Az október 13-i választáshoz képest vasárnap délelőtt 9 órakor 340-nel, több mint másfél százalékkal többen járultak az urnákhoz Jászberényben, a megismételt polgármesterválasztáson.

9 órás adat: hatalmas küzdelem várható Jászberényben, továbbra is kiemelkedő a részvétel

A nyers adatok: október 13.: 7,13 százalék, 1 533 fő. November 10.: 8,72 százalék, 1873 fő. A választók továbbra is eltökéltek, hatalmas küzdelem várható a polgármesteri székért.

Az ellenzéki szövetség jelöltje, Budai Lóránt hívei arra hívták fel a választóikat, hogy a szavazás után ne rohanjanak haza, hogy az interneten figyeljék az eseményeket, hanem maradjanak az utcákon, és jelentsenek minden gyanús esetet. Azt írják, hogy a környező települések fideszes polgármesterei és aktivistái érkeztek a Jászság fővárosába, tehát hatalmas mozgósítás várható.

A jászberényi polgármesterválasztás egy roppant ellentmondásos politikai kísérlet laboratóriuma: mi történik akkor, ha a migránsellenes szólamokat a Fidesz ellen fordítják.

Jászberényben, ahol sok ukrán vendégmunkás dolgozik, a jobbikos Budai Lóránt polgármesterjelölt hívei folyamatosan azzal vádolták a jelenlegi polgármestert és a Fideszt, hogy az ukránok betelepítését és munkahelyhez juttatását szolgálják, míg a jászok munka nélkül maradnak.

(propeller)

Cikk- és címlapkép: MTI/Sóki Tamás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.