Éppen Orbán Viktorral folytat megbeszélést a karmelita kolostorban a török államfő.

Élő: így tüntetnek Budapesten Erdogan ellen
Résztvevők a Budapest blokádja, Erdogan látogatása ellen címmel meghirdetett demonstráción Budapesten, az Oktogonnál 2019 november 7-én. MTI/Balogh Zoltán

Élő: így tüntetnek Budapesten Erdogan ellen
Résztvevők a Budapest blokádja, Erdogan látogatása ellen címmel meghirdetett demonstráción Budapesten, a Margit hídon 2019. november 7-én. MTI/Balogh Zoltán

Az Erdogannal nem szimpatizálók utcára vonultak, és hangos tiltakozásba kezdtek Orbán szövetségese ellen – a Magyar Hang közvetíti az eseményeket:

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Gáon Mordehaj: 2006, ősze. Hettekig tartó flashmob a Kossuth téren ( az utána következő altalajcsere 4,2 milliárd Ft), ki finanszirozta? Mikor számolnak el vele a szervezők? Ki vizsgálta valaki? Na, ha ez megtörténik- akkor erre a mostanira is kiváncsi leszek, de addig csönd!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
reagens
Voltak kétszázan? :-))))))))))))))))))))))))))
Maxipocak
@reagens: Azok ti vagytok Brüsszelben fritztomi haveroddal meg a többi egybitessel.
vitriol
@reagens: pont annyit érsz, mint durbincs haverod!
Gáon Mordehaj
Ezt a tüntetést elő kellett készíteni, a plakátokat megcsinálni, a zászló anyagát megvenni elkészíteni és az egészet anyagilag finanszírozni! Na itt kezdődik egy nemzetbiztonsági nyomozás indoka. Várom a fejleményeket és a pénzügyi forrás megjelölését.
Gáon Mordehaj
A tüntetésen elöl menetelők zöme nem is magyar állampolgár, sok CEU hallgatóval. Judeo-bolsevikok harmadik nemzedékében, miután liberálisokká vedlettek át, az egykori internacionalizmust felváltotta az inter -destruktivizmus.
kereső
@Gáon Mordehaj: 2006, ősze. Hettekig tartó flashmob a Kossuth téren ( az utána következő altalajcsere 4,2 milliárd Ft), ki finanszirozta? Mikor számolnak el vele a szervezők? Ki vizsgálta valaki? Na, ha ez megtörténik- akkor erre a mostanira is kiváncsi leszek, de addig csönd!
tudode
Nem árt tájékozódni, hogy a történelem folyamán min mentek/mennek át Kurdisztán lakói, hasonlóan az indiánokhoz:
.
--- Kurdok
hu.wikipedia.org/wiki/Kurdok
.
A kurdok az indoeurópai nyelvcsalád indoiráni ágához tartozó népcsoport. Zömük a jelenleg Irán, Irak, Szíria és Törökország földjén elterülő Kurdisztán őslakói. Kurd közösségek élnek Libanonban, Örményországban, Azerbajdzsánban (Arcahtól nyugatra, Kalbadzsarban és Laçınban).
A kurdok számát kb. 40 millióra teszik, legnagyobb számban (kb. 16 millióan) Törökországban élnek.
.
--- Kurdisztán
hu.wikipedia.org/wiki/Kurdiszt%C3%A1n
.
Azok után, amelynek a kurdok egy része ki van téve, őféleségüknek annyi beleérző képességük nincs, mint a hangyáknak, történelemből is megbuktak/nak, az ikertesó fogadásával!!
.
Rémes!
Gáon Mordehaj
@tudode: Engem a határon kívülre szakított magyarság sorsa jobban leköt mint a 30 milliós népességű kurdoké, de lehet, hogy az 40 millió is meg van. Ti transznacionális libernyákok, mint híg magyarok, általában mindíg inkább aggódtok másokért, mint a magyarokért. Tulajdonképpen kik vagytok ti? Tegyétek fel egyszer ezt a kérdést magatoknak!
Jozefina
Csak gratulálni lehet mindazoknak, akik Budapesten és más városokban is tiltakoznak Erdogan ellen!!! Teljesen érthető a felháborodás, hogy Budapest a diktátorok találkozóhelye legyen. Ez egyben tiltakozás orbán ellen is!!! Hajrá, így tovább!!!
És ezt látja a világon mindenki, még Törökországban is!!!
advocat
Viktor ma a város lakosait szívatta! És nem ez lesz az utolsó. 2022-ben erre is gondoljanak!
advocat
@Gáon Mordehaj: Ilyen zsidónak tűnő névvel? Kis hazánkban voltak janicsárok (néhány magyar valahogy eltűnt, de azért a többi katona is tett valamit), elüldöztek - sőt megöltek - örményeket, de másokat is, ezt a törökök tették. Szerintem jobb lenne ha hallgatnál. Mindenkiért kell aggódni. Mert EMBEREKRŐL van szó. Csak ehhez meg gondolkodni kellene. Ha lenne mivel.
Eladott Ország
@Gáon Mordehaj: tegnap, 18:07; Te is feltehetnéd magadnak a kérdést, hogy te ki vagy, te fasisztoid elmebeteg! Legjobb lenne, ha sürgősen felkeresnéd először a háziorvosodat.
Csizmás Kond
Gyerekek, a butaségot nem kötelező megosztani. Erdogán miért jött azért jött de szerintem ennek azért Budapest a helye, mert Orbán a közvatítő a nyugateurópai simlisek és közte.
tudode
@Gáon Mordehaj: .
