Nem zárkózik el egy jövőbeni politikai szerepvállalástól Pálinkás József volt MTA-elnök.

Új párttal szólítaná meg a Fideszt megutáló értelmiséget Orbán egykori minisztere
Fotó: Facebook/Pálinkás József

Pálinkás, aki 2001-2002 között az Orbán-kormány oktatási minsztere volt, a Válasz Online-nak adott interjújában úgy fogalmazott, az önkormányzati választás szerinte új helyzetet hozott, és

az ország szellemi, erkölcsi és külpolitikai konszolidációjához szükség van egy polgári, szabadelvű-konzervatív politikai formációra.

Mint fogalmaz, a választási eredmény utáni illúziók ugyanis nagyon hamar csalódáshoz fognak vezetni, már látszódnak a töréspontok.

Pálinkás József szerint az előválasztás jó kezdeményezés, de idén még elég gyér volt a részvétel. Azt vallja, Karácsony Gergely győzelméhez szükség volt a Borkai-féle botrányra, de még inkább fontos szerepe volt annak, hogy

az embereknek elegük lett a Fidesz arroganciájából.

Orbán egykori minisztere úgy látja, két jelentős választói csoport van most.

Az egyik befogta az orrát és leszavazott az úgynevezett összefogásra, mert elege volt a Fideszből. A másik befogta az orrát és leszavazott a Fideszre – mert amazokra azért mégsem

- fejtegeti. Mindkét táborból szeretne szavazókat megszólítani.

Pálinkás szerint mindkét oldal szavazói között sokan vannak a befogott orrúak, akiknek az elkötelezettsége nem erős, inkább a másik oldal elutasítása miatt szavaznak, jobb híján.

És a harmadik csoportról sem szabad megfeledkezni: akik nem mentek el szavazni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Persze, LMP2. Nem az értelmiség nyeri a választásokat hanem a debil tömegek.

Ráadásul az ún értelmiség körében is szakít a fidesz az agymosó hazugságaival. Van akinek nem számítanak a milliárdos lopások ha egyszer utálja a Gyurcsányt. Nem érdekli az ország rombadöntése, a demokrácia letiprása, ő megkapja a kis 200 ezrét vagy hármat azt éjjeee. A nyuggerek meg úgyis döglenek, nekik nem kell pénz. A normálisak meg már úgyis elmentek nyugatra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Persze, LMP2. Nem az értelmiség nyeri a választásokat hanem a debil tömegek.

