A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége egy bajtársias szövetség – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a KDNP honlapjára feltöltött videóban.

Orbán szerint nála az igazság

A kormányfő hozzátette: ez a szövetség túl a barátságon megold egy nagyon nehéz problémát, a modern politika egyik nehéz problémáját, amit úgy neveznek, az igazság és a többség problémája.

"A politikában ahhoz, hogy cselekedni tudjunk és jót tehessünk, többségre van szükség"

- emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve: a többséget úgy kell megszerezni, hogy közben nem feledkeznek meg az igazságról sem. Azt mondta: az igazság többség nélkül "béna", nem tud hatni a politikában. A többség ugyanis igazság nélkül értelmetlenné válik, mert elveszíti morális alapjait és az igazi tágas, szellemi horizontot. Ezt oldja meg a Fidesz és a KDNP együttműködése azzal, hogy pártszövetséget alkotva indulnak minden egyes választáson – fejtette ki.

Orbán Viktor azt mondta: a KDNP dolga, hogy képviselje azokat az eszméket és értékeket, amelyek horgonyként rögzítik a pártszövetségüket. A Fidesznek pedig az a dolga, hogy a horgonykötél okos méretezésével olyan kört fusson be, amelynek segítségével begyűjtheti a többséghez szükséges szavazatokat. Így meglesz a többség és a horgony miatt sohasem veszíthetik el a szilárd szellemi, erkölcsi alapjaikat – tette hozzá.

Európában ezt alig sikerült megoldania pártszövetségnek – jegyezte meg Orbán Viktor, hozzáfűzve: hogy Magyarországon sikerült, az a KDNP-nek köszönhető.

A kormányfő a párt 75. születésnapja alkalmából köszöntötte a kereszténydemokratákat, s azt mondta, lélekben maga is annak tartja magát.

Orbán Viktor gratulált a párt 75 évéhez, fantasztikus sikereihez és ahhoz az erkölcsi, szellemi bátorsághoz, amit ezalatt a 75 év alatt közösségük mutatott.

"Magyarország mindannyiunk előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok" – zárta szavait Orbán Viktor.

(Kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
igen bajtársias; az ország legtöbb BAJ-ában TÁRS-tettesek! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
igen bajtársias; az ország legtöbb BAJ-ában TÁRS-tettesek! =))
namihami
Azért néhány ""fantasztikus KDNP-s sikert"" tényleg nem ártott volna megosztani a zemberek tömegével.
Na jó--hármat!
Legalább egyet!?!?!?
tudode
Öndicséret büdös egy gazfickó etetőjéből, ami/amely be nem áll, mint öreganyámé!!!
.
hvg.hu/itthon/20190411_BernardHenri_Levy_Orban_a_legfelhaboritobb_gazember
.
!!!
kereső
Hááááát, értelme nem sok van az elmondottaknak. Viszont az ország a saját bőrén érzi ennek a páratlan pártszövetségnek a működését.Lassan belé roppanunk.
advocat
És mindezt komolyan. Hol a "térdre, imához"-tól idáig jutni, azért nem minden ember képes megtenni. De ha megfizetteti.
Borsodi
Nála a hatalom van nem az igazság.ennek isszuk folyamatosan a levét.KDNP Korrupt degenerált naplopók pártja.
Klubtag
""A politikában ahhoz, hogy cselekedni tudjunk és jót tehessünk, többségre van szükség"
Rossz kiindulás, mert háborúk kirobbantása, genocídiumok, gazdasági csődök sora kapcsolódott az un. politikai többséghez...
A jótéteményhez elsősorban őszinteségre, tisztességre, a kapzsiság elfojtására van szükség...akikből pedig ez hiányzik, azoknak marad a hazudozás, a csalás, a tolvajlás, a hittel való kufárkodás és a korrupció, mint fő cselekvési irány.
Qqberci
Hadházy megmondta, mi van Orbánnál...
Gauntlet
A gazság már megvan! A horgony még nem önálló! Hajóhoz van kötve! Az a narancs hajó meg sülkyedhetne elfele!
csak úgy....
ennek a faßinak ,valahol dél amerikában vagy afrikán köllött vóna a világrajönni...
silber13
Hát persze!! Mert ugyi őfenesége azt képzeli magáról, hogy ő a Via, a Veritas és a Vita!:-))))))
Nessy
@silber13: Továbbá, hogy övé az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökkön örökké! Ámen!
Józsipapa
A törpe és az igazsåg???
A KDNP pedig egy 1 %- os förmedvény;
csak úgy....
mikor kisdobos volt és az után úttörö,majd kisztitkár ,késöbb állítólagos "rendszer váltó" liberális demokrata,...nekem már akkor is gyanús volt,mert egyszerre ennyi minden!?
Nyírfa
@Szeparepa2: Elvileg igazad van, legalábbis sok igazságeleme van a gondolatfuttatásodnak. Annyiban gondolok mást a jelenünkről, hogy bár vannak társadalmak, amelyekben van igény a diktatúrára - rendpártiság -, de sok nép tapasztalta meg az évtizedek során a demokratikus berendezkedés minőségét, és nem is kíván lemondani róla. Itt nem térek ki arra, hogy a liberalizmus hogyan gyökerezik a közép- és újkorban, tehát óriási tapasztalat rejlik benne, lehetőséget adva a további fejlődésre.
A demokráciától lehet félni, hiszen a szabadság egyben felelősségvállalás is, de, véleményem szerint elkerülhetetlen, mert az ember természetes ösztöne az önrendelkezés. Mindig lesznek fejletlenebb emberek, népcsoportok, akár népek, de a kritikus többség utat, példát tud mutatni. És a világunk kritikus többsége, különböző módokon, szinteken ugyan, de demokratikus mentalitású. Mi pedig az egyik leghaladóbb közösség tagja vagyunk, Orbán e tekintetben kisebbségbe szorul.
human
Van némi zavar Orbán fejében a többség fogalmával. Például a választási rendszerük szerint a 43% az 2/3. Vagy ott van a KESMA ami magában foglalja az összes megyei lapot és egyéb médiát, mégis ellenzéki többségről beszélnek a média piacon. De a stadionok látogatottsága papíron szintén nem szokott egybe esni a valósággal a helyi fotók alapján.

Orwell ezt is megírta az 1984 című művében. A számoknak nincs állandó jelentése. A számoknak mindig a párt ad jelentést, pont azt amit abban a pillanatban jelenteniük kell.

Winston: - Mit csináljak, ha látom mi van a szemem előtt? Kettő meg kettő, négy.
a Párt: - Néha Winston, néha lehet az öt. Néha lehet az három. Néha egyszerre mind a három.

www.youtube.com/watch?v=h_fGhdFY-Zo
Józsipapa
Eléggé zagyva beszédet mondott !!
Fel kellene szedni azt a horgonyt és
elhajózni a picsába !!!
Desischado
érdekes, én nem is gondoltam, hogy a diktatúra ennyire király. orbánnak rohadt nagy elmebaj van a fejében, Grazba kéne már menni!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Barátság extrákkal

