Nem szerepel az Iron Corporation Kft.-vel a Duna Aréna bérletére vagy használatára kötött szerződés abban a listában, amelyet a Bp2017 Kft. átadott a 24.hu-nak, miután végrehajtóval látogattak el az állami cég székhelyére.

Nagyon el akarták titkolni: szerződés nélkül kapott uszodát Hosszú Katinka csapata

Egyetlen, az Iron Corporation Kft.-vel kötött megállapodás szerepel azon a listán, amelyet az állami tulajdonban álló Bp2017 Kft. adott át végül a lapnak, miután végrehajtóval érkeztek a cég margitszigeti székhelyére. A dokumentum szerint a Bp2017 Kft. csupán egy 25 millió forintos reklámszerződést kötött az akkor Hosszú Katinka és edzője, férje Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporationnel. Magyarán Hosszúék pusztán pénzt kaptak az állami cégtől,

miközben az úszósztár klubja, az Iron Aquatics úgy használhatta a Duna Arénát, hogy a létesítményt üzemeltető Bp2017 Kft.-vel nem kötött használatra vagy bérletre vonatkozó megállapodást.

Ehhez az információhoz a lap két és fél év alatt jutott hozzá. Bírósági ítéleteket is figyelmen kívül hagyott az állami cég, csak hogy ne derüljön ki: mennyit fizet az Iron Corporation azért, hogy az állami létesítményben végezhessen úszásoktatást. Immár tudjuk: semennyit.