Ráadásul az ún értelmiség körében is szakít a fidesz az agymosó hazugságaival. Van akinek nem számítanak a milliárdos lopások ha egyszer utálja a Gyurcsányt. Nem érdekli az ország rombadöntése, a demokrácia letiprása, ő megkapja a kis 200 ezrét vagy hármat azt éjjeee. A nyuggerek meg úgyis döglenek, nekik nem kell pénz. A normálisak meg már úgyis elmentek nyugatra.
Qqberci
Legyen csak soksok kis párt, annak örül a csutkány!...
Klubtag
És tessék mondani Pálinkás Úr, mindez, amit most felhozott 2014-ben nem volt világos? Miért most, miért nem korábban...
Eriksson
Olyan furcsa feje van ennek az embernek.
tudode
Ha az értelmiségnek nem jutott el a tudatáig, hogy hazaárulás van az ország cinkelt paklijában, akkor laikus a por néptől sem várható el, hogy valójában
.
------ Orbán Viktor nem miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=185s
.
???
tudode
@Eriksson: .
Nem!
.
Ha csak egy embernek esik le a tantusza az elég számomra, csupán állampolgári kötelességből!!!
tudode
@Eriksson: .
Sajnos nem csak én mondogatom, Vörös Imre alkotmányjogász és mások, sajnos kevesek számomra meggyőzőek, de a társadalomnál süket fülekre talál. mert félelmetes
.
----- Eltemetett demokrácia – Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt
.
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
.
www.youtube.com/watch?v=q3b3c5FRvdQ&t=921s
.
Ha megütné a galeri a mértéket akkor nem lenne olyan szörnyű helyzetben az ország, amelyet még kebel barátja szerint
.
------ Simicska: Orbán hazaáruló
.
index.hu/belfold/2017/12/01/simicska_orban_hazaarulo/
.
Rémes tabu történet!!!
Eriksson
@tudode: Figyelj jól! Ha a világ Orbán Viktort elismeri Miniszterelnöknek, akkor hiába jössz te, meg még 1-2 ember.
human
OK. Legyen egy újabb 5%-os párt, de ha különcködnek akkor be kell őket is sorolni a Mi hazánk mellé, azaz Orbán segítőihez.
tudode
@Eriksson: .
Elnézését!
.
De közel félévszázados nyugalmazott köztisztviselőként amit leírok bármi államigazgatással kapcsolatos meglátásommal kapcsolatban azt tartom.
.
Nem csak Vörös Imre alkotmányjogász, többen megállapítják, mert a szakmai tisztességük arra kötelezi őket, arra a JOGILAG ELFOGADHATATLAN KÖRÜLMÉNYRE, AMELYBEN MINDANNYIAN ÉLDEGÉLÜNK
.
www.youtube.com/results?search_query=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen
.
Elképesztő, hogy az állampolgárok is tudat alattijukkal nem akarnak róla tudomást szerezni, mert erre a honfoglalás óta nem vetemedett senki!!!
.
---- Kolláth György: az alaptörvény nem létezik
.
www.youtube.com/watch?v=nzv7ENfHjr0
.
!!!
Eriksson
@tudode: Nincs más hátra ezek szerint, mint feljelenteni a miniszterelnököt, mint jogbitorlót. Vagy mittudomén.
surdilloFUJT
@durbincs: megjött a fitymasz fizetett trollja,csak egy szaros farok!!!
Yoda69
@fideszes gyökér: Az O1G-pártban már nincs számottevő értelmiségi, vagy ha van az már függő viszonyban a vezertol és nem lépne ki. Köztudott hogy a fideSS szavazobazisa az alacsony iskolazottsaguak, cigányok és külföldi magyarok tomegeibol tevődik össze. Ezt a réteget pedig nem hatja meg mirol beszél Pálinkás. Inkabb isznak egy pálinkát és tovább éltetik a fuhrert.
Desischado
@Yoda69: Jól mondod, sajnos. Én nem vagyok értelmiségi, alacsony iskolázottságú vagyok, de világosan látom, hogy mit művel a rezsim, és milyen következményei lesznek, ha nem buknak végre.
Ami pálinkást illeti, nem bízom benne, évekig kiszolgálta a fideszt, pedig nem igaz, hogy nem látta, hogy kifélék. Szerintem sértődött, amiért kiesett a pikszisből. És nem segíteni akarja az ellenzéket, akárcsak a mi hazánk nevezetű förmedvény, - ahogy ezt be is bizonyították, - hanem aláásni.
jesz
Na, Pálinkás lesz az új feketeseggű, akit lehet szidalmazni. Felmutatni a híveknek, hogy miatta lett minden rossz.
Sal Amander
Pálinkás József egykor fideszes korifeuskènt jól elvolt. Most előadja a komoly tudóst, "aki kiábrándult" a fideszből mert (...) ***
Na és it van a vége.
Pálinkás úrnak a koncepciója a választási számolgatás, a szavazói preferenciák elemezgetése. Abból a célból, hogy valamilyen hatalomtöredék neki is jusson.
DE MINEK?
Nincs koncepciója, nincs semmilyen víziója, jövőképe, egészséges ideológiája.
