Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap Budapesten tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel. Orbán Viktor arról is beszélt a műsorban, hogy szerinte az önkormányzati választáson a kormánypártok – noha összességében megnyerték a választást – érzékeny veszteségeket szenvedtek, az ellenzék ennek ellenére továbbra is "diktatúrásdit" játszik.

A kormányfő Erdogan látogatásával kapcsolatban azt mondta: a bevándorláspárti erőknek érdekük, hogy eltávolítsák Erdogan elnököt a székéből, mert ha Törökországban nincs erő, egyensúly, biztonság, kiszámíthatóság, rend, akkor nem fogják megállítani a migránsokat, és megvalósul "a bevándorláspárti erők álma", milliós tömegben érkeznek majd migránsok Európába.

Soros György ezt meg is írta a "híres tervében", amely szerint évi egymillió migránsra van szüksége Európának

- tette hozzá.

Amíg azonban Erdogan Törökország elnöke, és Európa meg tud vele egyezni, ő pedig így nem Európa, hanem Szíria felé nyitja a kapukat a migránsok előtt, addig "mi biztonságban vagyunk" – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Orbán: az ellenzék továbbra is "diktatúrásdit" játszik

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Recep Tayyip Erdogan török elnököt a Karmelita kolostorban 2019. november 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kurdok ügyében megjegyezte: Magyarország jelentős pénzügyi, katonai támogatást nyújt az Irakban élő kurdoknak.

Azzal kapcsolatban, hogy a napokban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Heiko Maas német külügyminiszter is Budapesten járt, a miniszterelnök úgy fogalmazott: Magyarország a Berlin-Moszkva-Isztambul háromszögben éli az életét, a magyar kormányoknak pedig az az érdekük, hogy ez a három nagyhatalom érdekelt legyen a magyarok sikerében. Meg kell találni a kölcsönös tisztelet alapján a kölcsönös érdekeket, és jobb olyan államközi viszonyokat kialakítani, hogy mindkét fél úgy érezze, a másik nem fenyegeti az ő biztonságát – tette hozzá.

Úgy értékelt: a magyar közvélemény inkább támogatja a nemzeti alapú külpolitikát, amely úgy szól, "merjünk magyarok lenni", a magyar érdekek szerint kell eljárni. A korábbi, kisebbrendűségre épülő külpolitikával szemben a mostani sokkal inkább összhangban van a magyarok ösztönvilágával – fogalmazott.

Egyúttal megköszönte a budapestieknek, hogy tudomásul vették a "diplomáciai nagyüzemmel" járó kényelmetlenségeket.

A kárpátaljai magyarokról szólva a kormányfő kijelentette: egy olyan magára hagyott, nehéz helyzetben lévő népcsoportról van szó, amely joggal tart igényt a mindenkori magyar kormány támogatására. Megjegyezte: Ukrajna aláírt a NATO-val egy szerződést, amely szerint közeledni akar a katonai szövetséghez, és abban vállalta, nem csökkenti a területén élő kisebbségek jogait. Az ukránok azonban ezt nem teljesítik, de ez nem csak egy magyar ügy, itt a NATO belső szilárdságáról van szó, így a magyar kormány a NATO összetartó ereje mellett is kiáll, amikor fellép a kérdésben – magyarázta, bizakodását fejezve ki ugyanakkor, hogy Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök politikája nem lesz magyarellenes.

Azzal kapcsolatban, hogy Fekete-Győr András Momentum-elnök nem a magyar, hanem a liberális párti román jelöltet támogatja a román elnökválasztáson, a miniszterelnök azt mondta: ez az SZDSZ gondolkodására, a nemzetközi kozmopolita életszemléletre épülő külpolitika. Ezzel szemben "a mienk nem ilyen, mert mi nemzeti alapokon állunk" – szögezte le.