Mindezt pedig úgy, hogy míg Hosszú csapata, az Iron Aquatics a Duna Aréna tanmedencéjében tarthatja úszásóráit, Darnyi Tamás úszóiskolájának viszont nem jutott vízfelület.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: 24.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
Ha már stadion építés ügyében megszólaltál, akkor a TISZTESSÉG úgy kívánja, hogy most is hallasd
a hangod !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Kurvára unalmas már ez a Hosszú mizéria!!! Mintha más nem is lenne az úszó sportban!!!
Ronin2
Most,2,5 év után kezdtek el nyáladzani?
Persze,Katinka kijelentette,hogy az atlétikai versenyekhez szükséges infrastruktúrát meg kéne építeni.
Illetve,nem is ezt mondta,hanemhogy nincs annál felemelőbb,mint hazai közönség előtt versenyezni.
A sok sz@rházi,századrangú újságíró/???/ a bokájáig nem ér fel Katinkának!
Változott a szélirány,most muszáj emerre nyalniuk,mert semmihez nem értenek.:(((
Ui:- nem gondolnám,hogy Katinka foglalkozott volna a szerződésekkel.
Ő úszott,nagyon sok örömöt,dicsőséget hozott.
Bár ezredannyit hoznának a karaktergyilkosságra szakosodott léhűtők.
Gáon Mordehaj
Undorító az amikor gyíkvállú, tornából felmentett újlipótvárosi frusztrált firkászok ekézik a világ, sőt minden idők legkiválóbb magyar úszóját! Az ilyeneket végig kellene rugdosni az Újlipótvároson egészen a margitszigeti uszoda bejáratáig!
Yoda69
Igy mar mindjart ertheto hogy miert tamadt lihegve Katinka Karacsony Gergore az uszo VB miatt. A fideSS Katinka hasznalja promocios eszkozkent, Katinka pedig (sajnos) ehhez adja a nevet.
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Nem az úszót ekézik, hanem az esetet. Ha valaki ,,gyíkvállú", akkor nem írhatja le a tényeket?
tudode
Fel kellene nőnie az országnak ahhoz, hogy bármely tisztséget, jutalmazást teljesítményhez, és ne pofakaratéhoz kösse,pl ha a két hölgy teljesítményét nézzük, az magától beszélne, ha nem szakbarbárok kezében lenne az ország kulcsa
,
Nézzük csak a két hölgy teljesítményét, és ajándékozását:
.
----- selmeczi gabrielláé fél abádszalók
.
Nagyjából 4 270 találat (0,33 másodperc)
.
www.google.com/search?q=selmeczi+gabriell%C3%A1%C3%A9+f%C3%A9l+ab%C3%A1dszal%C3%B3k&oq=Sel&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j0l2j69i65.10231j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------------------------------
----- Hosszú nem áll le, zsebben a 301. vk-arany
.
24.hu/sport/2019/11/02/uszas-vilagkupa-kazany-hosszu-katinka-aranyerem-jakabos-zsuzsanna-ket-bronzerem/
.
???
Gáon Mordehaj
@Aki Én: Egy tisztességes magyar (ha az egyáltalán ,) nem piszkálja azt a személyt, aki mérhetetlen sport dicsőséget ért el. Öregbítve a magyar úszósport tekintélyét. Magyarul! Katinkának annyi érdeme van, hogy ez a történet ahhoz képest jelentéktelen foszlány. Amelyre csak az olyan nyálas, szarszagú idegen vérű aljas liberálnyikov karraktérgyilkos firkászok kapaszkodnak fel, mint ez a sötét képű magyarosított nevű Pető!
Józsipapa
Ha már stadion építés ügyében megszólaltál, akkor a TISZTESSÉG úgy kívánja, hogy most is hallasd
a hangod !!!
szegfue
Kétség nem fér hozzá, hogy Hosszú Katinka a világ élvonalába tartozó uszó, ezt nem lehet megkérdőjelezni!! Finoman fogalmazva: azért ez a kivételes teljesitmény nem menti fel őt a becsületes "üzletelés" alól és nem is "törpülhet" el dicsősége árnyékában! Ha a menedzsere volt hanyag, akkor is ő a felelős, mert az ő nevében köt ill. nem köt szerződéseket... tehát rosszul választott... és akkor is "hunyó" ebben az ügyben Katinka.
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Érdekes meglátás, számomra elképesztően ostoba. Egy tisztességes magyar (ha az egyáltalán), nem piszkálja azt a tényfeltárást, ami kimondottan drága, káros a magyar adófizetőknek. Arról most nem is beszéljünk, hogy mennyibe került az Aréna, milyen korrupciós ügyekkel van kapcsolatban a beruházás, ki és hogy fér hozzá illetve nem.
De, hogy a mindenféle elismerése mellett milyen törvénytelenség, szabálytalanság, kettős mérce felett kéne szemet hunyni a magyar társadalomnak, azt nem igazán értem.
Megint fény derül egy (milliomodik) szabálytalanságra, amivel nem lehet összefüggésbe hozni a kormánykritikusokat (tudom, ez nektek egyenlő a hazaárulással), és mindjárt azt támadjátok, aki erre felhívja a figyelmet.
Katinkán kívül van még egy-két kiemelkedő egyéniség az országban, sőt olyan is, aki sokkal inkább közérdekű. Nekik milyen plusz ajándék, juttatás, közpénz, középület kisajátítása lenne méltó elismerés? Vagy csak ő áll a törvények felett?
Nyírfa
Ennyi szakmai sikerrel, annyi pénzzel, amennyit megkeresett vele, miért kell csalni?
A hírnevével visszaél, olyan üzleti előnyöket kovácsol belőle, amely előnyök senkinek nem járnak. Nem csak a duna-parti, kétségbe ejtően lehangoló monstrum használatáról van szó, hanem a csillebérci sportakadémiáéról is, a sporttársaival való kapcsolatáról , no meg a politikai elvtelenségéről nem beszélve.
Tőlem akár repülhet is a vízen, a jellemtelenségétől kiráz a hideg.
jesz
Hosszú ahogy leszakadt az elmebeteg férjéről, azonnal lecserélte azokat, akik a szerződéseit, versenyeit, és az összes napi teendőit intézik...

tudta nagyon jól, hogy baj van a bérlés körül, de túl sok volt a gáncsoskodó irigy úszó-vezető a hazai terepen, ezért inkább hagyta, lesz, ami lesz...ő úszott keményen.