A súlyosan homályos és koncepció-hiányos társaságnak pedig az egyetlen célja az, hogy a hatalmat megszerezze. Oly módon, hogy a valós koncepciót és irányvonalat ne hozza nyilvánosságra, mert az a választópolgárok érdekeivel ellentétes. Cak egy szük elit deformált érdekeinek felel meg, akiknek viszont nincs meg a kellő számú szavazatmennyiségük a vàlasztás megnyeréséhez. Pénzük van, Pálinkáséknak pedig kell a pénzük és ezért hajlandók bohóckodni is (nyilván sok pénzről van szó) - ahogy Karácsony Gergő is tette.
De mi lesz ha választást nyernek?
Ezt még ők sem hiszik el.
justhpeter
Szép gondolat, demokratikus gondolat, amivel egy torzulás felé elmozduló rendszert lehetne korrigálni, de mára ez már több oldalról is lehetetlen:
1) A rendszer torzulási folyamata az illegitim "tákolmány" óta régen túl van azon a ponton, hogy demokratikus úton változtatni lehessen rajta. A rendszer a saját megerősítése érdekében már átment egy fasisztoid-kleptokrácia formációba.
2) Ahhoz a bizonyos "rendszerváltó párt" létrehozásához semelyik oldalról nincsenek meg sem a személyi, sem az anyagi, sem a szervezeti, sem az ideológiai feltételek. A mostani különféle pártocskákban benn ülők nem jöhetnek szóba, az azokból kiábrándultaknak sem egyfelé mutató ideológiai, sem anyagi bázisuk nincs.
3) Már egy új söpredékhez sincsenek meg a feltételek, mert azokat az Orbán rendszer már régen kisajátította.
Eladott Ország
Én nem vagyok annyira okos, mint Pálinkás József, az MTA egykori elnöki, Orbán volt minisztere, aki szerint a mostani rezsim már nem működhet sokáig, mert ilyen centralizált hatalom még a pártállam késői éveiben sem működött. Nem, én nem tudom, hogy meddig működhet még a rezsim, de azt igen, hogy a padlás is tele van az ilyen utólag megvilágosodott embereknek a nagyon bölcs kinyilatkoztatásaival. Ezek az emberek még akkor is hallgattak, és akkor is tolták bőszen a szekeret, amikor a náluk sokkal jelentéktelenebbek – igaz, nem túl sokan – már régen ordítottak, hogy baj van. És most jönnek és jól elmagyarázzák, hogy merre nyílik az ajtó. És amikor az a kérdés, hogy ha látta, hogy mi történik, miért kussolt. Jól értem, hogy ha nem szűnt volna meg a kötelezettsége, Pálinkás úr, vagyis nem rúgják ki a székéből, akkor ma is szabálykövető emberként hallgatna és elhinné, hogy hasznos, jó munkát végez, és minden oka megvan az elégedettségre? Mert ha jól értem, akkor ugye csak mókának szánta, hogy új pártot alapítana? Hát ezért is működik még mindig ez a rezsim, mert a rezsim nem az ok, hanem a következmény. Ennek a szolgai szabálykövetésnek a következménye. Ameddig megtűrnek, húzom az igát, amint kirúgnak, megvilágosodom.
Eladott Ország
@fideszes gyökér: tegnap, 23:16;Pálinkás úr pont az ellenzéket szalámizná, mert ez a bűnöző és politikai prostituált banda így alakította ki a választási rendszert. Két pártra van kalibrálva, egy ellenzéki egy fidesszel szemben, csak így lehet a fidesz diktatúráját lebontani! Ezután lehet egy új demokratikus választási rendszert kialakítani!
Gauntlet
Ugye ez nem egy kísérlet a Momentum leszalámizására?
Aki Én
Békés nyugdíjas évek nem elegendő? Dőljön hátra, hagyja a fiatalolat, akiké a jövő. Milyen alapon akarnak ezek irányítani a fiatalol helyett? Nem bőven sok nekünk a Fiatal Demensek Szövetsége, vagyis a fidesz?
Peller Anikó
@kereső: Rémisztői gazság, rettenetes jövőkép.
sokanvagyunk
@kereső: (07.23) A cikk elolvasóinak: "Pálinkás jó reggelt kívánok!"...
Eladott Ország
@Gauntlet: ma, 07:51; Lehet, hogy ezért fizeti a fidesz.
tudode
@Eriksson: .
Erre a felvetésére a világháló adja meg a választ, hogy hányszor jelentették fel Orbán Viktort a csínytevései miatt
.
----- feljelentették orbán viktort
.
Nagyjából 11 300 találat (0,35 másodperc)
.
www.google.com/search?q=feljelentett%C3%A9k+orb%C3%A1n+viktort&oq=fe&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j69i60j69i61j69i60.7014j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Miután a fékeket, és egyensúlyokat lefejezgette, szent és sérthetetlenné vált, szabad a garázdálkodás orrba, szájba, ma már határon innen, és túl!!!
.

