Igazságtalan az a javaslat, amelyet a távozó Európai Bizottság készített az Európai Unió következő költségvetéséről, és mi "igazságot akarunk" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Prágában.

Orbán: igazságot akarunk a következő uniós költségvetésben
Andrej Babis cseh kormányfő fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Kohézió Barátai csoport kormányfői találkozója előtt Prágában 2019. november 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő részt vesz a Kohézió barátai csúcstalálkozón, amelynek elején a visegrádi országok (V4 – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei egyeztetettek.

A V4-es megbeszélést követően Orbán Viktor kiemelte: az a tervezet, amelyet ma Európa-szerte vitatnak, a most távozó bizottság javaslata, és annak minden hibáját magán hordozza.

A miniszterelnök szerint ahhoz, hogy a költségvetés igazságos legyen, négy dolognak kell változnia: a rebate-ek (visszatérítések) rendszerét meg kell szüntetni, mert ha újraszámolják a rebate-eket is figyelembe véve, hogy melyik tagállam, mennyit fizet be a saját nemzeti össztermékéhez képest, teljesen igazságtalan képet kapunk.

Azt is figyelembe kell venni, hogy amit a közép-európaiak forrásként kapnak, annak nagy része visszamegy a nyugati tagállamokhoz, és ennek meg kell jelennie az előterjesztésben

- közölte.

Orbán Viktor elmondta: az is igazságtalan, hogy a kohéziós forrásokat csökkenteni akarják úgy, hogy "minél szegényebb valaki, annál több pénzt vesznek el tőle, és minél gazdagabb valaki, annál kevesebbet".

Úgy vélte, az is szükséges, hogy növeljék a rugalmasságot, a bizottsági javaslat "az ellenkező irányba halad", és ez a költségvetés egyre rugalmatlanabb lesz.

Hangsúlyozta: "ennek ellenére is optimisták vagyunk", mert a V4-ek nagy szerencséjére két volt pénzügyminiszter is van a visegrádi miniszterelnökök között.

Kérdésre válaszolva közölte:

a kutatás-fejlesztés támogatásáról szóló Horizont program az egyik legigazságtalanabb, mert a forrásainak 95 százaléka a régi tagállamokhoz jut, és csak 5 százaléka kerül az újakhoz. "Itt valami nemzeti elemet be kell vezetni"

- mondta.

Hasonló a helyzet a klímasemlegesség tekintetében is: kiszámolták, ahhoz, hogy 2050-re a magyar gazdaság karbonsemleges legyen, minden évben a GDP 2,5 százalékát kell a gazdaság átalakítására fordítani, míg ugyanennek a célnak az elérésére Hollandiában 0,5 százalékot – magyarázta.

Közölte: nyilvánvaló, hogy az általános gazdasági fejlettségi szint meghatározó abban, hogy milyen terhet jelent a karbonselmeges gazdaság elérése.

Magyarország készen áll arra, hogy 2050-re karbonsemleges gazdasága legyen, de "szeretnénk látni ennek a finanszírozási forrását igazságos alapon a költségvetésben"

- tette hozzá.

Orbán Viktor kijelentette: akármelyik pontján nyúlnak a költségvetéshez, "az a baj vele, hogy nem igazságos". "Mi egy fair és korrekt költségvetést szeretnénk" – fogalmazott.

Az EU bővítéséről a miniszterelnök elmondta:

"mindannyian csalódottak vagyunk", hogy nem kezdik meg a tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával, ezért fel kell gyorsítani a tárgyalásokat azokkal az országokkal – Szerbiával és Montenegróval –, amelyekkel már megkezdték az egyeztetéseket, hogy valamelyest enyhítsék ezt a rossz döntést, és "a bővítés gondolata ne enyésszen el".

A Kohézió barátai csoport 2005-ben jött létre lengyel kezdeményezésre, hogy képviselje a kedvezményezett tagországok érdekeit a nettó befizető országokkal szemben, ráirányítsa a figyelmet a kohéziós politika aktuális kérdéseire, összehangolja az álláspontokat és rendezze a vitákat.

A csoport tagjai először 2012-ben üléseztek Bukarestben.

A szervezők tájékoztatása szerint Prágába várják Bulgária, Észtország, Horvátország, Magyarország, Málta, Lengyelország, Portugália, Szlovénia, Szlovákia vezetőit, továbbá Ciprus, Lettország, Litvánia, Románia, Olaszország, Spanyolország és Görögország képviselőit, valamint Günther Oettinger uniós biztost.

(MTI)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Odaszarik a küszöbre,,,utána meg reklamál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Félek, hogy az EU-s költségvetés tervezeténél figyelembe vették a mi Miniszterelnökünk egy régi kívánságát, (utasítását), hogy "Ne mi kapjuk a legtöbbet!"
Gauntlet
Akkor be kéne tartani az összes létező szabályt, előírást! Ők meg a haveroknak adott százmilliárdokat akarják!
Clavigo
Odaszarik a küszöbre,,,utána meg reklamál.
nevemnick
Igazság szerint, jól 3.14csán kéne rúgni a díszes társaságotokat, de minimum kizargatni benneteket az ülésteremből.
Peller Anikó
mi "gazságot akarunk".