Ha most nem szólt volna az atlétikai stadion építése érdekében, akkor töretlen lenne a tiszteletem...de szólt...tehát ezentúl nem tisztelem.
kereső
Azért ezzel az "ingyenes szolgáltatás" igénybe vétellel egyéb baj is van. Ez ugyanis ÁFA köteles- mégpedig a szolgáltatás értékét piaci áron kell meghatározni és ez után az összeg után bevallani és megfizetni az áfá-t. A szolgáltatás értékével meg kell növelni a társasági adó alapját is!, és meg kell utána a fizetni az adót. Ha nem igy tesz a szolgáltatást igénybe vevő, akkor még mulasztási -és adóbirság is kinézhet a cégnek. És a NAV nem méregelhet(ne!).
Gáon Mordehaj
@Aki Én: Valljad be, legalább magadnak, hogy irigy vagy. Olyan ember, aki távol került álmaitól és nem bírja elviselni azokat, akik megélhették azt!
Aki Én
@Gáon Mordehaj: ...túlértékeled magad, mikor ilyen véleményt fogalmazol meg.
Valljad be, legalább magadnak, hogy nincs érdemi válaszod a véleményemre, ezért jön a személyeskedés, mások lenyomása saját magad felemelése helyett.
Nem tartozik rád, de nincs okom panaszra. Nem gondolom, hogy sikertelennek kell nevezni valakit, aki felhívja a figyelmet a kettős mércédre, illetve arra, hogy egy hírt nem tudsz a helyén kezelni. Ez legyen a te problémád, ne bennem keresd a hibát. Ha nem tudsz egyedül megbirkózni a problémáiddal, és túlteng benned a gyűlölködés, kérj segítséget.
Úgy gondolom, nem látod igazán reálisan a dolgokat.
Aki Én
@Gáon Mordehaj: ...még annyit, hogy ez a hír legkevésbé Katinka sikereiről szól, tehát az irigység emlegetése cseppet sem helytálló. Hacsak nem arra gondolsz, hogy én is szerettem volna magamnak egy úszóarénát.
CsipkeRózsa
@Gáon Mordehaj: Senki nem irigységből helyteleníti az ingyen adakozást. Orbán Viktor azt képzeli, hogy ő a közösből azt ajándékoz, és annak, amit és akinek akar. Hosszú K. ráadásul még csak nem is szorul rá az ilyen nagyértékű ingyen ajándékokra. Egy kis jóérzéssel ezt nem is vette volna igénybe.

Ne akard minden témánál kifejezésre juttatni a zsidógyűlöletedet, minden magyar állampolgár, adófizető elmondhatja véleményét, te is elmondhattad.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Más téma,

ha még nem olvastad, érdemes odaklikkelned PuPu blogjához:

www.pupublogja.hu/2019/11/letunk-lancszemei.html

Nekem nagyon-nagyon megható volt.
CsipkeRózsa
@Ronin2: Nem most jutott eszébe az újságíróknak a kérdés feltevése, a bérbeadás után rákérdeztek, de az illetékesek nem voltak hajlandók válaszolni rá. Többszöri próbálkozás után bírósághoz fordultak, most végrehajtással sikerült a tényeket megtudniuk.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Valami emberi , igaz? El fogom olvasni, köszönöm.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: És még szellemes is. :) Ami számomra élménnyé teszi, az a végén lejegyzett pársoros összegzés.
szegfue
@CsipkeRózsa: tegnap 13:23 A legtöbb ember hasonlóan érez, csak éppen igy leirni, az a "tudomány"... nagyon jó irás és persze felkavarja az ember lelkét...
Gáon Mordehaj
@Aki Én: Nem én gyűlölködöm! Hanem azok az irigy és sikertelen szellemi törpék, akik a világ legsikeresebb magyar úszónőjét piszkálják.
Igen! Egy ilyen rendkívüli embernél, mint amilyen Hosszú Katinka, bizony kettős mérce van! Mert a rendkívülit nem lehet azonos mércével mérni az átlagossal! De ezt az irigy, hatalomvágyó gyökértelen proli-kommunita ösztönökkel terheltek nem képesek felfogni, mivel értékrendjük a korlátolt belátóképesség talaján áll.
Hosszú Katinkát eredményei emelik a kettős mérce kategóriájába.
Valószínű, hogyha Hosszú Katinka a ballibsi nemzetárulók üdvöskéje lenne, mindenféle magyar nemzeti érzés nélkül, amolyan kozmopolita módon, akkor a ti urbano-liberális fajtátok számára bármit megtehetne. A magyarországi judeo-bulvár média ugyanúgy hallgatna, mint amikor saját eredetközösségetekhez tartozók, saját természetes és szellemi alomtestvéreitek vitatható üzleti dolgairól esik szó.
Gáon Mordehaj
"Mindezt pedig úgy, hogy míg Hosszú csapata, az Iron Aquatics a Duna Aréna tanmedencéjében tarthatja úszásóráit, Darnyi Tamás úszóiskolájának viszont nem jutott vízfelület."
A fenti mondat, megfogalmazás a történelmi; 1867. november 25-től egyre kibontakozó; embert-ember ellen, gojokat-gojok ellen kijátszó, összeveszejtő sunyi judeo-bulvár média tradíciójának megfelelően fogalmazta meg a 24. hu cikk szerzője.
Valóban lehetetlen az etno-specifikus, megörökölt intrikus ösztönök kötelékéből kiszakadni. Ugye Pető!
sokanvagyunk
@Gáon Mordehaj: "Mert a rendkívülit nem lehet azonos mércével mérni az átlagossal!" - Mindig ez volt és van... Bástya elvtársnak sem volt szerződése, úszhatott is... :)
Jozefina
Hosszúnak oda kellene figyelnie arra, hogy körülötte minden rendben legyen és ne lehessen a nevét besározni. Ha mindez a tudtával történik, akkor vele is nagy baj van!!!
Gáon Mordehaj
@Jozefina: Hosszú Katinka az úszásra figyel és nem az ostoba , szarkeverő, tornából felmentett judeo-bulvár mocskolódására.
Dr plágium
A törvény mindenkire vonatkozik. A világhírű, kivételes eredményeket elérő Katinkára is. Az úszó iskolák nagy bevétellel rendelkeznek, bőven ki tudják fizetni a bérleti díjat.
Szomorú, hogy 2,5 évig tartott mire sikerült hozzájutni az adatokhoz.
Aki Én
@Gáon Mordehaj: ,, ti urbano-liberális fajtátok " ,, saját eredetközösségetekhez tartozók" ,,saját természetes és szellemi alomtestvéreitek" ,, judeo-bulvár mocskolódás"
Na, erre mondom, hogy egy magát indokolatlanul többre tartó, nagyképű, gyűlölködő, de rendkívül ostoba ember vagy.
Komolyan gondolom, hogy neked segítségre van szükséged, mert annyira úrrá lett rajtad a megfelelési kényszer, hogy az már veszélyes. Kivétel nélkül minden hozzászólásod zsidózásba megy át, különösen akkor, mikor valakinek más a véleménye. Fújod a magadét, pedig elmondtam, hogy nem vagyok zsidó, nem tartozom semmiféle ,,erdetközösségbe". Jellemző rád, hogy a tényekkel, egyéb körülményekkel nem sokat törődsz, ha kiakarod mondani ami szívedet nyomja.
Ha valaki kritizálni mer egy kormányt érintő tényt, akkor az közellenség, zsidó, bolsi, komcsi, nem is magyar. Mert, hogy ki a magyar, azt ti önjelölt senkik döntitek el. Fasza...
Mindezt egy bolsevista típusú, minden idők legkorruptabb kormánya védelmében. Ez totál elmebaj.
Darnyi miért nem kapja meg ingyen?
Eladott Ország
Csak halkan mondom: az ingyenes használatról is kötelező szerződést készíteni. Valamint szeretném látni a NAV vizsgálatát, hogy az ingyenesen igénybe vett szolgáltatás szerepel-e az Iron Corporation Kft könyvelésében.
sokanvagyunk
