánypárt az ellenzéki nyilatkozatokra reagálva szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta:

azok a szocialisták emlegetnek orosz befolyást, akik "fél évszázadon át voltak a szovjet diktatúra helytartói és a kommunista párt jogutódjai". Az a Gyurcsány Ferenc "putyinozik", aki kormányfőként a villájába hívta, "folyton barátjának nevezte és ölelgette az orosz elnököt".

Úgy fogalmaztak: "Azok molinózgatnak és emlegetnek Európát, akik Európa tönkretételén, bevándorlókontinenssé tételén dolgoznak."

A Fidesz felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszország kulcsfontosságú a magyar lakosság gázellátása és a magyar vállalkozások exportlehetősége szempontjából.

Az orosz elnök csak idén már "fél Európa vezetőivel találkozott"

- tették hozzá.

Vlagyimir Putyin budapesti látogatása alkalmából Szakács László MSZP-elnökhelyettes szerdán a fővárosban, egy más témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Magyarországnak érdeke, hogy minden nagyhatalommal kiegyensúlyozott kapcsolata legyen, de Oroszországgal ez a kapcsolat inkább alárendelt.

A Magyar Liberális Párt közleményben tudatta: Orbán Viktornak Ukrajna területi integritásáról, az orosz Nemzetközi Beruházási Bank budapesti fiókjának nemzetbiztonsági kockázatairól, az orosz ellenzéki politikusok bebörtönzéséről, az oroszországi civil szervezetek "vegzálásáról" és az Oroszországban élő melegek jogairól is tárgyalnia kellene Vlagyimir Putyinnal. Álláspontjuk szerint az említett ügyek mellett "egy európai kormány vezetője nem mehet el szó nélkül".

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
Megszédültek a Lendvai utcai pártszékházban
a fidesznyikek- szokás szerint...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@vukkocska: Írod:
"Tény, korábban Gyurcsány jó kapcsolatban volt Putyinnal."

Igen, volt olyan időszaka Gyurcsánynak, de nem emlékszem, hogy évente kétszer magukra zárták az ajtót, s miután eladta az ország egy részét putylernek, utána lepippantotta volna.
orbán belebetegedne ha ez a rendszeres programja kimaradna egy évben.
kereső
@F_Viktor: Bár az MTI nem nagyon "erőltette" a hirt, de putyin kgb-s elvtárs most orbán meghivására !jött Magyarországra.
dr. prédikátor
Az O1G első szava:tovaris Putyin!!!leszopjalak most vagy később!!!
vukkocska
@F_Viktor: persze, természetesen korrekt volt a kapcsolatuk, és nem olyan sunyi, országot eladó, mint Orbánnal

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.