avagy egyéb sületlen fogalomzavaros hablatyok Őfenesége szóhasmenésében

Hogy törpe az adottság, hogy gusztustalanul dagadt az állapot (bár tartja magát a pletyka, hogy Öcsi-bácsi csüngő hasa ihlette meg), a retardáció meg ugye orvosi tény.
Ahogy az lenni szokott az ő esetében az alkalom nem a tolvajt – már csak azért sem, mert az nála stabil mindnapos ténykedés , hanem a sületlen baromságok összehordását szüli.
A mostani alkalom: „A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége egy bajtársias szövetség - jelentette ki az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a KDNP honlapjára feltöltött videóban. (Egy több mint fél órás videó szól a KDNP 75 évéről, ebben beszél Orbán.)”
Az egyik elemző szerint: „A miniszterelnök születésnapja alkalmából köszöntötte a fantasztikus sikereket felmutató kisebbik kormánypártot.”!
Nos a sületlenség rakás egyik leglenyűgözőbb egyede az az okfejtés volt, hogyasszongya: „ez a szövetség túl a barátságon megold egy nagyon nehéz problémát, a modern politika egyik nehéz problémáját, amit úgy neveznek, az igazság és a többség problémája. A politikában ahhoz, hogy cselekedni tudjunk és jót tehessünk, többségre van szükség. S a többséget úgy kell megszerezni, hogy közben nem feledkezünk meg az igazságról sem. Mert az igazság többség nélkül béna, nem tud hatni a politikában. A többség ugyanis igazság nélkül értelmetlenné válik, mert elveszíti morális alapjait és az igazi tágas, szellemi horizontot. Ezt oldja meg a Fidesz és a KDNP együttműködése azzal, hogy pártszövetséget alkotva indulnak minden egyes választáson”!
Hogy nem csak értelmetlen, de elemi logikai szempontból is marhaság? Igen! Sajnálatos tény, hogy Őfenesége szellemi állapota már itt tart. S, ami még ennél is nagyobb gond: bő két és fél millió birkának ez így van jól! =))

Csak erős idegzetűeknek: youtu.be/Ds7Id4xKma4
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 05:02
Egy nagyon kétségbeesett gondolatot ébresztett bennem az eszmefuttatásod. Át fogja nevezni a fideszt KDNP- Fidesszé és ezen a jogcímen marad a Néppártban. Elvégre csak a fidesz van felfüggesztve, a KDNP nem!
Lehet, hogy nem látnak át rajta? Vagy én vagyok túl pesszimista?
Eladott Ország
Csakhogy változtak a dolgok. A megfélemlítés már nem működik, a kétharmad pedig megfordult. Jelen esetben a lakosság kétharmada mondja azt, hogy szar a rendszer. Ilyenkor egy normális ország normális vezetői leteszik a fegyvert, nem mennek szembe a tulajdon országuk lakóival, hanem belátják a hibákat és igyekeznek úgy módosítani az elbaszott rendszert. Ha nem javítható, akkor szétszedik és összeraknak egy újat, működőképeset. Ezt kellene most is tenni, de semmi ilyesmi nem történik. Helyette Orbán tovább nyomja a gázt és elvárja a környezetétől, hogy azok győzzék meg a busz utasait: semmi közük hozzá, merre tart a járat. Akkor sem, ha ők fizetik a jegyet, ők vették a buszt, ők építették az utat és ők adják a sofőr fizetését. Márpedig ez nem fog működni. Már nem.
bencemacska
DE MELYIK IGAZSÁG?
Amelyiket most mondta, vagy amelyiket egy órával korábban???
Eladott Ország
Nagy királyunk, Hunyadi Mátyás 1443. február 23-án született Kolozsváron ... Halála után keletkezett is egy szólás: „Meghalt Mátyás király, oda az igazság". Egy erős állam csak jogbiztonságban és működő gazdasági környezetben képzelhető el szolid és fenntartható állami bevételekkel. Egy uralkodót nem szeretni kell, hanem tisztelni. Mert szeretni is csak olyan királyt lehet, aki tiszteletet ébreszt maga iránt. Márpedig csalással többséget szerezni nem igazságos, így az csak "béna" marad.
Gáon Mordehaj
@Eladott Ország: " Márpedig csalással többséget szerezni nem igazságos, így az csak "béna" marad. "
Ezt jól tudják a balos libsik,hiszen történelmi tapasztalataik vannak ezen a területen! Azzal a különbséggel, hogy ők akkor is bolsevikoknek nevezték magukat, amikor kevesen voltak!
solidedge
A Fidesz a többséget csalással, utaztatással, fiktív állandó lakcímekkel, félrevezetéssel, megfélemlítéssel, a választási kerületek átszabásával, a matematika megcsúfolásával, Kubatov listával éri el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.