A következő hétéves EU-s költségvetésről Orbán Viktor úgy foglalt állást: a magyar álláspont szerint indíthatók új politikák, de nem a régiek rovására, azokat meg kell tartani. A miniszterelnök egyébként arra számít, hogy a 2020 második félévében esedékes német EU-elnökség alatt születhet meg a következő uniós büdzsé.

Azzal összefüggésben, hogy az új főpolgármester, Karácsony Gergely szerdán részt vett a kormány ülésén, kifejtette: az önkormányzati választáson a kormánypártok – noha összességében megnyerték a választást – érzékeny veszteségeket szenvedtek,

az ellenzék ennek ellenére továbbra is "diktatúrásdit" játszik.

"Szerencsére a főpolgármester látogatásán nem történt ilyesmi" – fűzte hozzá.

A kormányfő szavai szerint az elmúlt kilenc év – Tarlós István főpolgármestersége – aranykornak tekinthető a főváros életében, Budapest és a kormány meg tudott egyezni a fejlesztésekről.

Budapest a nemzet szíve, a nemzet fővárosa is, olyan, mint a zsidóknak Jeruzsálem

- fogalmazott.

Most azonban kurzusváltás történt Budapesten, "visszajött a régi baloldali kormány összes embere lassacskán", akik egy más szemléletet képviselnek, mint amit Tarlós István vallott

- mondta.

Kifejtette:

a kormányülésen tizenöt-húsz fejlesztésről is megkérdezte az új főpolgármestert, mi a szándéka, mert a kormány megegyezést szeretne ezek ügyében, és "sok fájdalmas dolgot kellett lehúznom, nem volt kellemes ez a délelőtt a számunkra, álmokat kell feladni".

Példaként említette a Városligetet mint az egész nyugati világ legnagyobb kulturális fejlesztési programját, amelyet "megakasztottak", a főpolgármester ugyanis azt mondta, húzzák le a listáról a nemzeti galériára, a Magyar Tudomány és Innováció Házára, valamint a városligeti színház visszaépítésére vonatkozó terveket. Kellemes meglepetésnek nevezte, hogy a kommunisták által felrobbantott Regnum Marianum templom visszaépítésével kapcsolatban "megengedő" volt Karácsony Gergely.

A budapesti atlétikai vb ügyében a városvezető azt kérte, a hónap végéig várjanak, ám a nemzetközi szövetséggel november 15-éig dűlőre kell jutni

- mondta a miniszterelnök, aki reménykedik, hogy ebben a kérdésben megváltozik a fővárosi közgyűlési álláspont.

Azt is megjegyezte, hogy László Imre XI. kerületi DK-s polgármester szerint szuperkórház sem kell.

"Itt még futnék egy-két kört, mert nehezen tudom elképzelni, hogy abból a programból, amely úgy indult, stadionstop, abból kórházstop legyen" – fogalmazott.

Végül a turizmusra kitérve azt mondta: "Magyarország magyarabb ország, mint volt, sokkal inkább vállalja önmagát, mint korábban, ezért érdekesebbé váltunk a világ számára is".