Megszólított, válaszolok!
.
84. éves átlagállampolgár vagyok. Tanúja annak, hogy nemzetségre való tekintet nélkül, a félresikerült politikusok harci kedve miatt a lakosság kénytelen elszenvedni a háborúskodók rémtetteit, az orosz néptől a kurdokig. .
.
Az egyik nagyapámnak fiatalon a Szent István csatahajó lett a nyughelye, gyermekét kitoloncolták Fiuméből, azaz az én egyik szülőm átélte mindkét világégést, amely kihatott ránk a gyermekeire is.
.
Közel ötven évig szolgáltam az államigazgatásban, van belelátásom, hogy ilyen szakbarbár állama nem volt ennek az országnak, amely odáig süllyedt, hogy közjogilag érvénytelenül úgy csinál mintha a közjót is szolgálná, kinyírva még a saját berkei tagjait is!
.
Most ön következne, hogy egyáltalán ki fia, borja, hogy minősítgeti a tagtársakat!!!
Gáon Mordehaj
@tudode: A tisztelet hangján még egyszer megismétlem!
Engem a határon kívülre szakított magyarság sorsa jobban leköt mint a 30 milliós népességű kurdoké, de lehet, hogy az 40 millió is meg van. Ön, az ukrajnai magyarok panaszát is meghallja? Vagy a Felvidék anyanyelvétől eltiltott magyarságét ?
Nem láttam nagyérdemű társulatotokat sem az Ukrán, sem a szlovák nagykövetség előtt tiltakozni!
Törökország a második legnagyobb NATO hadsereget mondhatja magáénak. Azaz 1 millió felfegyverezett, hadba állítható katonát! Az élet kegyetlen! Általában nem a morál, hanem az erő diadalmaskodik. Én is sajnálom a kurdokat, de a magyar érdek számomra sokkal fontosabb.
advocat
Viktor szerint a "plebsz" tüntetése miatt húzódott az Erdogan látogatás. Egy frászt. Mindketten félnek az emberektől! És a nép tüntethet! Ne nézze le az embereket! Nekik is lehet véleményük. Szerintük Erdogan gyilkos! Ennyi.
Pálinkás Pál
@Gáon Mordehaj: Te miről beszélsz fióka??? Olyan hogy határon túli magyar nincs!!! Akit annak idején elszakítottak,azok közül egy sem él már!!! Ellenben csináltatok magatoknak pénzért szavazó határon túli csürhét!!! Remélem bukásotok után az első ezeknek a megvett tahóknak minimum a választási jog megvonása,de inkább az állampolgárságé!!! és most hőböröghetsz nagymagyar...a többség véleménye ez!!!
advocat
@Gáon Mordehaj: Hol vannak eltiltva a magyar nyelvtől?
Gáon Mordehaj
@advocat: Ukrajna és Szlovákia (egymás között lehet, de nem hivatalos helyen)
Gáon Mordehaj
@advocat: Az általad feltett kérdés, megkérdőjelezés is minősíti a kérdező szándékát.
Gáon Mordehaj
Budapest ballibsi vegyes népességét terápia jelleggel kisebbségi sorsba kellene kényszeríteni, azzal a céllal, hátha kialakul bennük valamiféle nemzeti empátia,szolidaritás, ha az etnikai-kisebbségi megszorításokat saját bőrükön fogják megtapasztalni. Bár lehet --ismerve értékrendjüket- rövid időn belül ukránokká, szlovákokká, románokká válnának, amolyan jött-és híg magyar módon.
Csizmás Kond
...tehát nem elég a zedogán által lezárt utak általi církusz hanem még az ilyen felvonulási kényszerben szenvedők is tetézik...
Gáon Mordehaj
@Pálinkás Pál: Családi genealógia átvizsgálása során az ilyen taknyokat, híg szarokat, mint amilyen te vagy azonnal ki kellene lökni ebből az országból, illetve idetévedt felmenőit idejében el kellett volna zavarni!
Basztard országlakó! A társadalmi béke záloga, az ha az etnikum lefedi a nemzet fogalmát! Az ilyen magyarosított nevű fehérjehalmazokkal ez a kritérium nem teljesül és ezek mint a fekélyek gyengítik a nemzetet! A zsidóságnak zseniális igazsága abban is fellelhető, hogy csak azt tekintik zsidónak, akinek az anyja is az, vagy hosszú procedúra alatt, sok lebeszélés ellenére betért a közösségbe. Ennek a körültekintő etnikai politikának az a történelmi és nemzeti előnye , hogy a hígszar nemzetárulóktól mentesülnek. Az ilyenek nem honfitársak, hanem belső ellenség!
tudode
@Gáon Mordehaj: .
Természetesen tiszteletben kell tartani egymás érzékenységét, de én, nyugalmazott tisztviselőként elsősorban a bennszülöttektől a közjogilag érvénytelen alaptörvénnyel, elődeink vérrel áztatott alapjogait kellene visszaszerezni, és az után reklamálni, aggódni a határon túli magyarok jogaiért, mert ennek a rezsimnek nincs jogalapja beleszólni más államok jogrendszerébe!
.
A bennszülötteknek az élethez, és az emberi méltósághoz való jogot kell úgy, ahogy beosztani, ami TABU téma, figyelmébe ajánlom:
.
----- Eltemetett demokrácia – Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt
.
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
.
Annak a tanúi, megélői vagyunk, amelyre a honfoglalás óta nem volt példa, és ki tudja ez a Gánt-kőves átverőshow hol áll meg!!!
