Már vizsgálják egyes szolgáltatásaik jövőbeni folytatásának lehetőségét.

A logisztikai infrastruktúra megújítását tűzte ki célul a Magyar Posta, a vállalat emellett vizsgálja, hogy mely szolgáltatásokat érdemes megtartania, ezek közé tartozik például a hírlapterjesztés, valamint a piros postaládák és a postahivatalok számának és kihasználtságának újragondolása is – erről a posta vezérigazgatója beszélt a Magyar Nemzetnek.

Schamschula György a lap szombati számában kifejtette: a posta fő bevételi forrása, a levél- és a csekkmennyiség folyamatosan csökken, míg a csomagok száma nő. Erre reagálva indították el idén a logisztikai infrastruktúra átalakításának hároméves programját. A fejlesztés részeként ingatlanokat, gépeket vásárolnak, automatizálják a folyamatokat és olyan informatikai megoldásokat vezetnek be, amelyek rugalmassá teszik a csomagfeldolgozást és -kézbesítést. A cél az, hogy a szezonálisan kiugró mennyiségeket is kezelni tudják.

Átalakítják a Magyar Postát

A termék- és szolgáltatási portfólió újragondolásánál a fő szempont az, hogy e szolgáltatások fenntartása gazdaságos legyen – mondta a vezérigazgató. Példaként említette, hogy

az utóbbi években a nyomtatott lapok iránti igény drasztikusan csökkent, így vizsgálják, hogy hogyan érdemes a hírlapterjesztést megtartani.

A piros levélgyűjtő szekrényeket is alig használják az emberek, a leveleknek csupán egy százalékát adják fel ezeken keresztül.

Felmérik azt is, hogy mit tehetnek a postahivatali hálózat gazdaságos üzemeltetéséért.

A postánál nemrégiben bevezetett elektronikus küldeménykövető rendszer a vezérigazgató szerint jól működik, ügyfélpanasz nem jellemző.

A munkaerőhiánnyal kapcsolatos kérdésre válaszolva Schamschula György elmondta: a vállalatnál csaknem harmincezren dolgoznak, átlagosan az állások körülbelül egy százaléka betöltetlen.

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

(magyarnemzet.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Ez a Schamschula a hordógurigatós Schamschula? Mert akkor Postának annyi!...
solidedge
A Magyar Posta nem tudott lépést tartani a változásokkal. Nehézkes, drága az á
solidedge
@solidedge: Bocsi. nehézkes, drága, az átalakítás után sem lesz versenyképes.
Lepényleső
...tehát a lopások módozatain variálnak?
verőce21
A Magyar Posta 30 év óta állandó átalakítás alaat van. Kezdve a falusi hivatalok megszüntetésétől, üzletágak kiszervezésétől kezdve...
Egy dolog azonban most is tény. A megnövekedett internetes vásárlások csomagszállítása nagy falatot szakított ki a posta forgalmából. Több szállítmányozási cég is megél, csak ebből az egy szegmensből.
A piros postaládás levélgy0jtés is meglehetősen veszteséges lehet. Igaz, cserébe rendkívüli módon megemelkedett a levélfeladások díja.
Szerencsétlen postai alkalmazottaknak pedig zaklatni kell minden ügyfelet a "megtakarítási" lehetőségek, biztosítások miatt, stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.