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A nép diktatúrázik, nemcsak az ellenzék!!!? Sőt már határon kívülről is jönnek célzások orbán diktatúra építésére, ami lassacskán tetőpontjához ér!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Na a! Eddig én is azt hittem, kis naív, hogy az az istenített drótkerítés védi meg Európát, ami a mi érdemünk! Mst meg olvasom, hogy egyy frászt! És ez az akindzsi származék megis fogja nyitni a ghatárokat!
kissé felnőttem
ezt a szarságot csak akkor látnád értelmesnek ha téged is érintene, Viktor bohozat amit műveltek. Védelemre egyébre hivatkozva aki fél meg fosik az életéért az maradjon otthon. Nektek sem tetszik a felhajtás vagy mégis?akkor kint a reptéren fogadni két puszi ( Brezsnyeves ) és mehet haza BY BY szása És azt sem tanultad meg a marxizmusi időd alatt hogy a demokrácia egyik formája a diktatura.
másik verzió: Rogán is helikopterezett a stadionos felcsuti házikónál tökéletes lenne FERIHEGYTŐL HELIKOPTERREL és máris semmi tumultus meg érdeklődő.
Sanding
Az ellenzék behúzta Budapestet és győzött. Akkor csak nincs itt diktatúra, ahogy állították! Szavaztak a polgárok és így járt a Fidesz. Ezt hívjuk demokráciának!
Jozefina
A nép diktatúrázik, nemcsak az ellenzék!!!? Sőt már határon kívülről is jönnek célzások orbán diktatúra építésére, ami lassacskán tetőpontjához ér!!!??
RonaGyuri
a tegnapi nap is erről árulkodik! Az ellenzék zárta le a fél várost és rendelet el lényegében kijárási tilalmat! =))
Eladott Ország
Orbán leszerepelt, ezt azonban vélhetően soha nem fogja beismerni. A felelősséget másokra hárítva fel fogja frissíteni a kampánycsapatát, talán még fontos személyeket is el fog mozdítani a környezetéből, hogy egy megújult csapattal vághasson neki a soron következő választásoknak. Orbán soha nem fog beletörődni egy teljes választási vereségbe, pedig nagyon úgy néz ki, hogy ha a dolgok így haladnak, akkor 3 év múlva akár ez is bekövetkezhet. Azonban itt békés rendszerváltás szinte biztosan nem lesz már. Ahhoz már átléptünk egy határt, ahonnan nincs visszaút. A kérdés az, hogy Orbán mit tartogat még, amitől azt várja, hogy segíthet hatalma visszaszerzésében. Érdemes lesz az elkövetkezendő hetekben, hónapokban minden kormánydöntést megkérdőjelezni, hiszen szinte minden ilyen lépés egy későbbi, nagyobb terv része lehet. A röszkei zavargások megszervezésének híre sem kizárt, hogy valós alapokra épült, ezért érdemes felkészülni arra is, hogy akár a Putyini és Erdogáni módszerrel is, de Orbán megpróbálja megerősíteni hatalmát a választási pofont követően. Aminek a lényege: mi elől menekülnek a migránsok? A háború elől. Kiktől kell megvédeni az országunk határait? A háborús menekültektől. Miért is állt ki Orbán egyetlenként Erdogan mellett Szíria gyilkolása kapcsán? Mert ha nincs háború, nincs menekült sem. Tehát Orbánnak megint van mivel riogatni a híveit. Jönnek a háborús menekültek. A migráncsok.
lampa laz
Amíg a meleg migráncsszarban turkálhat (mint félelemkeltés)nem fagy le a hatalma. És ezt tudja, ezért igyekszik ezt forrón tartani, mert ha kihűl, vége.
Pálinkafőző Rézüst
pöttyössegű kipcsakszökevény ossza a nem létezőt...
advocat
Egy kormány ne álmodjon. Ha ilyen bátor tartson olyan svájci típusú népszavazást! Ott megmérettetheti magát. De már az olimpiai népszavazás esetleges lehetőségétől is betojtak!
CsipkeRózsa
Orbán "jószokása", hogy az ellenzékkel kapcsolatban a véleményéhez hozzáteszi, hogy "játszik, játszanak". Ezzel akarja az ellenzéket lekicsinyíteni.
Fantomasz
@CsipkeRózsa: Olyan mint az hülyegyerek az óvodában ,elkövet minden ganéjságot aztán ráfogja másra . :-(((((