Pálinkás Pál
@Gáon Mordehaj: Magyarázhatsz nekem sejthalmaz...attól még nem lesz igazad!!!
reagens
@Gáon Mordehaj: Nagyon szíven találtad ezt a hazaáruló kisebbséget. Ezek fekély a nemzet testén és minden napjuk azzal telik, hogy elárulják a magyarságot!
Lepényleső
Ezekre a tüntetés annyira hat,mint imádkozni a lónak?
Gáon Mordehaj
"Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt" Nomen est omen! Egy "vörös" Imre, sértődött kommunista bíró számomra, és egyetlen normális emberszámára nem jogforrás. Ilyen alapon hivatkozhatnánk dr. Tutsek Gusztáv 1956-os vérbíróra, aki 58 magyar szabadságharcost ítélt halálra!
Gáon Mordehaj
@kereső: 2006-os Kossuth téri eseményeknél szeptember közepétől én magam is részt vettem. Méghozzá nem csupán mellékszereplőként. De nem emlékszem arra, hogy valaki is megfizetett volna érte, vagy előnyöm származott volna belőle. Ezt a népfelkelést az emberek saját jogos indulata generálta semmi egyéb. A Fidesz később szervezett rá az eseményre és féltve őrködött azon, hogy azt kisajátítsa magának. Visszataszító módon az általuk felállított "luxus" színpadra és hangosításhoz nem engedte közel azokat, akik saját önérzetük folytán és a Gyurcsányi arrogancia hatására felemelték a szavukat és a Kossuth téri népfelkelés irányítói, moderátorai voltak. TEHÁT! A Kossuth tér "visszatér" eseményhez semmi köze nem volt a Fidesznek. Amikor érezték az ebben rejlő lehetőségeket és a kibontakozás előnyeit akkor szerveztek rá, akkor kapaszkodtak bele és vezényelték a maguk javára! Na ennyit az igazságról! A többit kérdezzék meg dr. Bene Gábortól!
Nyírfa
@tudode: Köszönöm, hogy annyi tapasztalatot,, információt, tudást, összességében életbölcsességet osztasz meg velünk.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Csürhének azért nem nevezném őket, ez erős kifejezés, de az tény, hogy becsületük már nincs előttem. Amíg a kárpátok géniusza alatt éltek, együtt éreztem velük, de tettek róla, hogy ez megváltozzon. A szavazati jogot mindenképpen megvonnám, és redukálnám, nem kicsit, az anyagi támogatást.
Gáon Mordehaj
@Nyírfa: Tudja! Az a különbség egy zsidó és egy magyarországi magyar hangzású vezetéknévvel rendelkező, magyar állampolgári jogállású etnikai keverék között, (olyan, mint maga), hogy a egyetlen zsidó ember nem beszélne így diaszpórabeli testvéréről, éljen az a világ bármelyik pontján is.
MIÉRT?
Mert a társadalmi béke záloga, ha az etnikum lefedi a nemzet fogalmát".
A maga fajtájával ez a fontos kritérium nem teljesülhet!
tudode
@Nyírfa: .
Nyugalmazott köztisztviselőként kötelességemnek tartom az ismereteim megosztását, azzal együtt, hogy őfélesége által összekutyult állam még egy disznóól igazgatására is alkalmatlan lenne!
.
Neheztelve arra, aki a rendszerváltás reménysége volt, de a hatalom birtokosaként olyan személyiség károsításon ment keresztül, hogy a cuccoláson kívül az ország legszerencsétlenebbje, amiatt, mert minden felelősséget a nyakába sóztak
.
--- Orbán Viktor a hatalomról 1995
.
www.youtube.com/watch?v=1xIh97rkwI8
.
Annyi fáradtságot nem áldozott, hogy minimális államháztartási-. közigazgatási ismeretet magáévá tegyen!!!
Nyírfa
@tudode: Szerinted komolyan gondolta, amit mondott, vagy már akkor is csak szerepet játszott, éppen a liberálisét?
tudode
@Nyírfa: .
Abból kiindulva,hogy olyan kódisok voltak a falusi vályogház lakójaként, hogy elvállalta a Szegény Dzsoni és Árnika c, mesefilmben, statisztaként az egyik rabló szerepét, néma szereplőként énekelve, hogy "rabló voltam, könyvet veszek", már kirajzolódott a jelleme:
.
----- Szegény Dzsoni és Árnika. Orbán Viktor jelenetei
.
www.youtube.com/watch?v=p0MW9k-0aXU
.
www.youtube.com/watch?v=K3sqTKzJX7s
.

Botond Lajos
50 feliratkozó
'''Nagy vezérünk azóta sem tud kiesni a szerepéből..."""
.
A másik kiábrándító, hogy kiadta a faterját, aki időnként megtángálta,pl atért, mert ellopott egy szál tulipánt, de a bányát elfogadta
.
---- Orbán Viktor: Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom Ne maradj le a videói
.
www.youtube.com/watch?v=92GlIUI8NxU&t=144s
.
Többek között ezeket a videókat akkor rakták fel, amikor at ország bevásárolt ezzel a labilis pasival.
.
Elgondolkoztató az, hogy jutott képernyőhöz annak idején!
.
Szerintem egy kis buksi simogatásért akár az ördöggel is szövetkezik az is, akinek az idő múlásával az alaptermészete romlik!!!
Nyírfa
@tudode: Nagyon messze ment a nyugis egyetemi tanári álomtól, a tanulástól. Félelmetes, ahogyan megfogalmazza az identitását, szintén, magyartalanul, hitelesen: kulturálatlanságból jöttem.
