Nagyszabású fairtás kezdődik Pokorni Zoltán kerületében.

220 fát vágnak ki a Normafán egy parkoló miatt, pótolni sem kell az irtást
Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

A 24.hu tudta meg, hogy 220 fát, többségükben magas kőriseket és 250 négyzetméternyi cserjét vágnak ki a Normafán, hogy parkolót építsenek.

A fairtásra a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya is rábólintott, a XII. kerületi Önkormányzatot a fák pótlására sem kötelezték.

A területről a növényzetet 2020. február 28-ig irtják le, és a határozat szerint

a kivágott fák pótlása nem szükséges, de a létesülő parkoló zöldfelületének kialakítása során a termőhelynek megfelelő, a kistájban természetesen előforduló, őshonos fajokat kell alkalmazni.

A műveleteket az évek óta zajló Normafa-projekt keretében végzik, és a fideszes Pokorni Zoltán vezette kerületi önkormányzat szerint az óriásparkoló a terület rehabilitációját szolgálja. 

Szórakozás - 2021. January 23., 14:34
Gyász: koronavírusban meghalt Larry King!

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
orbán/fidesz mindent/mindenkit kiírt legyen az ember, növény, állat.
Csak ők maradnak- mad max?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@reagens: Nyikari cerkóf te mocsok bélféreg!!!Veled is fel lehet díszíteni egy fát!!!
kereső
Csak egy egyszerű kérdés- miért ott kell parkolót épiteni? Miért nem lehet olyan helyen, ahol nem kell fát kiirtani- ha valaki a Normafához megy, az a természetben szeretne lenni, turázzon-sétáljon, de ezért ne kelljen csonkitani az élő természzetet. Pokorni is inkább gondolkodna, mint néhány kényelmes ember kivánságát teljesiti. Vagy nem is parkolónak kell az a terület, valakik megálmodták oda a csoda otthonukat, vagy egy kis kastélyszállót?
Yoda69
@Csizmás Kond: Ezzel egyet ertek. Ne parkolot epitsenek, hanem inkabb libegot, vagy valami hasonlot, amivel feljutnak az emberek. Az meg hogy egyre tobb a kocsi azt ki nem szarja le. A belvarost is elobb utobb le kell zarni a forgalom elol, mint a legtobb nagyvarosban. A termeszetvedelmi teruleteknek is no car zonanak kell lennie. Legyen tobb P+R es jobb tomegkozlekedes. Tobbek kozott ezt is fejleszthette volna Tarlos az elmult 10 evben.,
Csizmás Kond
@Yoda69: Ahova az ember beteszi a lábát ott mindent igyekszik maga után alakítani.
Mirabilis
" 220 fa és 250 négyzetméternyi cserje kivágására adott engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya a XII. kerületi Önkormányzatnak, hogy a normafai Natura 2000-es területen parkolót alakítsanak ki - tudta meg a 24.hu. Ráadásul azt írja a portál szerint a határozat, hogy a természetvédelmi területena kivágott fák pótlása nem szükséges.
A parkolót a "Normafa kapuja" nevű fejlesztés keretében alakítják ki - a beruházás kedvéért már tavaly is nagyobb területeket taroltak le a munkagépek. A XII. kerületnek a fideszes Pokorni Zoltán által vezetett önkormányzata mindezt újságírói kérdésre a Normafa rehabilitációjának nevezte. Kacifántos érvelésükből az bontakozik ki, hogy
a természetvédelmi területen fairtással létrehozott parkolóval többek közt azt akarják megakadályozni, hogy természetvédelmi területen parkoljanak autóikkal a kirándulók."
Mirabilis
"Kacifántos érvelésükből az bontakozik ki, hogy a természetvédelmi területen fairtással létrehozott parkolóval többek közt azt akarják megakadályozni, hogy természetvédelmi területen parkoljanak autóikkal a kirándulók."
A természetvédelmi területet le lehet zárni az autósok előtt. És akkor nem tudnak természetvédelmi területen parkolni. Ennyire egyszerű. Nem kell ehhez fákat kivágni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. January 23., 09:20
Így élte meg a koronavírusos időszakot Isaura!
Itthon - 2021. January 22., 21:56
Halálos baleset történt a 47-es főúton