.

.

.
kereső
@Peller Anikó: @sokanvagyunk: amikor ezt a cikket olvastam a régi AN-en, megrémültem- de "fantazmagóráinak, túlzásnak" gondoltam. Aztán teltek az évek, és a cikk "jövőképe" valóság lett-félelmetesen. Az itthoni "irástudók" meg..., már nem is tudom mit mondjak.A "hülye, bohóc, fantazmagórikus "Bartus L. milyen tisztán felismerte már 2011-ben a NER=orbáni rendszer igazi természetét. Sajnos ez jött be, nem a csodavárás-és a választásokon történő leváltást. Most újra olvasva- azt "érzem", hogy ez nem lehetséges -végképp nem. Orbán nem engedheti ezt meg. Túl sok,sokk az amit Magyarország ellen elkövetett.
Eriksson
Hát akkor nincs más dolgunk mint hátradőlni és várni az eredményeket.@tudode:
Csizmás Kond
...na ismét...kell egy párt !...és fogadok, hogy minden ilyen akarnoknak sikerül...mert még mindig sok a hülye.
Kookas
a fideszt megutáló értelmiséghez te is beletartozol. az akadémia szétverésekor egy szavad se volt kussoltál te nagyon nemzetes értelmiségi.
Eladott Ország
Hát akkor pálinkás jó reggelt kívánok az akadémikus úrnak, könnyekig meg vagyok hatódva! Ha jól értelmezem a fenti – rendkívül precíz kor- és kórdiagnózist, akkor Pálinkás Józsefnek érdemei elismerése mellett mintegy 15 éve világos (másfél évtized nem kevés idő), hogy tulajdonképpen ki mellé-mögé-alá állt be szekeret tolni. Márpedig szerintem jól értelmezem, következésképpen dühítőnek hat, hogy miközben már 15 éve is pontosan látta, hogy mi történik, mi felé haladunk, hogyan szakad a magyar társadalom, hogyan válik a politikusi bunkósság követendő példává, hogyan alázzák-gyalázzák a szabadon véleményt nyilvánítókat, addig a pillanatig nem zavarta semennyire a helyzet, és csak akkor bátorodott fel ennyire, mikor kiderült: elkerülhetetlenül mehet a levesbe. Egy ordenáré propagandalap ügybuzgósága elég volt ahhoz, hogy nyomokban értékelhető közéleti-politikai pályafutása véget érjen, ő pedig – mintha mi sem történt volna – immár felszabadultan ontja az erkölcsi alapokon nyugvó bölcsességeket arról, hogy nekünk, mindannyiunknak mit és hogyan kellene cselekednünk ahhoz, hogy megvédjük a maradék emberi méltóságunkat, függetlenségünket, értékelvűségünket ott, ahol a középszer táncot lejt az emberség elgyötört, ványadt testén. Pálinkás úr is évtizedekig tevőlegesen hozzájárult (akár csak a félrenéző hallgatásával) egy olyan mocskos rendszer kiépüléséhez, amely aztán őt is szemen köpte, kiokádta magából. Az az igazság, hogy ez a rendszer most már lassan egy évtizede köpi szemen azokat, akiknek a létezése Pálinkás úrnak és a hozzá hasonlóknak rendre csak akkor tűnik fel, amikor már nem kellenek annak a prostituált bandának, amelyiket érthetetlen okokból még mindig elitnek neveznek. Mélyen megvetem az effajta utólagos megvilágosodási színjátékokat akkor is, ha Pálinkás József még ebben a narancssárga, homogén, gerincferdült fertőben sem hozható közös nevezőre például Simicska Lajossal, Gajdics Ottóval, Németh Szilárddal, vagy Lázár Jánossal.