Félrecsúszott ez a fiú, nem tudni, mi lehetett volna belőle. Csak az ismert, amivé vált. Egy valamihez kétségtelenül van érzéke, de az nem a labda, nem a politika, hanem a csalás. De ez nem dicsőség.
Nyírfa
@Nyírfa: 14.20

Elnézést, nem szintén, hanem őszintén.
kereső
@Gáon Mordehaj: Nem arról volt szó, hogy az embereket fizették- hanem arról, hogy a szinpad, a hangositás, a világitás etc. mind-mind pénzbe került. Na azt akkor ki fizette? -ez volt a kérdés. Arra meg nagyon jól emlékszem, hogy az első naptól fogva a fidess prominensei -minden nap más- felszólaltak, vitették a csörgő órát a 72 órás ultimátumra, és egyetlen szavuk nem volt arról, hogy Ti ujságirók, birók, poltitikusok és más közéleti -és nem közéleti emberek neveit, telefonszámát irtátok az akasztófa alakú transzparensekre, és nyiltan uszitottatok. Én elhiszek mindent, azt is, hogy még mielőtt bármiféle balhé lett volna a TV székháznál a hirtv már ott volt, és forradalmat kiáltott. Tudod, nem Bpesten élek- viszont akkor még itten vidéken is lehetett tájékozódni ujságból, rádióból, tv-ből, a netről.Szóval csakúgy spontán, mi? Érted Te egyálltalán, hogy miről is szól az öszödi beszéd? Qrvára nem arról, amit a fidess kiforgatott. És azt mondom, hogy most igaz csak igazán a "hazudtunk"- kár, hogy orbánék szájából soha a büdös életben nem fog hallatszani.
Borsodi
@tudode: Ez igazán találó nem hittem volna,hogy így kezdte,és még semmit se változott.a jelleme.
Azt hittem csak ír és rendez,de valóban nagy színész lett belőle.Persze rádiósként is nagyon jó.
tudode
@Nyírfa: .
Valójában egy pályatévesztett ember, aki még mindig keresi a helyét!
.
Azonkívül nem tesz jót egy gyereknek sem, hogy a szülei, valószínű, nem példamutazással, hanem veréssel nevelték, ezen lívül rontott rajta a foci őrülete a fejeléssel!
.
------ Őszinte beszélgetés a miniszterelnök édesanyjával
.
civilhetes.net/oszinte-beszelgetes-a-miniszterelnok-edesanyjaval
.
----- Tetézve a fejelés ártalmával
.
www.origo.hu/sport/futball/20161024-karos-lehet-az-agyra-fejeles.html
.
A többszörös agyi károsodást bizonyítja az is, hogy
.
----- Itt a vége Orbán ámokfutásának – Előkerült a grazi diliház számlája! (Kép a cikkben)
.
olkt.hu/itt-a-vege-orban-amokfutasanak-elokerult-a-grazi-dilihaz-szamlaja-kep-a-cikkben/
.
Jól befürdött az ország ezzel a gátlástalan politikai szélhámossal, akit még a családja sem kímél a cuccolással, a cinkostársairól nem is szólva, akik legtöbbje az ország vámszedői.
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+milli%C3%A1rdjai&oq=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+&aqs=chrome.1.69i57j69i59j35i39j0l2j69i61.15100j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Nem szeretnék a helyében élni azok után sem, hogy legújabb dilije az, hogy Moszkva, Athén, és Berlin ölelésébe hajtotta az országot, Kináról nem is szólva türkként!!!
kokopelli
@tudode: Ay Orbán csicskái azt nehezményezik,hogy a számla hamis,mert az Euró csak az €-jellel a hiteles!
Nem olvasnának utána,hogy EUR a nemzetközi használatban ajánlott ill. elfogadott!Aki hamisítani akar annak
az € sem okoz nehézséget! (;-)))))
Nyírfa
@kereső: Édesapám a Honvéd-kórházban haldoklott, de meg akarta tiltani, hogy a gyermekei látogassák, annyira féltett minket. Persze, hogy nem hallgattunk rá, hiszen minden hátralévő percet ki akartunk használni, hogy együtt lehessünk, de tény, hogy kerülő utakon mentem haza , nehogy belebotoljak a békésen tüntető utcakő-dobálókba, a gépkocsikat szelíden felgyújtó, kukákat borogató aranyos, kedves honfitársainkba. Ami a Parlament előtt, a Tv-székházban, az utcákon történt, azt soha nem fogom megbocsátani a fidesznek, és a harcosainak, a lelátók népének. Ami akkor történt, az nettó hazaárulás, aminek még lesz , mert kell, hogy legyen következménye.
Nyírfa
@tudode: Édesanyám egyik ismerőse rendszeresen fejen ütötte a fiát, ha nem volt vele megelégedve. Hiába próbálta anya lebeszélni róla, féltve a gyermeket, nem volt hajlandó változtatni a nevelésnek gondolt módszerein. A fiú aztán el kezdett dadogni, szégyenében abbahagyta a középiskolát, és csak nagy kanyarokkal tudta megvalósítani a céljait. Az édesanyja soha nem értette meg, milyen károkat okozott, és nehezményezte, hogy az unokák nevelésébe nem szólhat bele.
Vannak emberek, akik inkább szemellenzőt tesznek a szemellenzőre is, csak ne kelljen szembesülniük a tévedéseikkel.

Azt mondja Orbán édesanyja, hogy Viktor nagyon figyel a gyermekeire. A fiút sajnálom, a lánya, Ráhel olyan mint ő.
Nem sikerült kitörni a kulturálatlanságból.
tudode
@kokopelli: .