Értyük, értyük. Tuggyuk.
csipetke
Oszt ha még a dellaosztást jogállamisághoz is kötik, az lesz a maffiabandának a nagy szívás
Eladott Ország
@Clavigo: ma, 11:18; "Odaszarik a küszöbre, utána meg reklamál." és becsenget a papírért. Az ország meg azóta szarik maga alá, amióta Orbán Viktor és családja elkezdett jól teljesíteni.
dr. prédikátor
O1G!!! Fostok mi ? kurva anyádat!!!Kevesebb manit tudtok lenyulni a haverokkal!!!
sokanvagyunk
"minél szegényebb valaki, annál több pénzt vesznek el tőle, és minél gazdagabb valaki, annál kevesebbet" - ezek után mondja valaki, hogy nem vagyunk mi EU-konformak.
Eladott Ország
Nincs is annál szebb, mint amikor a tolvaj méltatlankodik. És ez nem elég: a magát kétharmadokon átívelően a magyarokkal azonosító korrupt zsarnok, aki személyes pénzéhségének rendelte alá a magyar és európai adófizetők pénzét, az igazság minden részletének kibontása nélkül pofázza, hogy az ő jóváhagyása és beleegyezése nélkül márpedig nem lesz uniós büdzsé, akárki meglássa. Nyolc éve rezzenéstelen pofával működtet egy olyan rendszert, amelyben az utolsó helyen állnak – hogy a témánál maradjunk – a gazdák, vagy éppen a kutatás-fejlesztés, most meg ezekre hivatkozva hazudja, hogy azért jut kevesebb ellopható pénz, mert azokat olyanoknak adják, akik beengedték a migránsokat. Nem remélem, hogy a megszorításokkal való fenyegetőzés eredményeket képes hozni egy maffiaállamot működtető, újabb kétharmados kormányzásra készülő elvetemült erkölcsi hullával szemben, de ez az ordas, leegyszerűsítő hazugság, hogy amit tőlünk vesznek el azt azoknak adják, akik migránsokat fogadtak be, egészen elképesztő.
kereső
"a kutatás-fejlesztés támogatásáról szóló Horizont program az egyik legigazságtalanabb, mert a forrásainak 95 százaléka a régi tagállamokhoz jut, és csak 5 százaléka kerül az újakhoz. "Itt valami nemzeti elemet be kell vezetni"- má' megcsináltátok a "nemzeti elemet"- az MTA beszántását. Mit akarsz még?Persze tudjuk, a Horizont program pénzecskéit IS!
advocat
Kiléphetnénk, csak a lové meg jól jön?
tudode
Ha szabadna tudni, hogy mibül építkezik a 140 millió lélekszámú ikertesójával , közlóvéból. EU-s adófizetők befizetéseiből, vagy a hokizsebéből azzal, aki Szíriában is elpotyogtatott jó pár ági áldást
.
--- Kolostort és péküzemet épít Szíriában az oroszokkal a magyar kormány
.
index.hu/belfold/2019/11/03/szijjarto_peter_kolostort_es_pekuzemet_epit_sziriaban_az_oroszokkal_a_magyar_kormany/
.
Játssza a felcsúti bárót, miközben a fél országnak kilóg az alfele!!!
kokopelli
@kereső: ..csak egy teszt rövid idejéig,megpróbálnám a kétsebességes EU-t, és annak megfelelően a
"zsé" elosztását is! Igazi csuti cigány jellem!Még el sem lopták a vadat,de már a bundája elosztását kritizálja!
namihami
Pocakdurci a sarkára állt.Reszkess Európa.
Ha nem adsz eleget, akkor miből tömjük a klán zsebét? És ettől még durcásabb lesz.
namihami
@Eladott Ország: Röhögünk azon, amin sírni és főleg amiért nagyokat ütni kellene!
Sámannus
A két vajas puding egymásra talált. Be is baxna ha mást akarnának. Ki hinné, hogy igazuk sincs ha nem látná ezt két elcsépelt, levitézlett mihasznát.
terlasz
Igazságot követel szegény. Kapja meg! Küldjék ahová való: Börtönbe az ilyen gazemberekkel!
Eladott Ország
Észre kellene már venni, hogy nem ezek a szarházaik vannak többen, hanem mi, akik normális országban, normális kontinensen akarunk élni. Az ő erejük a pofátlanságban és a nagy hangjukban van. A tőlünk rabolt pénzből reklámozzák önmagukat. Valójában senkik, kizárólag a többség hallgatása és beletörődése, félelme táplálja őket. Táplálkoznak a többség passzivitásából, emésztenek és szarnak. A küszöbre. Nem unjuk még?
1magyar
"minél szegényebb valaki, annál több pénzt vesznek el tőle, és minél gazdagabb valaki, annál kevesebbet".
Így megy ez Mo-on is fideszéktől tanulták.
Cicamama55
Az, hogy az országunkban is a gazdagok járnak mindig jól, a szegényebbek hátán meg csak nő a teher az nem tűnik fel Orbán Viktornak?! Az jól van így?! Először talán ezt kellene észrevennie, a saját háza táján kellene elsőként rendet tennie! A törvények, az igazság szolgáltatás, az egészségügy, oktatás, a juttatások-MINDEN terület a felső tízezer felé lejt! Ez nem szúr szemet?!
kokopelli
A rafinált játék az,hogy a kapott pénz eltűnik a zsebeikben,amíg az állítólagos visszafolyt pénz a"magyar
emberek" zsebéből csordogál vissza! (a Lölö,a Vejkó és a nyaloncok meg híznak!)

