Az illegális bevándorlás európai probléma, európai szinten kell megoldani, de a kvótás szabályozás nem visz előrébb, helyette sokkal rugalmasabban kellene hozzáállni a szolidaritás kérdéséhez – mondta Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnök pénteken az M1 aktuális csatornán adott interjúban.

Edmund Stoiber: rugalmasabban kellene hozzáállni az illegális bevándorlás kérdéséhez

Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében átadja a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnöknek, a Keresztényszociális Unió (CSU) tiszteletbeli elnökének a Sándor-palotában 2019. november 8-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) tiszteletbeli elnöke kijelentette: egyetért Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel abban, hogy rendre és emberiességre van szükség az illegális bevándorlás kérdésében, a rend pedig azt jelenti, hogy a határokon kell eldönteni, hogy jogosult-e valaki menekültstátuszra.

Ugyanakkor a migráció nem kizárólag magyar vagy német, hanem európai probléma, ezért fontos, hogy minél hamarabb európai megoldás szülessen, mert az nem tartható, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök a határok kinyitásával "zsarolja" az Európai Uniót (EU)

- mondta a politikus.

Edmund Stoiber úgy vélekedett, a kvótás szabályozás nem visz előrébb, ezért rugalmasabban kellene hozzáállni a szolidaritáshoz, azaz a megoldáshoz minden tagországnak hozzá kell járulnia, de mindenki más módon vállalhatna részt belőle: egyes országok a bevándorlók befogadása helyett állíthatnának például több rendőrt.

A volt bajor miniszterelnök az erős nemzetállamok szerepét firtató kérdésre azt válaszolta, Európában az embereknek egyszerre van európai és nemzeti identitásuk, egy erős Európa pedig a nemzetekből áll össze. Európának arra kell törekednie, hogy egységes hangot képviseljen külpolitikai kérdésekben, hogy meg tudja védeni magát és be tudjon avatkozni a világpolitikába – emelte ki Edmund Stoiber.

A politikus a kelet-európai államokat az eltérő véleményük miatt érő bírálatokról azt mondta, figyelembe kell venni, hogy a kelet-európai országoknak, amelyek a Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa (KGST) tagjai voltak, más a történelmük, ez alapján pedig érthető, hogy fontos nekik a szuverenitás és korlátozva érzik magukat az európai szerződések által. Be kell látni, hogy nem lehet mindent egy kaptafára működtetni, és megfelelő megértést kell tanúsítani egymás iránt – hangoztatta a volt miniszterelnök.

Edmund Stoiber az interjúban méltatta Magyarország szerepét a német újraegyesítés folyamatában, és úgy fogalmazott, "a magyarok bátorsága az 1980-as évek végén előkészítette a szabadságot", ezt pedig értékelni kell.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Soiber: -bla...bla...bla.. taps...majd -blabla...taps, átveszi a kitüntést, ingyenebéd (ami nekünk elég sokba fáj) aztán irány a pleb's elől elzárt birtoka, abba az országrészbe migráns be nem teszi a lábát...hát így könnyű..
tudode
Valójában a vitatható sarzsival rendelkező rezsim feje a Charlie Hebdó békemenet óta nyomja a menekültek elleni dumát olyan sikerrel, hogy a társadalom egy része megfélemlíthető a migráncsokkal elkövetve a köznyugalom megzavarását
.
------- A KÖZNYUGALOM ÉS KÖZBIZALOM ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK VÁLTOZÁSAI
debreceniitelotabla.birosag.hu/sites/default/files/field_attachment/ne_koznyugalom.pdf
.
Miközben nem csak a hazai, nemzetközi jogszabályokkal is eleget kell tennie minden országnak
.
----- 2007. évi LXXX. törvény a menedékjogról *
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0700080.tv
.
Az Országgyűlés a hazájukat elhagyni kényszerülők emberi jogainak és alapvető szabadságainak védelmére,
figyelemmel Magyarország nemzetközi kötelezettségeire, valamint a nemzetközi jog általánosan elismert alapelveire,
az Európai Unió menekültpolitikája, valamint a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térség létrehozásához fűződő érdek szem előtt tartásával, tiszteletben tartva a nemzeti migrációs hagyományokat és a nemzetközi közösség befogadó szellemiségét, elismerve és támogatva a védelemben részesülők segítésében részt vállaló egyesületek tevékenységét, a menedékjogról a következő törvényt alkotja: *
.
Arról nem is szólva, hogy még a menekültügyből is lóvét csináltak
.
----- Pintér Sándor elárulta, hányan telepedtek le pénzért
.
24.hu/belfold/2017/01/04/pinter-sandor-elarulta-hanyan-telepedtek-le-penzert/
.
!!!
Jozefina
Hoztam is meg nem is. Mondtam is meg nem is. Ezért kár volt ide jönnie!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.