Az LMP-s képviselő megszólalt, miután vádat emeltek ellene hivatali visszaélés miatt. Szerinte a kormányt zavarják a közérdekű adatigénylési perek, amelyeket indítottak.

Demeter Márta: nem hagyom megfélemlíteni magam

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ellen. A vádirat szerint a politikus tavaly szeptemberben országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította. A képviselő az ügyészség szerint törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat adott ki.

Demeter Márta a Klubrádiónak reagált a fejleményekre. Azt mondta –

"a Fidesz tegnap megválasztotta Polt Pétert, aki ma újra munkába állt".

Azt is elmondta, szerinte borzalmasan zavarja a kormányt, hogy ebben a konkrét ügyben is sorra nyeri a sajtóhelyreigazítási pereket, mint ahogy a közérdekű adatigénylési pereket is, amelyeket az elmúlt években nyújtottak be.

Úgy fogalmazott, rengeteg dolgot próbálnak eltitkolni. Példának a Paks II projekt hitelszerződésének az újbóli megállapodását hozta fel, amit ki kell adnia a kormánynak, de a Gruevszki-ügy is ilyen szerinte, amelyben számos pert folytatnak és nem egy esetben már nyertek is. Demeter elmondta, ki kell adnia a külügyminisztériumnak, milyen gyakran találkoznak a volt macedón miniszterelnökkel és miről van szó ezeken a tárgyalásokon. "Mennek tovább ezek a perek, nem tudnak megfélemlíteni" – tette hozzá.

(Kép: MTI/Kovács Attila)

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
naugyehogy a márti nem fosik!
tuttuk mink!
Rockxy
naugyehogy a márti nem fosik!
tuttuk mink!
Borsodi
Sok hozzáhasonló kellene a parlamentbe,nem büntetni megjutalmazni kéne,hogy nem állt be a sorba nem süllyedt le a fideszes politikusok szintjére.Sok sikert Márta!Egyszer minden kiderül.
jesz
Amit főzött most megteheti. Aszongya sorra nyeri a sajtó pereket. Ezekről keveset hallunk, de a repülős pofáraesésről annál többet. Ezt nehéz lesz megmagyarázni.
Rockxy
@Pegero: ja, lehethogy fosik?
ő dóga!
tudode
Ne szórakozzunk akkor, amikor Ráhel a papi helyett
.
----- Orbán Ráhel gáz- és olajbizniszről tárgyalt Bahreinben
.
444.hu/2016/08/30/orban-rahel-gaz-es-olajbizniszrol-targyalt-bahreinben
.
Valószínű nem lábbusszal érkezett, azt akiről azt hitték, hogy őfélesége felesége!!!
.
???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.