Valójában a társadalomnak joga lenne tudni még az akármilyen sarzsival rendelkező felső vezetők egészségi állapotáról, hasonlóan a néhai Antall József miniszterelnökhöz, annál is inkább, hogy még a mezei közszolgákat is eü vizsgálatra kötelezik!!!
.
----- Orbán eltitkolt betegségéről cikkez a sajtó!
.
thehungariantimes.hu/hirmegtekintese.php?id=5718
.

----- ORBÁN MIN IDEGESKEDIK? (PARÓDIA)
.
www.youtube.com/watch?v=tp486MxQETg&feature=emb_title
.
!!!
Macskaszem
@tudode: Orvosi vizsgálatra nyilván jár a csúti G, csak az állapota nem publikus.
tudode
@Nyírfa: .
Ami a családját illeti
.
---- Csoki & Hipo: Egy rém enyves család (Mézga szerepében Orbán)
.
www.youtube.com/watch?v=Aai7DYWuTqE
.
Sajnos találó azzal, hogy ráférne má erre az országra ehelyett a túlságosan nyüzsi pasi helyett egy kis nyugalom!!!
Nyírfa
@tudode: Egyszer, munkanélküliként, lóhalálában elvállaltam egy eladói állást, nem élelmiszerüzletben. Az első utam az SZTK-ba vezetett, addig munkába sem állhattam, amíg nem voltak meg az eredmények. Többek között rákérdeztek a család elmeállapotára is. Az elmeállapot és a labor rendben volt, az állást elfoglalhattam. :)
De, hogy a képviselők, a miniszterek és maga az elnök normálisak-e, azt vizsgálják egyáltalán? És, ha igen, mikor szerzünk tudomást a mentális alkalmatlanságról? Amikor megszólal? Amikor cselekszik? Akkor már késő.
Nyírfa
@tudode: 16:32

Még nem láttam! Nagyon jó! :)))
tudode
@Nyírfa: .
Nem tudni, hogy mi okból egyedüliként őfélesége nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon sem
.
---- Orbán az egyetlen miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen
.
168ora.hu/itthon/orban-az-egyetlen-miniszterelnok-aki-nem-esett-at-nemzetbiztonsagi-ellenorzesen-3722
,
Nyugalmazott köztisztviselőként nem hiszen el, hogy a környezete nincs annak tudatában, hogy egy szakbarbár tartja őket pórázon. amit az is bizonyít, hogy Navracsics nem lépne be a Fideszbe
.
www.google.com/search?q=navracsics+tibor%3A+ma+nem+l%C3%A9pne+be+a+fideszbe&oq=Navracsics&aqs=chrome.2.69i57j69i59j35i39j0j69i60j69i65.12469j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Gyenge eresztés ég középvezetői szinten az, aki nem saját kútfejéből monja el mondókáját, és azt csinálja amire szegődött:
.
Hogyan választják a miniszterelnököt, és melyek a legfőbb feladatai?
.
www.kormany.hu/hu/mo/a-kormany-es-a-biztosok/a-kormany
.
A miniszterelnököt a köztársasági elnök javaslatára az országgyűlés tagjai választják meg. (Kormányprogramról ezzel egy időben szavaz az országgyűlés.) A miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata szükséges. A miniszterelnök a megválasztásával hivatalba lép. A miniszterelnök feladata, hogy a kormány programjának keretei között meghatározza a kormány politikájának általános irányát. Javaslatára nevezi ki a minisztereket a köztársasági elnök, így a munkáltatói jogokat is ő gyakorolja felettük. Emellett vezeti a kormány üléseit, és biztosítja a kormány által hozott rendeletek végrehajtását.
.
Őfélesége mindenben két kanál, miközben az állampolgárok életét közvetlenül érintő feladatait magasról leizéli, egy magamutogató senkiházi, aki eljátszotta/játssza a becsületét!!!
Nyírfa
@tudode: A Népszabadság blogterében, a Nolblogon , ha valami nagyon tetszett, és annyira kerek volt, hogy felesleges lett volna bármit is hozzá tenni, pluszjeleket adtunk.
+++
tudode
@Nyírfa: Lehet, hogy az emlékek megszépülnek, de már a Rákosi rendszerben már dolgoztam, fokozatosan újjáépült az ország, nem adtak át mindenfélét, élhetőbb volt az ország, mint ahogy ezek már nyírják a sajátjaikat is, a,elynek ekladáns példája ahogy Simicskát is letörölte a haverja, aki nem kevesebbel vádolta meg azzal párttársát, hogy
.
----- Simicska: Orbán hazaáruló
.
index.hu/belfold/2017/12/01/simicska_orban_hazaarulo/
.
És honnan indultak azok, akik fogságban tartják az országot, közjogilag érvénytelenűl, ha érdekel a nolblogon figyelmedbe ajánlom, hogy ezek az utcaharcosok hogy kikupálódtak
.
----- Szeplőtelen fogantatás 1.
.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
És az ország tűr ezektől a kivénhedt szakbarbár nyikhajoktól!!!.
Gáon Mordehaj
@tudode: Kedves Honfitársam! Rákosi/Rosenfeld Mattateus idején is a zsidó ÁVÓSOK is agyonverték egymást, hogy ki vigye haza a haláltáborokban megült zsidók elrejtett és általuk felkutatott, vagy az elrejtőkből a MÜNICH által vezetett gazdasági rendőrségnél kivert és elkobzott aranyat. Szücs elvtársra (Szücs Ernőre) gondolok. Lehet, hogy ismerted?
tudode
@Gáon Mordehaj: ,
Nem jutott el az átlag állampolgárokhoz az, hogyan nyírták egymást!