ántból
solidedge
A költségvetés most lesz igazságos. Aki szembe megy az EU-val az ne kapjon támogatást.
bence
Hát nem morbid ? Igazságért kiabál az , akinek minden egyes mozzanata az igazságtalanság !
Béla333
Mocskos tolvajok! Hazaáruló senkik, akik az országnak juttatott Uniós pénzeket egyszerűen ellopják!
Aztán még ők kiabálnak igazságért?! Nincsenek már szavak sem ekkora pofátlanság láttán!
kokopelli
@bence: megkapja! "Az az igazság,hogy azok fogják kifizetni,akiket Ön nem sérteget,nem ócsáról
és nem szid állandóan! Amilyen az adjonisten olyan a másik isten! "!Még kérdés? Nincs?Nem is lehet!".
bence
@kokopelli: ! Nem értem a választ ! Kit sértegettem , ócsároltam ?! Lemaradtam valamiről ?!
kokopelli
@bence: Megbocsáss,de lehet,hogy mellényúltam!Az igazságot fogja megkapni a követelödző Orbán,
aki az EU-t sértegeti és ócsárolja!Arra írtam az "agyjonistent" ill. a "fogadjistent"! Mea culpa! (;-))
Eladott Ország
Deutsche Welle: Orbán provokálja az EU-t, csak nehogy sírás legyen a vége!
olkt.hu/deutsche-welle-orban-provokalja-az-eu-t-csak-nehogy-siras-legyen-a-vege/
Luxemburgi külügyminiszter: Magyarországot ki kell zárni az Európai Unióból!
olkt.hu/luxemburgi-kulugyminiszter-magyarorszagot-ki-kell-zarni-az-europai-uniobol/
tudode
Nem tehet róla a pocak náci, hiánycikk belőle a gát, tehát gátlástalan volt már zsenge korában is, amelyet az is bizonyít, hogy
.
Megtalálták orbán levelét sorosnak
.
Nagyjából 30 400 találat (0,36 másodperc)
.
www.google.com/search?q=Megtal%C3%A1lt%C3%A1k+orb%C3%A1n+level%C3%A9t+sorosnak&oq=Megtal%C3%A1lt%C3%A1k+orb%C3%A1n+level%C3%A9t+sorosnak&aqs=chrome..69i57.45889j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
A levél
.
www.scribd.com/document/375082892/La-note-que-Viktor-Orban-a-envoyee-a-la-fondation-George-Soros#fullscreen&from_embed
.
Azzal a különbséggel, hogy Sorosba akkor rúgott bele, amikor az egész galeri kihasználta anyagilag,olyannyira, hogy a tiszteletre méltó Soros nem mer szülőhazájába jönni, mert fél ezektől a politikai prostiktól!!!
.
Így működik a fasza gyerek!!!
Jozefina
Mindenki annyit kap, amennyit ér!!! Egy dübörgő, EU átlag felett teljesítő gazdaságnak nyilván kevesebb jár!!!?? Hogy kevesebből kevesebbet lehet ellopni, az már esetleg más kérdés!!??
kokopelli
@Eladott Ország: a harcos V4-ekről jut eszembe egy régi vicc!
A hangyák elhatározzák,hogy adnak az elefántnak egyet!Öszegyűlnek és támadnak!A vezérlő "főhangyá"-
nak (a viktornak) sikerül felmászni az elefánt fejebúbjára,mire a sereg kórusban:
"Viktor dobd a hátára a behemótot!Te vagy fölül!" ...(;-))
bence
@kokopelli: ! Bizony mellényúltál ! Mert én is azt kívánom , hogy kapja meg az igazságot a követelődző orbán !
Béla333
"Orbán: igazságot akarunk a következő uniós költségvetésben"

De legfőképpen újabb és újabb lopható pénzt...
Lepényleső
Most hallható először,hogy az Euró milliárdokat keresztapaként nevezte át igazságnak? Nem ezt nevezik gazságnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.