Az hogy Hosszú Katinka (legnagyobb tiszteletem úszóeredményeiért, aminek eléréséért biztos megkap minden segítséget) mint vállalkozó milyen cégalapításba kezdett - lehetne asztalosüzeme, nyomdája vagy kocsmája - a hely bérleti szerződése és a vállalkozásra vonatkozó egyéb, általános kötelezettségeinek meg kell felelnie.
Gáon Mordehaj
Kedves @Aki Én: "Darnyi miért nem kapja meg ingyen?" Kérdezzed meg személyesen tőle! De ne Petőn vagy a "Pető-féléken keresztül) !
Amit nálam "zsidózásnak" vélsz, az nem más, mint kritikus tényállítás.
Hiszen ordítóan feltűnő az a jelenség, hogy valamennyi magyar érdeket szolgáló nemzeti törekvés elleni sajtóhadjáratban szignifikánsan felülreprezentáltak az egykori kommunista, az állampárt nomenklatúrájában ilyen-olyan szinten pozíciót betöltő családok liberálissá átvedlett újságíróvá vált ivadékai. Döbbenetes az a nekifeszülés, amelyet ez a "liberális entitás ", a kétharmados nemzeti kormányzat, minden intézkedése ellen véghez visz. A demokratikus magyar népakarat és nemzeti érdekek gyakorlati megvalósítása ellen dolgozó média aknamunkásai, magukat a demokratikusan felfelhalmozott politikai személyi tényezők fölé helyezik. Úgy viselkednek, mint valamiféle igazságosztók. Mint valami "dájánok a szanhedrinben" mondanak folyamatosan elmarasztaló, destruktív ítéletet a kormány valamennyi egyértelműen pozitív intézkedésével kapcsolatban. Miért? Miért érzik szükségét a negatív hangulatkeltésnek? Miért elemük a destrukció?
Ben Gurion mondta, hogy a "nemzeti érdekeknek nem lehet ellenzéke csak ellensége." Miért nem képesek eredményes kormányzati gazdasági és szociálpolitikai intézkedéseket tisztességgel támogatólag interpretálni? Miért érzik szükségét annak, hogy arrogáns módon alázzák, szapulják a nemzeti oldalt, a magyar nemzeti érzékenységet, a magyar nemzeti szellemet, a hegeli és herderi értelemben vett "Volksgeistet"? Miért?
E sok-sok kérdés után felmerül egy újabb kérdés kérdés, hogy kik ők?
Milyen a családi genealógiai hátterük?
Felmenőik az elmúlt (3-4) generációk alatt milyen hasznos társadalmi életteljesítménnyel járult a magyar nemzet szellemi és anyagi gyarapításához?
Mit csináltak felmenőik a 19. században, 1945 előtt és 1947 és a rendszerváltás között? Ha ezt mind-mind megkapargáljuk, akkor a sok miértre megszületik a válasz. De nem csak a válasz...
kereső
@Gáon Mordehaj: 08:08. Már megbocsáss, de senki nem piszkálja Magyarország jelenleg legsikeresebb úszónőjét. A felháborodás egy etikátlanul eltitkolt, és erkölcstelen nem szerződésnek szól., egy olyan szerződésnek, amelyet a magyar adótörvények külön kiemelten adóztatnak. Ezek a törvények márpedig minden vállakozásra vonatkoznak- nincsenek kivételek,. Amely kivétel- azt az áfa,és a TAO Tv-ek nevesitik.Ezen törvények nem nevesitik külön a kivételek között az Iron Kft-t.Ez egy dolog- a másik, ami meg már Katinkával kapcsolatos- az, hogy Ő úszófenomén az nem jogositja fel semmiféle tisztességtelen magatartásra. Örökbecsűt idéznék: " nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani". Márpedig egy "példakép"- nem viselkedhet igy, nem szegheti meg a törvényeket, nem viselkedhet tisztességtelenül- mert akkor elvesziti "példakép jellegét". És ebben nincs semmi irigység- ezek a tények, amelyek titeket nem szoktak zavarni/zavarba hozni, csak akkor ha kiderül. Akkor sem a tény a baj, hanem hogy kiderült.
luiz
Felőlem ott és akkor uszkálhat ingyé, ahol akar...Ha tehetném az összes magyarországi labdarugótól elvenném a fizetést az utolsó fillérig és Katinkának adnám. Valamit valamiért, semmit a semmiért címszó alatt
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Miért ne, ők nem oszthatják meg a tényeket, információkat? Van valami az írásban, ami nem fedi a valóságot?
Mióta negatív hangulatkeltés a törvénytelenség, szabálytalanság, korrupció, csalás ismertetése?
Kétharmados? Ugye viccelsz :) De ha az lenne, akkor sem tehetnek meg bármit. A kétmillió ember nem erre szavazott.
Aki Én
@Gáon Mordehaj: ...az is ,,érdekes", ahogy orbánék komcsi, meg liberális múltjára fittet hánysz.
Egyébként ez az eset mitől is nemzeti érdek?
Aki Én
@luiz: ,,Bírósági ítéleteket is figyelmen kívül hagyott az állami cég, csak hogy ne derüljön ki: mennyit fizet az Iron Corporation azért, hogy az állami létesítményben végezhessen úszásoktatást. Immár tudjuk: semennyit."
Nem ő úszik ott ingyen, hanem drága úszásoktatás folyik ott ingyen. Nem mindegy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.