,
De a II. világháború után épült. szépült az ország, volt perspektíva azok számára akik túlélték. Erről beszélek:
.
----- Honnan kellett újjáépíteni Magyarországot?
.
www.origo.hu/tudomany/20140404-vilaghaboru-ujjaepites-amikor-20-szazalekkal-nott-a-magyar-gdp.html
.
!!!
Nyírfa
@tudode: Én szerettem a szocializmust. Szerettem, hogy egyszerre volt közösségi társadalom, és az egyén boldogulására fókuszáló rendszer. Emlékszem az általános iskola illatára, vadonatúj iskolában kezdhettem meg a tanulmányaimat. Nagy udvar, nagy tornaterem, ma is megállja a helyét. Pedig mikor épült, te jó ég! Fantasztikus tanáraim voltak, amikor még úgy volt, hogy az írás fogja meghatározni az életem, a magyartanárnőm gépelte le a "műveimet" , amelyekkel egyenesen Fehér Klárához rohantam. Én szabadnak éreztem magam. Nekem senki nem mondta, hogy fogjam be a szám, ha kritizáltam a kormányzati döntéseket. Kiléptem a KISZ-ből,mert komolytalan társulatnak tartottam. Aztán jött '89., és vettem egy hatalmas levegőt: lett, ami lett, a gyermekeimet fel kell nevelni. Csalódást éreztem, csalódtam a magyarokban. Többet, sokkal többet feltételeztem erről a kis nemzetről. De kiderült, hogy megvásárolhatóak vagyunk. Ez a véleményem azóta csak erősödött.
Igen, az országot újjáépítette a Rákosi-, Kádár-éra nemzedéke. De ez csak anyag, tégla, ház, híd. Tanultunk, a szellemünk pallérozódott, de a jellemünk lebeg valahol a mátrixban, és nem találjuk. Jószerével nem is keressük. Persze, kivételek mindig vannak, és remélhetőleg, egyszer nem a szabályt fogják erősíteni.
tudode
@Nyírfa: .
Valószínűsítem, hogy nem egy korcsoporthoz tartozunk, mert az én korosztályomnak nem kellett cipekednie az alsó osztályban, mert írni, számolni palatáblán tanultuk meg az alapokat még a II. vh előtt az órán. A tanítónéninek volt fegyelmező eszköze a sarokba állítás, és a körmös, és kiküldés az osztályteremből.
.
Ma már játékszer
.
----- Nádpálca, nyúlláb, palatábla - elemi iskola a régi Magyarországon
.
torimaskepp.blog.hu/2017/01/11/nadpalca_nyullab_palatabla_elemi_iskola_a_regi_magyarorszagon
.
A háború miatt év vesztesek lettünk, mert a katonaság foglalta el a sulit, mi pedig menekültünk ahogy a harci cselekmények alakultak. Előfordulhat, hogy emiatt vagyok együtt érzőbb a mai menekültekkel.
.
A háború után tüzelőt kellett minden nebulónak vinni ahhoz, hogy elkezdődhessen a tanítás, csodálatos osztályfőnökkel, aki gondot fordított arra, hogy fel tudják dolgozni a nebulók a háború okozta stresszt, aki egyben magyar tanár is volt, és a verseket, mint pl a Tiszát szakaszonként rajzzal illusztráltatta, és belénk oltotta az irodalom és a versek szeretetét, amely megmaradt bennem, pl. az angyalversek.hu-ban is ahogy múltak a gyermek évek.
.
Nem voltam sem úttörő, sem KISZ-tag, csak a munkahelyemen tartottak méltónak arra, hogy párttag legyek, tisztség nélkül, mivel karitatív egyéniség vagyok, és a vöröskeresztben, és az akkor még működő szakszervezetben vállaltam tisztséget, majd a sérült emberek érdekében önként vállalt karitatív társadalmi munkát!
.
Ma is planel-proliként olyan lakótelepen lakom, amelyet az átkosban építettek, amely a mai fiatalok számára csak álom, mert legtöbben kénytelenek mama hotelban családot alapítani a betonszarkofágok árnyékában !!!
Nyírfa
@tudode: A lányod lehetnék. Olyan jó érzéssel olvasom a soraidat, mint amilyen jókat beszélgettem az édesapámmal. Én is panelproli vagyok, és boldog, hogy van fedél a fejem felett. :) Voltam családsegítő, dolgoztam pszichiátrián, mindegyik munkámnak megvan a maga története.
Egy jó tanító, tanár, osztályfőnök csodákra képes. És ez , hála istennek, független a mindenkori rendszertől.
A versekhez érzék kell vagy idő, hogy megérjünk a megértésére. József Attilát még a gimiben sem értékeltem annyira. Adyt, igen, rokonléleknek tartottam. Aztán, egyszer csak ráéreztem Attilára. Megérintett a spirituális érzékenysége, fantasztikus tudása, bölcsessége. És ma a rakodópart kövén ül.
Az én generációm már újságpapíron tanulta a betűvetést, olyan eredményességgel, hogy első osztályosként karácsonyra már könyvet kaptam a szüleimtől, a Kincskereső kisködmönt. :)
tudode
@Nyírfa: .
Az az elrettentő, hogy pl az 1800-as évek versei akár ma is megíródhatnának, mint pl Petőfi Sándor
.
----- Mácsai Pál: Dicsőséges nagyurak (Petőfi Sándor verse)
.
www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg
.