Jozefina
Mondhat mindenki bármit!!! Szerintem egy normális és elveiben kövekezetes politikus van az pedig Gyurcsány!!!
CsipkeRózsa
@Eriksson: A te fejed, legalábbis, amit nekünk itt mutatsz, sokkal furcsább.
kokopelli
@tudode: A világ nem elismeri,hanem ignorálja ill. leß@rja,hogy a kis Magyarországnak Orbán a ME-e!
Az érdektelenségük nem elismerés,hanem,egy "ki a faxt érdekel"-t hozzáállás!! Nem több és nem kevesebb!
Macskaszem
Csatlakozzon a hitgyülis Német Sándorhoz. Az is ilyen napraforgó szerűség, pont így bepánikolt amiért némileg beborult az ég a fidesz felett, és igencsak tekergeti a nyakát, hogy vajon merről fog sütni a nap. Esetleg ajánlanám még Volner Jánost, mindjárt hárman lesznek.
Gáon Mordehaj
Érdekes!
Ameddig miniszteri pozícióban volt valahogy nem utálkozott. Sőt! Az akadémián sem.
Érdekes!
Ezek mindíg akkor kezdenek utálkozni, amikor kiesnek a korlátlan jóból, de volt annyi idejük, hogy hozzá szokjanak ahhoz.
Aki Én
@Gáon Mordehaj: így megy ez. Az mszmp párttitkár fia sem komcsizott addig, míg kisz titkár volt. Nem is libsizett addíg, míg a liberális internacionále alelnöke volt.
Most mindent elítél és minden ellen uszít, ami egykor volt.
Gáon Mordehaj
@Aki Én: Gyurcsány is addig kedvelte az orosz elnököt ameddig villájában vendégül láthatta és az ott vendégeskedett. Mihelyt Orbán látta vendégül az orosz elnököt Gyurcsány azonnal diktátorozni kezdett.Bizony mondom a Fidesz még mindíg sokkal jobb választás!
Peller Anikó
@Eladott Ország: Gondolod, hogy az ilyen barmokat meghatja a szegények, a nyuggerek és a nyomorékok megtaposása? Iszen ők azt halják a tévében, hogy minden rózsaszínű gazdaországban és istenkirályunk ugyan lerabolta az országot de nem magának, mert munkahelyeket teremt általa a rokonainak.

Azt itt is csak a döglött haljákot lássák. Még jó, hogy nem hallják.
advocat
@Gáon Mordehaj:Csak a neved után: Azért Hitler szobafestőből is lett valaki. Ugyanezt megtehetti, sőt megteszi mostanában Putyin et. is.
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Annyi a különbség (nem kicsi), hogy én sosem lájkoltam Gyurcsányt sem. Ti kormánypártiak viszont mindent lájkoltok, amit bárki más esetében kritizáltok. Egyfolytában Gyurcsánnyal és múltbéli dolgaival foglalkoztok, miközben orbán múltbéli dolgai nem hoznak lázba. orbán Putyinozása nagyszerű tett, Gyurcsányé elítélendő...
Gyakorlatilag nektek minden, meg annak az ellenkezője is tetszik, ha orbán teszi.
Érdekesnek mondható felfogás, de semmiképpen nem bölcs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.