Vasárnap 11 órakor a jászberényi polgármesterválasztás megismételt fordulójában 4680 szavazó, a névjegyzékben szereplők 21,78 százaléka adta le a voksát. A 13 órás adatok is rekordrészvételről tanúskodnak.

Rekordrészvétel Jászberényben: nem lankad a szavazási kedv

Rekorderedményt hozott a 13 órás választási részvételi adat is Jászberényben. 34,75 százalék volt a voksolók aránya a névjegyzékben szereplők teljes számához képest. Október 13-án 23,85, 2006-ban 26,49 százaléka ment a szavazóknak.

Október 13-án 11 órakor 3652-en jelentek meg a szavazókörökbe, ez 16,99 százalék volt. A mindeddig legmagasabb részvételi számokat hozó 2006-os önkormányzati választáson 11 óráig 4300-an (18,79 százalék) adták le a szavazatukat.

A közkeletű elemzői meggyőződés szerint a magas részvétel aggodalommal töltheti el a szilárd szavazóbázissal rendelkező Fideszt. Erre azonban a 2018-as áprilisi országgyűlési meggyőző cáfolatot tudott adni. A választás délutánján sok helyen a Fidesz elképesztő erővel mozgósított és nyerte egymás után a választókerületeket.

A választási előrejelzések matematikáját mindenképp megváltoztatja, hogy az ellenzéki erők idén ősszel lényegében egyesíteni tudták szavazótáborukat. Így egyelőre megjósolhatatlan, mit jelent és kinek kedvez ez a hatalmas részvétel Jászberényben.

A ellenzéki szövetséges jobbikos jelöltje, Budai Lóránt októberben 14 szavazattal nyert az eddigi fideszes polgármester, Szabó Tamás előtt.

A szegedi ítélőtábla választási szabálytalanságok miatt rendelte el a polgármesterválasztás megismétlését.

(propeller)

Cikk- és címlapkép: MTI/Sóki Tamás, illusztráció

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Hajrá Jászberény!!! Pócsot és a hozzá hasonlókat lapátra kell tenni!!??
cikicakk55
Hajrá Jászberény! Ne hagyjátok a Fideszt hatalmon. Kizsigerelnek,hazudnak,korruptak.Csak ígérgetni tudnak.Hódmezővásárhelyen a választások utáni napon eltűnt az összes elektromos roller,amit a kampány alatt a fiatalok százai használhattak és még pénzt is kaptak érte. Akkor Grezsa azt ígérte,hogy akár nyernek,akár vesztenek,a rollerek maradnak. Nincs egy darab sem.Hazudtak.Olyan programmal kampányoltak,amit 1,5 év alatt Ők maguk szavaztak le. Vigyázzatok,mert ígérni a legkönnyebb.
Borsodi
Hajrá Jászberény mutassatok ajtót a fidesznek,csak ígérgetni,fenyegetni tudnak.(csalni hazudni) Minden lépésükkel a saját érdekeiket,zsebüket nézik.
Józsipapa
Jászberényiek - zavarjátok el, ezt a Pécsről ingázó fideSS Szabót !!!
Legközelebb pedig Pócsot !!
Hajrá Jászberény !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.