Hátborzongató, hogy a rendszerváltás reménységéből egy hatalom és pénzéhes pasi lett, gyermetegen mutogatva minden, a kolostorba nem illő vendégének a birodalmát, azt amit először a kisgazdák, majd az öszödi beszéd kiforgatásával, aztán a migránsok elleni félelemkeltéssel birtokolja, nég a középszintet sem elérve, hanyatló mentális állapotban.
.
Pedig 1998-ban nekik adtam a voksomat, azzal, hogy friss diplomásként jobban értik az idő szavát, mint a szocialisták.
.
Akkorát csalódtam már akkor, amikor a Deák téren épülő Nemzeti szinház építését kilökte a Duna-partra, és az épülő IV-es metró építését is abbahagyatta. Már akkor rájöttem, hogy visszaélt a szűkre szabott hatalmával is, és figyelemmel kísérve tévútját, még politikusnak is gyenge eresztés, mert a politika az ÉRTELMES VITA MŰVÉSZETE!!!
Nyírfa
@tudode: Mennyi egybeesés! '98-ban, először és utoljára én is a fideszre szavaztam, ennek oka a szocialisták iránt érzett , igen nagynak és hevesnek mondható harag. Ugyanis Horn Gyula elsöprő választási győzelme olyan lehetőségeket adott, amely évtizedekre meghatározhatta volna az ország fejlődését a lehető legtágabb és legoptimálisabb értelemben. De úgy elcseszték, hogy '94. óta ők sem kaptak tőlem egy fikarcnyi voksot sem. Visszatérve '98-ra, a választásokat követő egy hónap elég volt arra, hogy megbánjam a döntésemet. Az a Nemzeti Színház a HÉV mellett nem csak össze nem illő stílusok diszharmonikus kavalkádja, hanem giccsparádé is. Sem a városövezethez nincs köze, sem a művészethez. A MÜPA military fílingje együtt a színház édeskedő hangulatával olyan építészeti kompozíció, amelybe az utókor, remélhetőleg értő kézzel, bele fog nyúlni. Szegény Orbán szeretné magára szabni az országot, megjelenésben, mentalitásban, szokásokban, de ez meddő kísérlet.
tudode
@Nyírfa: .
Tele vagyok aggodalommal amiatt, hogy miután ez a galeri elfoglalja méltó helyét a történelem szemétdombját, vajon hány évtized kell ahhoz, hogy kiheverje az ország azt a kártételt, amit ez a gyenge minőségű pofakaratés tingli-tangi okozott az országnak!!!.

----- Beleszédültünk, amikor végignéztük, hányszor váltott irányt Orbán
.
www.youtube.com/watch?v=RVOvGyGYc-Y
.
Egyáltalán azzal, hogy mindig azt kukorékolja amit az aktuális hallgatósága hallani akar, egyáltalán tudja-e, hogy hol van a feje!!!
Nyírfa
@tudode: Hát, nagyon úgy tűnik, hogy nem találja. A fejét.
Ha hasonló hibákat nem követnek el az utódok, akkor elég 5-10 év. Szerintem. Az utódok pedig már az ajtóban sorakoznak. Persze, nem a fideszből. Egy nyugodt építkezéssel 20 év alatt elérkezhetünk oda, ahol már most tartanunk kellene. Még 10 esztendő, és elmondhatjuk , hogy Magyarország egy közepesen fejlett európai demokrácia.
Tehát, az én kalkulációmmal kb. 30 év. Aztán, ki tudja? Ez egy ember életében rengeteg idő, történelmi aspektusból nézve
egy pillanat tört része. Közben megerősödhet az EU , sikeresebbé válhat a tagországok integrációja, kevesebb önérdekkel
óriásit léphet előre a nemzetek egyesített szociálpolitikája - ezt mindennél fontosabbnak tartom, mert vallom, hogy egy ember, egy társadalom értékét a szolidaritás mértéke határozza meg.
Hú, nagyon izgalmas a jövő, oldalakat tudnánk teleírni a lehetőségeinkkel, a kiszámítható és a váratlan események, történések latolgatásával. Minden jót és minden rosszat el tudok képzelni, de az intuícióm a jóra irányítja a figyelmem.
tudode
@Nyírfa: .
Azért ma már az ország felelőssége is, hogy ezek még mindig itt lebzselhetnek:
.
---- Orbán Viktor, és a fidesz hihetetlen története megalakulása
.
www.youtube.com/watch?v=8l9OWr5YreU&list=RD8l9OWr5YreU&start_radio=1&t=102
.
Orbán pedig felköphetne, és aláállhatna, és eltűnne szégyenében az alvégen, mint fölszentelt jogász!!!
Nyírfa
@tudode: Abszolút az ország felelőssége. Olyan nincs, hogy egy ember okolható a problémákért, mint ahogy a siker sem egy valaki produktuma. Mindig ott áll az eredmények és a kudarcok mögött is a szűkebb-tágabb kollektíva - család, iskola ,munkahely, a társadalmi csoportok, s maga a társadalom -, ki-ki a maga részvételével vagy passzivitásával. Orbán és a kormánya tünet. Egy nép önkeresésének, önismereti problémahalmazának a tünete. De ez a tünetállapot nem menti fel a hatalmon lévőket a saját felelősségük alól.
tudode
@Nyírfa: .
