A Kaposvári Járási Ügyészség 28 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik bankkártya adatokat csaltak ki a sértettektől, majd azokat felhasználva okoztak kárt.

Az elmúlt évek egyik legarcátlanabb bűnelkövetője a börtönben ülve csalt ki bankkártya adatokat

Az egyik vádlott a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kiszabott 8 év fegyházbüntetését töltötte az egyik büntetés-végrehajtási intézetben, amikor hozzájutott egy mobiltelefonhoz.

A mobiltelefonnal kezdeményezett hívások során magát az egyik mobiltelefon-társaság munkatársának adta ki, majd a sértettektől adategyeztetésre hivatkozva kicsalta a bankkártya adataikat.

A csalárd módon megszerzett adatokat a vádlott továbbította a társának, aki azzal az egyik szolgáltató internetes felületén mobiltelefon egyenleg feltöltéseket hajtott végre. Ilyen módon négy sértettnek összesen 270.000,- Ft kárt okoztak.

Az egyenleg feltöltéseket végző férfinak volt egy másik társa is, akinek a segítségével további 24 sértett bankkártya adatait szerezte meg, melyekkel visszaélve a sértetteknek 5.000 és 60.000 forint közötti összegű kárt okozott.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a börtönből telefonáló és különös visszaesőnek minősülő férfival szemben 2 év 6 hónap, míg társával szemben 1 év 8 hónap szabadságvesztést szabjon, amennyiben a bűncselekményeket az előkészítő ülésen beismerik.

(ugyeszseg.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
"...a börtönből telefonáló" károkozását szerintem a "munkáltatóján" kellene bevasalni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
"...a börtönből telefonáló" károkozását szerintem a "munkáltatóján" kellene bevasalni.
maci0427
@sokanvagyunk: És név fényképüket kitenni a szemeteknek egytől egyig !!!
jesz
Ezeknek tiszta amerika a börtönélet..csupa móka, kacagás...koszt, kvártély, szórakozás, és vvelük az ötcombú mariska is...

Ez az élet Babolcsai néni...
maci0427
@jesz: Pontosan ! És mindenhol tesók vannak , így kilehet bírni és lehet szervezkedni, tervezgetni ! Undorítóak !
Fantomasz
@sokanvagyunk: Baxák leárnyékolni ,pedig simán meg lehetne csinálni . :-(((((
sokanvagyunk
@Fantomasz: A bentlakókat a bíróság már egyszer "leárnyékolta", mégis... - amire gondoltál az sújtaná a smasszerek munkaidő alatti "magánéletét" is. :(
Fantomasz
A smasszer ne telefonálgasson munkaidőben hanem felügyeljen ,dolgozzon !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.