tudode
Ne aggódjon az utcai harcos, mert a gyülekezetével együtt utánozhatatlan, mivel 30 éve az adófizetők kenyerén él népes családjával, annak ellenére, hogy egyszer sem nyert egyéniben, és ha az ellenzéki összefogás nem csipkedi magát, a bársony fotelból megy nyugdíjba:
.
Lássuk csak mit írtak/nak az újságok:
.
---- A Fidesz ellenzékben megcsinálta azt a munkát, amit a baloldal soha
.
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/16/a_fidesz_ellenzekben_megcsinalta_azt_a_munkat_amit_a_baloldal_nem/
.
Amelyet az is bizonyít, hogy
.
---- A Fideszre szavaztam, nem arra kellett volna?
.
www.youtube.com/watch?v=5X3hKKwArxs&t=22s
.
Oszt'
.
---- Van valami, ami még Orbán Viktornak sem sikerült soha
.
444.hu/2018/01/05/van-valami-ami-meg-orban-viktornak-sem-sikerult-soha
.
Egy patás ördögnek nem áll jól, ha falra festi az ördögöt!!!
Pálinkafőző Rézüst
@Borsodi: illetve játszik, csak a mi létünkre, és életünkre...
Szeparepa2
Mondja ezt a magyar történelem legalávalóbb leggyomorforgatóbb diktátora... bravo
Eladott Ország
@Sanding: tegnap, 11:09; Írod: "Akkor csak nincs itt diktatúra, ahogy állították!" Ezt majd magyarázzátok meg az EU-nak is! Orbán provokálja az EU-t, csak nehogy sírás legyen a vége!
olkt.hu/deutsche-welle-orban-provokalja-az-eu-t-csak-nehogy-siras-legyen-a-vege/
Luxemburgi külügyminiszter: Magyarországot ki kell zárni az Európai Unióból!
olkt.hu/luxemburgi-kulugyminiszter-magyarorszagot-ki-kell-zarni-az-europai-uniobol/
Dr plágium
Melyik orvos nyilvánította ezt "egészségesnek"? Nagy a baj tartósan Grazban kellene tartani.
Nyírfa
Ez az ember pajzsként tartva minket maga elé próbálja leküzdeni a kisebbségi komplexusát. Ezért beszél permanensen mi magyarokról, ezért nemzeti még az ország levegője is, és ezért állítja be magát minden magyarok felkent papjának, bölcs vezérének az újraegyesítő szabadságharcos szerepében. Volt már ilyen figura a világtörténelemben, csúfos bukás lett a vége.
Számomra a legtaszítóbb a sunyisága.
Sanding
@Eladott Ország: Arra céloztam a beírással, hogy a választáson leváltható volt a Fidesz. Akkor mégis csak demokrácia van és a szavazók döntése érvényesül!
nevemnick
Egy valamire való nemzeti [email protected] magyar gyerek, ott a kormányban, már megmondhatná neki, hogy nem oda Buda.
Visszavesszük.
Ja, még annyit: a kormányban csak nemzet [email protected] van, de egy magyar sincs.
Eladott Ország
@Sanding: ma, 12:51; Várjuk ki a végét... nem véletlenül vásároltak Törökországból páncélozott harci járműveket. A csúti bűnöző cigány sohasem fogja átadni a hatalmat demokratikus választás útján! Azon már túllépett a rendszer/diktatúra, de ne legyen igazam. Az országgyűlési választás az egy másik tészta!
Sanding
@Eladott Ország: Hát ennek van annyi alapja, mint hogy támadnak a marslakók. Az önkormányzatiban is bukták Budapestet. Hiszti van de terror nincs. Akkor?
solidedge
A Fidesz embereinek egyetlen elvitathatatlan ténykedése a hirtelen gazdagodás és az ebből fakadó elvtelen hatalomféltés. Az Orbán katyvasz beszédből nem világlik ki mit jelent a diktatúrásdi, de az Orbáni diktatúra egyértelmű. Ezt a rákfenét kell megszüntetni.
Sámannus
Úgy tesz, mint aki egy lerombolt fővárost akarna felvirágoztatni, csak azt felejti el kinyögni, hogy ő rombolta le, pedig háború sem volt, max csak az ő fejében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. September 30., 06:51
Eltűnt egy 14 éves fiú
Itthon - 2020. September 30., 06:46
Sok esőre kell számítani
Szórakozás - 2020. September 29., 19:52
Demi Moore lánya meztelenül pózolt