Azért bíztató az, hogy legalább a folyamatosan karaktergyilkolásnak kitett pártok eljutotta arra a felismerésre, hogy össze kell fogniuk, mert ezek a divatból kimentek megszervezték a polgári köröket a narancsbukta után, és vannak -- a jelek szerint --- olyan eldugott zsákfalvak, akik abban a histózemben vannak, hogy csak a Fideszre lehet, v. kell szavazni, és vannak amelyek azt hiszik, hogy arra kell szavazni, mert onnan kapják a pénzt:
.
----- A Fideszre szavaztam, nem arra kellett volna?
.
www.youtube.com/watch?v=5X3hKKwArxs&t=96s
.
Aki a pénzért
.
----- Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt 24.hu
.
www.youtube.com/watch?v=bzefpynq7iU
.
Ezek szerint középkori sötétségben él a falvak lakossága,, az ellenzék nem mozdul ezekben a térségekben, és a hírközlő szervekből is csak a kormány kommunikáció, a félelemkeltéssel!
.
Az éremnek két oldala van, atta gondolva, hogy Bajnai Gordon válságkezelő miniszterelnök sem kellett 2014-ben, akinek munkáját még őfélesége is elismerte
.
------ A kormány is elismerte Bajnaiék munkáját
.
index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/
,
Nem itt tartana az ország, ha Bajnai Gordon kapott volna 2014-ben bizalmat az országtól:
.
hvg.hu/itthon/20121031_Bajnai_Gordon_interju
.
Sztem képes lett volna legalább kivezetni az országot a sarjadzó orbanisztánból, de ma már nins az az Isten, nagy árat fizetve előről kell kezdeni mindent!
Nyírfa
@tudode: Hogy említed Bajnait: egy jó embere, Juhász Péter adott életjelet magáról, hírül adva, hogy csődbe viszi a Pesti Srácokat , mert a bíróságok által megítélt 5 millió ft sérelemdíjat a mai napig nem fizette meg neki. Úgy legyen!
Utána vissza is térhet a közéletbe, nekem hiányzik.
'14-ben két nagy-gyűlésen vettem részt a választások előtt. Az egyiket Gyurcsány tartotta, a másikat Bajnai. Feri rutinosan lezavarta, kicsit uncsi volt, jó ezen is túl voltunk. De Bajnai! Nem ragozom: ilyen embert, ilyen politikust adj, nekünk, de rögtön, kedves Élet! Hol lehetnénk már az ő elnökletével!
Gondolom, csak gondolom, mert érteni nem értek hozzá, a falut , a falvakat is fel lehetne futtatni, akarat az kéne hozzá, meg kitartás, és jó szándékból nagy kalappal. A cserdi-i polgármester , Bogdán László megcsinálta. Tehát, van működő modell. Csak éppen kit érdekel?
tudode
@Nyírfa: .
Ráférne egy kis nyugalom erre az országra. én ma már csak annyit tehetek, hogy a lehető legtárgyilagosabban leírom, lecsúszott középosztálybeliként, hogy tették tönkre pl a falvakat, amelyek a háború után az ország éléskamrája volt, és Zsuzsa néni hogy osztja a malacokat, egyebeket azzal a jelszóval, hogy LAKJON JÓL MINDEN GYERMEK:
.
----- Malacokat osztott Székelyben a Minden gyermek lakjon jól alapítvány
.
www.youtube.com/watch?v=ra5KYXU3N9Y&t=95s
.
Emlékszem arra, hogy Édesanyám a háború után pl 1 kg sóért egy egy sonkát cserélt, többek között valamelyik faluban, ágyneműért lisztet, stb-t!
.
Sőt munka híján elhagyott falvak vannak, mire rájött őfélesége a magyar falu programjával
.
www.youtube.com/results?search_query=elhagyott+falvak+magyarorsz%C3%A1gon
,
2019-ben a MODERN VÁROSOK programja után 2019-ben kiírtá őfélesége a magyar falu programot, amelyre pályázhatnak azok, akiknek van kütyüjük, és értenek hozzá
.
www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNS-plSRhReHRzJ4vatXDDFGEKJjxQ%3A1573494420054&ei=lJ7JXcr9AsCGwPAPjNGj8A0&q=Nagyar+falvak+p%C3%A1ly%C3%A1zat+2019&oq=Nagyar+falvak+p%C3%A1ly%C3%A1zat+2019&gs_l=psy-ab.12..0i13.4073.8453..14393...0.2..0.100.452.4j1...0...1..gws-wiz...0i71j0i13i30j0i8i13i30.L4ubkLE_ysg&ved=0ahUKEwjKl9q_2-LlAhVAAxAIHYzoCN4Q4dUDCAs
.
Köszi az infót: Juhász Péterről évek óta nem hallottam!!!
.
Igazad van, hogy a cigányok a rendszerváltás egyik legnagyobb kárvallottai. Cserdi az kuriózum. Vajon nyert-e az ök választáskor.
.
Az bitztos, hogy a világ gondját nem lehet magunkra venni!!!
Nyírfa
@tudode: magyarhang.org/belfold/2019/10/11/bogdan-laszlo-ketyeg-mar-a-ciganyplutonium/

Elég lehangoló a cikk, Bogdán László is megviseltebb, mint amikor utoljára láttam, hallottam a tévében. Iszonyúan nehéz helyzetben van a cigányság, és nem látni a kitörési pontokat. Orbán évtizedekkel vetette vissza a magyar falut, a cigánysorsot. A vidéket valószínűleg a Jobbik fogja meghódítani, nem baj, amíg középen maradnak. A Momentum is szervezkedik, építi a falvakat behálózó sejtjeit...meglátjuk.
Hegedűs Zsuzsától a hideg ráz. Miért van az, hogy a korlátolt emberekből sugárzik a magabiztosság?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.