A fiatalember eltörte az apja nyakát.

Akár öt év múlva szabadulhat a brutális ecsegi gyilkos, aki két évvel ezelőtt eltörte édesapja nyakát. A 27 éves fiatalembert első fokon 18 évnyi fegyházbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint más bűncselekmények miatt.

Öt év múlva már szabadulhat az apagyilkos

V. Mátét az édesapja egyedül nevelte, sokszor erőszakos, agresszív módszerekkel. A végzetes napon, amikor a fiú megjött a 12 órás munkájából, erősen ittas apja rátámadt, hogy egyáltalán minek jött haza. A fiatalember nagyon felidegesítette magát az apja viselkedésén:

minimum öt ütést mért rá, ezek közül egy érte a nyakat, ami azonnal eltört. Az idősebb férfi hanyatt esett a teraszon, és amikor már nem adott életjeleket, az elkövető elásta a testét a házuk udvarán.

Az ügyben másodfokon eljáró bírói tanács csütörtöki ítéletében jelentősen csökkentette az apagyilkos büntetését, 11 évet kapott, amit az enyhébbnek számító börtönfokozatban kell leülnie. Mivel úgy ítélték meg, hogy az apa viselkedése közrejátszott a tragédiában.

Édesapja halála miatt lelkiismeret-furdalása van, de védője szerint most is úgy gondolja, hogy másképpen nem tudott szabadulni abból a pokoli helyzetből, amelyet apja idézett elő.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.